Surpriză: testul Covid „pozitiv” al lui Djokovici apare negativ la verificarea făcută de „New York Times” și „Der Spiegel”! Australia investighează acum un fals în declarații al tenismenului sârb

2
4591
Jurnaliștilor de la Der Spiegel și New York Times care au verificat testul făcut de Djokovici pe 16 decembrie le-a apărut rezultat negativ

Autoritatea de frontieră a Australiei a declanșat o anchetă pentru fals în declarații în privința sârbului Novak Djokovici, după ce s-au descoperit o serie de inadvertențe în declarațiile și probele prezentate de el la sosirea la Melbourne, relatează The Guardian. Djokovici a câștigat luni procesul cu statul australian și a primit viza de intrare pentru a putea juca la Australian Open, dar ministrul Imigrației ia în calcul o nouă anulare a vizei. Toată tevatura a pornit de la faptul că Djokovici nu e vaccinat.

În declarația pe proprie răspundere prezentată la intrarea în țară, celebrul tenismen afirmă că nu a călătorit nicăieri între 16 decembrie (momentul presupusei infectări cu Covid în Serbia) și sosirea în Australia, dar au apărut dovezi că el a călătorit, de fapt, mai întâi în Spania, înainte să vină la Antipozi.

Djokovici a scris în declarația dată autorităților australiene că nu a călătorit și nu va călători nicăieri timp de 14 zile înainte de sosirea la Melbourne, dar s-a dovedit că, de fapt, venea din Spania

Mai mult decât atât, jurnaliștii de la publicația germană „Der Spiegel” și de la ziarul american „New York Times” au verificat după codul QR testul Covid din 16 decembrie, despre care Djokovici spune că ar fi fost pozitiv, iar rezultatul afișat a fost negativ!

Deși momentan Djokovici e liber să meargă unde vrea în Australia și să se pregătească de primul turneu de Grand Slam al anului, în acest caz apar tot mai multe detalii stânjenitoare care pot duce la o nouă sancțiune a Guvernului australian după ce imaginea sportivului a fost deja târâtă în dispute fără legătură cu sportul.

Oficiul de frontieră australian investighează acum declarația completată de Novak Djokovici pe 1 ianuarie și trimisă autorităților de la Melbourne, în care acesta a declarat că nu a călătorit și nici nu va călători nicăieri timp de două săptămâni, înainte de a veni în Australia pe 4 ianuarie. Declarația de călătorie completată de sârb prevede un avertisment explicit: furnizarea de informații false sau ascunderea unor informații este considerată „o ofensă serioasă” care poate fi sancționată cu pedepse.

Câteva zile mai târziu însă, în documentele depuse de avocați la tribunalul din Melbourne unde se judeca apelul făcut de sârb după ce Australia i-a anulat viza, Djokovici a menționat că el a venit la Antipozi din Spania, cu escală la Dubai, pe 4 ianuarie!

Testul Covid „pozitiv” prezentat de Djokovici la intrarea în Australia le-a apărut negativ jurnaliștilor de la „Der Spiegel” și „New York Times”, când l-au verificat

În discuțiile purtate pe 6 ianuarie cu oficialii Biroului de frontieră australian, tenismenul sârb a spus că nu e el de vină, deoarece declarația a fost completată de agentul său pe baza scutirii medicale aprobate de Tennis Australia (federația australiană), dar nu a fost întrebat dacă va călători în intervalul de două săptămâni de dinaintea sosirii.

Semne de întrebare tot mai mari apar însă și în privința testului Covid făcut de Djokovici pe 16 decembrie 2021, al cărui rezultat prezentat de tenismen autorităților australiene e pozitiv – dovadă că a fost infectat cu Covid și, deci, nu e nevoie să se vaccineze. În baza acestui test pozitiv, Djokovici a primit scutirea medicală de intrare în Australia.

