„Gauleiterul” putinist al zonei ocupate Herson a fugit în Rusia și de acolo le transmite locuitorilor rămași acasă să stea liniștiți, că ofensiva Ucrainei e „fake”

1
1234
Într-unul din mesajele video înregistrate de Stremusov și difuzate pe canalul său de Telegram se observă, în depărtare, frumoasa catedrală ortodoxă din Voronej. Viceguvernatorul administrației pro-ruse din Herson e acuzat de crime, torturi și violuri în lunile trecute de la ocuparea orașului de către invadatori

Kirill Stremusov, viceguvernatorul instalat de ruși în zona ocupată Herson, a dat bir cu fugiții la Voronej, în Rusia, după ce ucrainenii au lansat luni contraofensiva pentru eliberarea acestui teritoriu. Adăpostit în hotelul de 5 stele Marriott, din orașul rusesc, Stremusov înregistrează mesaje video pe care le transmite locuitorilor rămași acasă, în care le spune să nu creadă propaganda „hoholilor”, pentru că nu e nicio ofensivă.

Impostura lui Stremusov a fost demonstrată de utilizatori ai canalelor de Telegram care au sesizat că în spatele viceguvernatorului din Herson se află un peisaj ciudat, care nu aducea cu nimic din Herson. Ulterior, cineva a observat în fundal catedrala ortodoxă din Voronej!

Primii care au început să fugă din Herson, după începerea ofensivei ucrainene, au fost trădătorii instalați de ruși în noua administrație de ocupație. Stremusov s-a numărat printre aceștia. După ce s-a refugiat la Voronej, a început să înregistreze mesaje pe canalul său de Telegram în care califica drept fake vestea contraofensivei ucrainene. El îi îndemna la calm pe locuitorii rămași acasă, spunându-le că „totul e în regulă”. Știrea despre fuga lui Stremusov a ajuns și pe conturile de Twitter.

Culmea tupeului, fugarul le-a spus oamenilor că el „va continua să meargă prin Herson”!
Ucrainenii îl numesc ironic „gauleiter” pe Stremusov – aluzie la guvernatorii numiți de Germania nazistă în teritoriile ocupate.

Colaboraționiștii sunt principalele ținte ale partizanilor ucraineni. Aproape zilnic moare câte un trădător care a acceptat să pactizeze cu inamicul. După ce s-a aflat că ucrainenii au început contraofensiva, în Herson s-au consemnat incidente între locuitori și forțele de ordine. Gradul de nesupunere civică a crescut brusc, deși în localitate au mai rămas cel mult 30% dintre locuitorii de dinaintea ocupației – în general persoane în vârstă, care n-au unde să fugă.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* VIDEO. Contraofensiva ucraineană din Herson: recruții ruși din republicile autoproclamate au fugit! „Nu-i pot condamna. Astupăm găurile cu parașutiști”

* Experții militari ruși, terifiați de loviturile ucrainene cu sisteme HIMARS: „Sunt incredibil de precise. Singurul lucru care ne rămâne este să lipim trei icoane pe poartă”

* George Simion, plesnit de autorul versurilor melodiei „Phoenix”, proclamată „imnul AUR”. Regizorul Andrei Ujică: „Interzic orice însușire și folosire abuzivă fie și a unui singur vers”

* „Săgețile” Rusiei s-au întâlnit la Măciuca: extremistul Simion a fost cununat religios de anarhistul Teodosie, „tămâiați” de propagandistul Ciutacu

* „Cârtițele” AUR din presă: Ciutacu, Turcescu, Dan Diaconescu. Cei trei au participat la paranghelia propagandistică a lui George Simion, susținută grețos de RTV

Nunta lui George Simion – amestec de erezie și populism ieftin

Gândacii din gura lui Simion și greierii din capul lui Daea – despre un „fake” din galeria propagandei RoExit

* Cât câștigă pe an un șef la Poliția Locală Iași, pensionat la 46 de ani: 128.460 de lei pensie și 137.253 de lei salariu și sporuri de la Primărie

* Ruptură brutală între Liviu Dragnea și Codrin Ștefănescu! „Am spălat de păcate un mic monstru. Am greșit. I-am iertat toate mizeriile pe care mi le-a făcut de-a lungul anilor”

* Șoc la US Open: Simona Halep a fost eliminată în turul 1, de către o ucraineancă de 20 de ani, venită din calificări!

1 COMENTARIU

  1. Gauleiterul sau Gaozaiterul? A fugit la timp putoarea fascista sa nu fie agatat de grinda cum se va intampla cu toti gaozatierii lui Putler. Dupa ce ucrainenii isi vor lua teritoriile inapoi sa vezi cum ii vor scoate din vizuina pe toti care au participat la acesta invadare nazista a orcilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here