Revoltă spontană în Bolintin Vale, unde un rom ursar a ucis un taximetrist crăpându-i capul cu o piatră. Oamenii sunt terorizați de multă vreme, poliția dă comunicate în limbaj de lemn

1
6703
Locuitorii din Bolintin au ieșit în stradă, terorizați de crimele și infracțiunile la care poliția închide ochii

Localitatea Bolintin Vale din județul Giurgiu, situată la doi pași de București, stă iar pe un butoi cu pulbere, din cauza fenomenului infracțional pe care statul român l-a scăpat complet de sub control. Locuitorii au ieșit în stradă miercuri seara, după ce un rom ursar a ucis un taximetrist crăpându-i capul cu o piatră. Poliția, care de decenii asistă pasivă la valul de infracțiuni și la agresarea cetățenilor de aici, a instituit acum „zonă specială de siguranță publică”, adică a adus temporar forțe suplimentare pentru ca oamenii să nu-și facă singuri dreptate.

Criminalul a fost arestat, dar localnicii ajunși la capătul răbdărilor se plâng că de mulți ani sunt terorizați de etnicii romi. „Am ajuns să ne dea țiganii în cap! Să ne omoare pe stradă”, se plâng locuitorii, conform G4Media.ro. Aceeași sursă, citând alți săteni, afirmă că acestora le e teamă și pentru copii, cărora le e frică să se întoarcă de la școală din cauza romilor.

Nu e primul incident interetnic de la Bolintin. Pe 7 aprilie 1991, la Bolintin Deal, și pe 18 mai 1991, la Bolintin Vale, locuitorii majoritari și-au făcut singuri dreptate răfuindu-se cu romii ursari.

Cazul din 2022, identic cu cel care, în aprilie 1991, a dus la revolta populației majoritare și incendierea caselor romilor ursari: un om a fost ucis pentru că a refuzat să-l ia în mașină pe un altul

Conform lui Iulian Diaconu, autorul unei analize în Republica.ro și care spune că a trăit 30 de ani în Bolintin Vale, asistând la incidentele de atunci, romii ursari terorizau localitatea, la fel ca și acum. Mulțimea nu a atacat atunci casele romilor zidari și pe cele ale romilor spoitori, care se integraseră în comunitate și trăiau în pace cu vecinii, ci doar pe ale romilor ursari.

La revoltă ar fi participat atunci inclusiv membri ai comunității rome dintre spoitori și zidari, păgubiți, la rândul lor, de tâlhăriile ursarilor. 21 de case au fost incendiate și alte 5 distruse. Romii ursari au fost nevoiți să părăsească localitatea.

În 2009, Guvernul s-a angajat să-i despăgubească financiar pe romii ursari care reclamaseră că au fost victimele urii de rasă.

În mod șocant, cazurile din 1991 și 2022 sunt identice! Și atunci, ca și acum, scânteia conflictului interetnic din Bolintin a fost uciderea unui om. În noaptea de Înviere a anului 1991, în 6/7 aprilie, Cristian Constantin Melinte a fost ucis de un rom ursar pentru că a refuzat să-l ia în mașină.

Acum, în seara zilei de 9 ianuarie 2022, șoferului de maxi-taxi i-a fost frică să-l ia în mașină pe tânărul de etnie romă cunoscut în localitate ca fiind agresiv și periculos. Drept urmare, tânărul l-a atacat pe șofer cu o piatră, lovindu-l în cap. Taximetristul a căzut și, ulterior, a murit.

La 31 de ani distanță, poliția română acționează exact la fel ca și în 1991. Trimite temporar forțe de ordine pentru „a restabili ordinea” și bolborosește un comunicat în limbaj de lemn despre „climat de siguranță”, „apărarea drepturilor și libertăților fundamentale ale persoanei”, „prevenirea și descoperirea infracțiunilor” etc.

Între timp, oamenii din Bolintin Vale au mers în fața Primăriei, cerând să fie protejați de infractori. Protestul s-a terminat fără incidente, locuitorii plecând la casele lor.

VIDEO: Revolta cetățenilor din Bolintin Vale

Comunicatul IPJ Giurgiu după uciderea șoferului de maxi-taxi și revolta de la Bolintin Vale

Având în vedere evenimentul înregistrat la data de 9 ianuarie a.c., în orasul Bolintin Vale, în care un bărbat a fost agresat și lovit cu o piatră, ulterior decedând, astăzi, în oraș s-au strâns mai multe persoane, pentru a protesta. În localitate a fost constituită zonă specială de siguranță publică, pentru ca eveninentele să nu escaladeze și să fie asigurat climatul de ordine si siguranță publică.

Pe raza orașului Bolintin Vale sunt prezente forțe din cadrul structurilor Poliției Române și Janandarmeriei Române, pentru apărarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale persoanei, a proprietăţii private şi publice, prevenirea şi descoperirea infracţiunilor, respectarea ordinii şi liniştii publice, în condiţiile legii.

În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală, în care cercetările sunt continuate de polițiști sub supravegherea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Bolintin Vale. Agresorul a fost inițial reținut pe o perioadă de 24 de ore, fiind introdus în Centrul de Reținere și Arest Preventiv Giurgiu iar la data de 11 ianuarie a.c. a fost prezentat instanței, care a dispus arestarea preventivă. 

Având în vedere că persoana vătămată a decedat, urmează a se analiza oportunitatea schimbării încadrării juridice, în funcție de rezultatele necropsiei.

Bolintin Vale se află aproape de Capitală, lângă autostrada București – Pitești

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Dîncu zice că PSD și PNL ar putea candida pe liste comune în 2024, precum USL în 2012! „Participăm împreună la alegeri dacă vom câștiga în cultura colaborării”

* Moartea fulgerătoare a lui David Sassoli, președintele Parlamentului European, din cauza unei bacterii. „Democrația a pierdut un campion”

* Roberta Metsola, noua președintă a Parlamentului European, este o susținătoare a mișcării #Rezist din România

Daniel Ghiță (deputat PSD), declarații imbecile: „Hohenzollern, familie degenerată formată din hoți, sperjuri, trădători și criminali” / „A ținut poporul român în sărăcie, nedreptate, abuzuri infinite“

* SERIAL: „Sfârșitul Ceaușeștilor” (59) / Omul care prinde șoareci

* Ce mai face fugarul Mario Iorgulescu. ”Fizic este ciuruit, psihic este la pământ! Decât să stea în Italia ca la un fel de închisoare, ar prefera să vină în țară, să-și asume verdictul justiției”

* Putin le promite și celorlalți dictatori din țările ex-sovietice că-i ajută să rămână la putere în schimbul „alianței” cu Rusia, după modelul Belarus-Kazahstan

* Apelul intelectualilor ruși către Putin: „Dacă nu vom adera la NATO, ne vom transforma într-o provincie a Chinei”

* Surpriză: testul Covid din 16 decembrie al lui Djokovici apare negativ la verificarea făcută de „New York Times” și „Der Spiegel”! Australia investighează acum un fals în declarații al tenismenului sârb

1 COMENTARIU

  1. Autoritățile țin jandarmii in cazarmi și îi scot in stradă doar pentru ciomăgirea manifestanților. In zonele cu probleme, cum este cazul așa-zisului oraș Bolintin Vale, jandarmii ar trebui sa fie prezenți în toate locurile publice 24 de ore din 24.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here