Generalii ruși au fugit din Herson, înspăimântați de contraatacurile ucrainene. „Militarii rămași n-au nicio șansă să-și salveze viețile”

1
4296

Teroriștii ruși se transformă pe zi ce trece din invadatori în fugari. Atacați în ultima perioadă de armata ucraineană din toate părțile, aceștia abandonează „operațiunea militară specială” în care au fost târâți de dictatorul criminal Vladimir Putin și se reapatriază fie prin Belgorod, fie prin peninsula Crimeea.

Este o chestiune de săptămâni (cel mai probabil la mijlocul lunii octombrie) până când Hersonul va fi eliberat în totalitate de apărătorii lui Zelenski, a declarat generalul Igor Romanenko pentru site-ul Obozrevatel.com. Șansele ar fi destul de mari în acest sens, dacă luăm în calcul informațiile obținute în urmă cu câteva zile de jurnaliștii de la postul de televiziune Canal 24 din Kiev.

Ofițerii ruși, trimiși de Kremlin să ocupe sudul statului invadat pe 24 februarie, au fugit practic din regiunea Herson, fiind înspăimântați de contraofensiva militarilor coordonați de generalul Valeri Zalujnîi. I-au lăsat însă în acea zonă explozivă pe subalternii lor, cu sarcina de a lupta până la moarte.

Ziaristii.com vă prezintă cele mai importante dezvăluiri ale postului Canal 24.

„Au hotărât că aruncarea atacatorilor sinucigași într-un fel de capcană ar fi cea mai bună soluție pentru conservarea singurului centru regional capturat în timpul războiului”

Fără scăpare. „Trupele de ocupație ruse, militanți ai așa-ziselor cvasi-formațiuni și mobilizați în zona ocupată a Donbass-ului, care se află acum pe malul drept al Niprului în regiunea Herson, și-au dat seama abia recent de situația lor. Practic, nu au nicio șansă să-și salveze viețile și, în același timp, să păstreze Hersonul.”

Evadarea peste Nipru. „În ajunul acțiunilor contraofensive ale forțelor de apărare ucrainene, Comandamentul rus s-a deplasat suficient de repede de pe malul drept al Niprului spre stânga lui, dar a transferat în același timp o cantitate considerabilă de rezerve pentru a îmbunătăți situația și a încerca să păstreze Hersonul.”

Capcana. „Generalii au înțeles pe deplin că, în cazul distrugerii definitive a podurilor și a liniilor de comunicație, nu vor putea aproviziona frontul nici cu muniție, nici cu alimente. Au hotărât că aruncarea atacatorilor sinucigași într-un fel de capcană ar fi cea mai bună soluție pentru conservarea singurului centru regional capturat în timpul războiului.”

„Putin a decis că predarea unui oraș atât de important din punct de vedere strategic ar fi o mare palmă politică pentru toată Moscova”

La cheremul lui Putin. „Generalii ruși au evadat din Herson. Și-au întărit însă grupul, deși au înțeles că militarii rămași nu vor avea aproape nicio șansă de supraviețuire. Putin a decis că predarea unui oraș atât de important din punct de vedere strategic ar fi o mare palmă politică pentru toată Moscova.”

Captura. „În loc să se retragă și să evite încercuirea efectivă a grupului, Rusia, dimpotrivă, a mărit numărul personalului de pe malul drept al Niprului, în regiunea Herson. Au fost prinse astfel niște unități «de elită» ale armatei invadatoare, un număr considerabil de luptători ai așa-numitelor «DPR» și «LPR», precum și mulți civili mobilizați în Donbass.”

Minciuna. „Ofițerii au asigurat personalul că, în cazul în care vor ajunge întăriri, Cartierul General nu va permite niciodată întrerupera aprovizionării cu tot ceea ce este necesar. În același timp, Comandamentul a înțeles pe deplin că trupele nu vor avea niciun sprijin normal.”

„Răzvrătiții sunt împinși în primele linii de detașamentele lui Kadîrov, fiind amenințați cu moartea” 

Eșecul. „În schimb, Putin a decis să-și păstreze câștigurile politice cu orice preț, interzicând cu strictețe Comandamentului să permită retragerea forțelor ruse de pe pozițiile lor și să le salveze viețile. Invadatorii nu au putut folosi, în contextul dat, barajul de tactici de foc în unele zone ale frontului din cauza lipsei de muniție.”

Amenințați cu moartea. „Ocupanții au început să rămână fără alimente și apă destul de repede. Din această cauză au izbucnit revolte în anumite unități. Recruții și luptătorii pe bază de contract își sună rudele și le explică panicați că nu se vor mai întoarce acasă. Răzvrătiții sunt împinși în primele linii de detașamentele lui Kadîrov, fiind amenințați cu moartea.”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* „Ați pierdut, Vladimir Vladimirovici!” Un general de top din Ministerul rus al Apărării l-ar fi avertizat pe Putin că a eșuat în războiul din Ucraina. Ofițerul a fost deconectat de la ședința video, iar politrucii Armatei s-au dezis de el

* Putin a pierdut 51.900 de militari, plus echipamente de 31,8 miliarde de dolari. Și spunea că Rusia „n-a pierdut nimic” în Ucraina…

* VIDEO. Rusia cere agresiv ieșirea României din UE, prin gura lui Șoșoacă: „De când suntem în UE, ne-am distrus! RoExit!”

* „Europa riscă o nouă Ucraina” în Marea Egee, avertizează Grecia, care cere NATO, ONU și UE să oprească Turcia înainte să declanșeze o invazie a insulelor grecești

* „Este absolut revoltător că directoarea liceului «Lazăr» propune ca model elevilor un golan de cea mai joasă speță, incult și scandalagiu, pe George Simion”

* Turcescu are și susținători. Grobianul Dan Tănasă, deputat AUR: „Absolut superb! Bravo, Robert!”

Gândacii din gura lui Simion și greierii din capul lui Daea – despre un „fake” din galeria propagandei RoExit

* Antena 3, România TV și Realitatea Plus primesc 2 milioane de lei din bani publici pentru a-i face lui Daniel Băluță (PSD), primarul Sectorului 4, „imagine instituțională pozitivă”, cu materiale „optimiste”

* Secretele reginei Elisabeta a II-a. Nu avea pașaport, nici permis de conducere, dar urca la volan. Nu mânca bucate cu margini ascuțite – un semn rău, ce putea aduce răsturnarea tronului britanic

* Rugămintea Simonei Halep și gluma bizară a lui Toni Iuruc. Cei doi au divorțat la notariat

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here