O comisie specială din cadrul Secretariatului de Stat pentru Problemele Revoluționarilor (SSPR), organism aflat în subordinea Guvernului, a avut curajul de a pune capăt imposturii „revoluționare” a lui Marcel Ciolacu, ajuns între timp prim-ministru. Președintele PSD a rămas fără mult râvnita calitate de „luptător cu rol determinant” în Revoluția din decembrie 1989.
Vestitul Secretariat de Stat pentru Problemele Revoluționarilor (SSPR), redenumit cu o formulă imposibilă (Secretariatul de Stat pentru Recunoașterea Meritelor Luptătorilor împotriva Regimului Comunist instaurat în România în perioada 1945-1989, pe scurt SSRML), a luat o decizie necesară, curajoasă și spectaculoasă: cu majoritate de voturi (3-1, plus o abținere), i-a respins lui Marcel Ciolacu cererea de a fi declarat luptător cu rol determinant în Revoluția din decembrie 1989.
Decizia a fost luată de o comisie specială din cadrul Secretariatului, în ziua de joi, 22 iunie, iar documentul oficial a fost publicat pe site-ul instituției.
Cel care a cerut analiza dosarului de revoluționar al lui Marcel Ciolacu a fost șeful Secretariatului de Stat, Mihai Iulian Dodu, printr-o adresă înaintată din 19 iunie.
Deși ar fi trebuit să conducă ședința comisiei, Dodu i-a lăsat locul unui alt angajat al Secretariatului de Stat, Mihail Valentin Gadină. Motivul: Dodu a fost considerat incompatibil cu analiza dosarului, pentru că premierul Marcel Ciolacu este șeful său direct în cadrul Guvernului.
În decizia comisiei speciale, care poate fi urmărită AICI, se consemnează: ”În urma verificării înscrisurilor din dosarul administrativ, comisia constată că în perioada 14-22 decembrie 1989 domnul Ion Marcel Ciolacu nu a îndeplinit condiția cumulativă de a ocupa și apăra obiectivele de importanță deosebită, care au aparținut regimului totalitar, în localitățile în care, în urma acestor acțiuni și confruntări au rezultat persoane ucise, rănite sau reținute până la fuga dictatorului, respectiv ora 12.10 (22 decembrie 1989 – n. red.), motiv pentru care comisia respinge cererea LRD nr. 6725/02.04.2022 cu majoritate de voturi”.
PARTIDUL TRECE DE LA FAPTE LA VORBE:
MAREA TEZAPA A REZOLVARII PENSIILOR SPECIALE. SE AMANA 20 DE ANI. CEL MAI PROBABIL 1000 DE ANI.
CAT SA IA PARTIDUL SI SECURITATEA BANII DIN PENERERE.
CUMULARZII VOR FI TOT CUMULARZI SI SE INMULTESC !