„FSB a primit misiunea să-l lichideze pe Prigojin”, anunță șeful serviciilor de informații ucrainene. Nu e clar dacă FSB vrea și poate să execute ordinul

1
729
Prigojin a devenit ținta FSB, care a primit ordinul de a-i "repera" onoarea lui Putin

FSB a primit de la Putin misiunea „să-l termine” pe oligarhul Evgheni Prigojin, patronul mercenarilor Wagner, a anunțat Kirilo Budanov, șeful spionajului militar ucrainean. Dacă e reală, informația vine să confirme ceea ce anticipau numeroși analiști și specialiști spațiul rusesc – că liderul de la Kremlin nu-și va respecta nici acum cuvântul în înțelegerea făcută pe 24 iunie cu Prigojin, atunci când acesta a stopat înaintarea mercenarilor către Moscova.

Teoretic, posibilitățile de a-l elimina pe Prigojin sunt mai mici decât în cazul unor comenzi similare primite de FSB de la Putin de-a lungul anilor, când au fost eliminați ofițeri defectori, jurnaliști de investigații, disidenți ori oligarhi.

În acest moment, încă nu e clar câți mercenari Wagner vor alege să-l urmeze pe patronul lor. Dacă numărul acestora va fi consistent, Prigojin va fi greu de scos din mijlocul dispozitivului de securitate construit în jurul său. De asemenea, esențial este ce se întâmplă în sânul FSB – cât de mult mai ascultă serviciul secret de informații al Rusiei de Putin.

Acesta este și motivul pentru care Kirilo Budanov e circumspect în legătură cu șansele ca ordinul președintelui de la Kremlin să fie executat. Nu trebuie uitat că Putin a ordonat anul trecut să fie asasinat și președintele ucrainean Volodimir Zelenski, dar până acum acest lucru nu s-a întâmplat, în ciuda eforturilor FSB.

Kirilo Budanov a enunțat aceste îndoieli: „Știm că sarcina de a-l elimina pe Prigojin a fost încredințată FSB-ului. Vor avea succes în acest sens? Timpul va arăta. În orice caz, nu toate potențialele tentative de asasinat vor fi rapide. Ei vor avea nevoie de ceva timp pentru a dezvolta abordări adecvate și pentru a ajunge la un stadiu în care să fie pregătiți pentru o operațiune la scară largă. Dar aș dori să subliniez că aceasta este o mare întrebare deschisă. Vor fi capabili să o facă? Vor îndrăzni ei să execute acest ordin?”.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Revoluționarii-infractori complotează la PSD să-l mazilească pe secretarul de stat care l-a lăsat fără certificat pe Ciolacu! Dodu a tăiat de la privilegii mulți impostori

* Eliminarea pensiilor speciale, pasată de PSD-PNL generației viitoare! Coaliția a votat o lege prin care reforma e amânată 5 ani și se va termina peste 20!

* Legea mafiei imobiliare, clocită de PSD-PNL în Parlament, va aduce România în situația Turciei la un cutremur, avertizează Ordinul Arhitecților. „Fenomen nociv”, „haos urbanistic” și „dispreț față de locuitorii onești”

* Fraudă la Bac în „România Educată”: la ora 3.56, înaintea testării la Limba română, au început brusc căutările pe Dexonline.ro. Elevii cu pile au primit subiectele înainte

* Amenințare bolnavă a Rusiei teroriste: „Nu avem de ales, va trebui să lansăm un atac nuclear asupra Europei!”

EDITORIAL CARTIANU: Solovioave, ai grijă că-ți rup urechile!

Nepotism scârbos al premierului Ciolacu: și-a numit-o șefă de cabinet pe Otilia Romașcanu, nașa fiului său, după ce pe nașul Lucian Romașcanu l-a făcut senator și ministru!

* Acești bogați care controlează Biserica Ortodoxă Română. Cazul preotului „influencer” Constantin Necula – predicatorul nabab

VIDEO. Simulare: așa a făcut implozie submersibilul Titan, lângă Titanic, pe fundul Oceanului Atlantic! Moartea celor 5 pasageri a fost instantanee

1 COMENTARIU

  1. Lumea, la modul general, duce lipsă de LEADERI.
    Prigojin este un leader pentru oamenii lui și, după cum s-a observat, pentru mulți alți oameni.
    Zelenski este la fel, un leader pentru Ucraina și pentru Occident.
    Putin nu e un leader, deși a călărit urși, s-a scufundat în râuri înghețate, s-a amestecat cu bikerii din Rusia sau a făcut bullshit judo.
    Prigojin e la fel de greu de eliminat ca Zelenski. Cred că Prigojin, cu complicitatea elitelor de la Moscova, o să-l calce pe cap pe Putin. Mark my words.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here