Numai că, atunci când jurnaliștii de la publicația germană „Der Spiegel” au verificat rezultatul testului după codul QR, rezultatul apărut a fost negativ! Nevenindu-le să creadă așa ceva, germanii au repetat verificarea, dar a doua oară rezultatul „s-a pozitivat”.

Au apărut poze cu Djokovici prin Belgrad, la evenimente publice și alături de alți sportivi, fără mască, în perioada când se presupune că ar fi trebuit să fie în carantină, bolnav de Covid

Și jurnalistul Ben Rothenberg, de la ziarul american „New York Times”, a făcut aceeași verificare independent de nemți, descoperind același lucru: rezultatul testului este negativ!

După ce „Der Spiegel” și „New York Times” au publicat aceste anomalii, rezultatul testului a fost verificat și de alte publicații, dar rezultatul a rămas pozitiv.

Întrebările privind presupusa infectare a lui Djokovici continuă: jurnalistul portughez specializat pe tenis Jose Morgado a publicat pe Twitter o poză cu Djokovici în Belgrad, de Crăciun (25 decembrie), alături de un star al handbalului, Petar Djordkici. Djokovici nu poartă mască.

Într-o altă fotografie, din 26 decembrie, același Djokovici apare jucând tenis pe străzile din Belgrad. Imagini similare din 16 și 17 decembrie (adică din ziua presupusului test pozitiv și de a doua zi) îl arată pe sportiv la mai multe evenimente publice, fără să poarte măcar mască.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Djokovici a câștigat apelul: și-a recăpătat viza de intrare în Australia! Nu e sigur însă că va putea juca la Australian Open

* Ponta a încercat să dea o țeapă cu gecile de campanie, dar a pierdut procesul. Partidul său trebuie să plătească un milion de euro!

* Dîncu zice că PSD și PNL ar putea candida pe liste comune în 2024, precum USL în 2012! „Participăm împreună la alegeri dacă vom câștiga în cultura colaborării”

* Irinuca arată cât de bărbătește i-a dat papucii Dragnea: Mi-a trimis un SMS și pe urmă m-a blocat

Dorințele bolnave ale actorului Mihai Mălaimare: ieșirea României „din ghearele UE”, interzicerea votului pentru românii din diaspora, naționalizarea averilor

Daniel Ghiță (deputat PSD), declarații imbecile: „Hohenzollern, familie degenerată formată din hoți, sperjuri, trădători și criminali” / „A ținut poporul român în sărăcie, nedreptate, abuzuri infinite“

* SERIAL: „Sfârșitul Ceaușeștilor” (58) / Elena rămâne fără CEC-urile copiilor

* Ce mai face fugarul Mario Iorgulescu. ”Fizic este ciuruit, psihic este la pământ! Decât să stea în Italia ca la un fel de închisoare, ar prefera să vină în țară, să-și asume verdictul justiției”

* SUA și NATO transmit ferm Rusiei: renunță la agresiunea împotriva Ucrainei sau se confruntă cu „o alianță militară pregătită de război”

* Apelul intelectualilor ruși către Putin: „Dacă nu vom adera la NATO, ne vom transforma într-o provincie a Chinei”

2 COMENTARII

  1. Pentru mine este clar ca sarbul a mintit cu nerusinare si si-a aranjat actele de intrare in Australia in stil balcanic. Inca de cand au aparut dovezi ale faptului ca pe 16 si 17 decembrie 2021 sarbul, pozitiv fiind, a participat la anumite evenimente publice, m-am convins de minciuna tenismenului.
    Orice ar face sarbul de acum incolo, oricate turnee ar castiga, pentru mine a ramas un mincinor care incearca sa pacaleasca lumea mondiala a tenisului. In opinia mea, cariera lui de tenisman s-a incheiat aici. Si din pacate s-a incheiat urat, prin minciuna si frauda si nu prin sport. Este urat, foarte urat ceea ce incearca sa faca tenismenul sarb. Pacat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here