Franța și Germania vor ca UE să stopeze complet importurile de cărbune și petrol din Rusia, după crimele în masă descoperite în Bucea. Macron: „Nu putem trece cu vederea”

1
1037
Președintele francez Emmanuel Macron (stânga) și cancelarul german Olaf Scholz

Germania și Franța vor ca începând chiar din această săptămână Uniunea Europeană să stopeze complet importul de petrol și cărbune din Rusia, măsură considerată imperios necesară ca răspuns la descoperirea crimelor de război comise de armata lui Putin în localitatea ucraineană Bucea.

Emmanuel Macron, președintele Franței, care peste câteva zile se confruntă cu alegerile pentru al doilea mandat, a declarat luni că „sunt semne foarte clare” privind crime de război comise la Bucea și „este destul de clar că au fost comise de armata rusă”. „Nu putem trece cu vederea. Trebuie să sancționăm ceea ce s-a întâmplat acolo și ceea ce se întâmplă la Mariupol”, a adăugat Macron.

Șeful statului francez a avut deja discuții cu ceilalți parteneri europeni privind următoarele sancțiuni. „Cei care sunt în spatele acestor crime trebuie să răspundă. Trebuie să trimitem un semnal foarte clar că demnitatea noastră colectivă și valorile noastre pe care la apărăm. Nu există pace fără justiție!”, a mai spus președintele francez.

Acesta a precizat că va discuta „în special cu Germania” despre replica UE la atrocitățile rușilor.

Cancelarul german Olaf Scholz a acceptat, duminică, faptul că trebuie aplicate represalii: „Vom decide noi măsuri între aliați în zilele următoare. (Rusia) va suferi consecințele deoarece crimele împotriva civililor sunt crime de război”.

Scholz a adăugat că „vom continua să punem arme la dispoziția Ucrainei, astfel încât această țară să se poată apăra împotriva invaziei rusești”.

Polonia acuză Germania că reprezintă principalul obstacol în calea unor sancțiuni mai puternice împotriva Rusiei. Afirmația a fost făcută chiar de premierul Mateusz Morawiechi într-o conferință de presă.

Germania depinde în mare măsură de importul de materii prime din Rusia. Aceasta este o problemă a industriei germane care dăinuie de peste 100 de ani și care a constituit, în parte, motivul invaziei declanșate de Hitler în 1941. Dictatorul german voia cu precădere zona minieră și câmpurile fertile din Ucraina și zăcămintele cu petrol și gaze din Caucaz.
Atât înainte, cât și după Al Doilea Război Mondial, Germania nu a reușit să rezolve această dependență de materiile prime rusești care îi condiționează și acum foarte mult reacțiile în războiul declanșat de Rusia în Ucraina.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* VIDEO. Boicotat de liberali, Cîțu și-a dat demisia de la șefia PNL. A rezistat doar 6 luni și 7 zile. El zice că l-a costat „compromisul făcut cu PSD”

* Gheorghe Flutur – președinte interimar al PNL până la Congres. Partidul nu mai are nici secretar general, Vîlceanu a demisionat odată cu Cîțu. El pleacă și din Guvern

* Micul turnător Băsescu, hăituit de marele turnător Voiculescu cu abjecta „lege a lui Iohannis”. De Iliescu nu se atinge nimeni

* Trompetele Rusiei pregătesc circul anti-Zelenski în Parlament. Șoșoacă și Coarnă s-au ploconit la Ambasada Rusiei, AUR dă comunicate ultimative

* Actor cu o avere impresionantă, Mihai Mălaimare a fost dat în judecată pentru că nu și-a plătit utilitățile. Ce sumă are de achitat fostul deputat

* „Putin mai are de trăit cel mult un an și jumătate. Fie va avea o moarte violentă (împușcat, otrăvit sau lăsat fără aer în buncăr), fie va fi răpus de cancer”

* Tot mai mulți militari ruși, inclusiv comandanți, refuză să mai participe la războiul împotriva Ucrainei. Putin recrutează civili din Donbass-ul ocupat și din Crimeea anexată

„La Kremlin se formează un pluton de execuție circular, toți cei prezenți își îndreaptă armele unii spre alții. Regimul Putin se clatină pentru prima oară” – analiza profesorului Galeotti, expert în Rusia lui Putin

Medic faimos despre Putin: „Trăim lângă un câine turbat. Nu trebuie să-l tachinăm, ci să devenim urgent atât de puternici, încât să nu ne mai fie frică de el”

Ucraina îi amenință pe Putin și pe lacheii săi că vor sfârși ca Eichmann (spânzurat) sau ca Bin Laden (împușcat). „Vom veni după voi! Nu vă veți putea ascunde nici în buncărul din Urali!”

* Cele 8 grupe la Campionatul Mondial de fotbal, Qatar 2022. Derby Germania – Spania încă din start

1 COMENTARIU

  1. Pana una-alta Macron tot „dialogheaza” cu criminalul pUtin (cu ce scop? si rezultate?), in timp ce nemtii vor sa scape doar in teorie de hidrocarburile rusesti…

    Fapte, nu vorbe!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here