vineri, mai 24, 2024
AcasăNewsFOTO+VIDEO. Opriți barbaria! Un cioban sadic se distrează punându-și câinii de la...

FOTO+VIDEO. Opriți barbaria! Un cioban sadic se distrează punându-și câinii de la stână să sfâșie alți câini, care mor în chinuri groaznice

-

Sătenii din Zoreni, comuna Sânmihaiu de Câmpie, județul Bistrița-Năsăud, sunt oripilați de apucăturile barbare ale unui tânăr cioban din localitate. Bogdan Bența (22 de ani) își asmute cei patru câini, din rasa Ciobănesc carpatin, asupra altor câini, care sunt sfâșiați de vii și mor în chinuri groaznice.

Totul a pornit de la un mesaj trimis redacției publicației Bistrițeanul.ro de un sătean îngrozit de cruzimea ciobanului.

„Vă rog frumos să distribuiți pe toate rețelele de socializare acest criminal. Nu e primul câine pe care îl ucide așa. Băiatul ăsta, orice câine vede pe stradă, îl aleargă cu câinii până îl prinde și îl ucide. Nimeni din sat nu își poate lăsa câinele dezlegat, că îl prinde și îl omoară. În fiecare an, când vine acasă cu oile, face chestiile ăstea. Îi un tânăr în treaba lui, nu prea bagă în seamă ce zic oamenii. Cu toate animalele pe care le are îi așa. Are acasă vaci, le bate de numa’, cal, orice… Vă rugăm frumos, faceți ceva, nu mai suportăm”.

O înregistrare video și fotografiile trimise justifică pe deplin revolta sătenilor și arată cruzimea fără margini de la stâna din Zoreni. Patru câini din rasa Ciobănesc carpatin sfâșie un câine sub ochii celui care filmează scena înfiorătoare. Trei minute de filmare în care nu se schițează niciun gest de a salva bietul câine, ba dimpotrivă, dulăii par încurajați să continue măcelul.

- Advertisement -

VIDEO. Avertisment: imagini cu un puternic impact emoțional!

Tânărul cioban, a cărui distracție pare să fie sfâșierea animalelor fără apărare de către câinii de la stână, se numește Bogdan Bența și are 22 de ani. Locul unde s-a petrecut scena macabră este Salastrug, unde tânărul cioban are o rulotă.

Din informațiile ziariștilor de la Bistriteanul.ro, în acest caz, Bogdan Bența a fost ajutat de fratele său mai mic, Răzvan, care i-ar fi dus câinele din sat ca să fie sfâșiat la stână.

- Advertisement -

Deși sătenii le-au atras atenția de multe ori să înceteze, cei doi nici nu-i bagă în seamă. Ei nu au nicio frică de lege, continuând să se distreze pe seama suferinței animalelor.

Imaginile și informațiile despre cei doi frați au fost trimise de redacțiaa Bistriteanul.ro la Direcția Sanitar-Veterinară Bistrița-Năsăud, care are un serviciu – Poliția Animalelor – ce se ocupă, cel puțin teoretic, de astfel de fapte. A fost informat și Inspectoratul Județean de Poliție Bistrița-Năsăud, care s-a autosesizat imediat și a demarat o anchetă.

Legea e blândă: închisoare de la 3 luni la un an

Conform Legii nr. 205/2004 privind protecția animalelor, infracțiunea comisă împotriva animalelor care angajează răspunderea penală presupune pedeapsa cu ÎNCHISOAREA sau AMENDA PENALĂ. Infracțiunile săvârșite asupra animalelor și care se pedepsesc conform legii cu închisoare sau amendă penală sunt următoarele:

a) uciderea animalelor, cu intenție, fără drept;

b) practicarea tirului pe animale domestice sau pe animale sălbatice captive;

c) organizarea de lupte între animale sau cu animale;

d) folosirea de animale vii pentru dresajul animalelor sau pentru a le controla agresivitatea;

e) rănirea sau schingiuirea animalelor;

f) intervențiile chirurgicale destinate modificării aspectului unui animal sau altor scopuri necurative, cum ar fi codomia, cuparea urechilor, secționarea corzilor vocale, ablația ghearelor, coltilotul ciocului și dinților.

În situația în care un om este condamnat pentru una dintre aceste infracțiuni, instanța poate dispune interdicția de a deține animale pentru o perioadă de la un an la 5 ani.

Legiuitorul român a stabilit ca aceste infracțiuni să fie pedepsite cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă penală, cu precizarea că, dacă este săvârșită una dintre faptele menționate la literele a) sau b) de către proprietarul animalelor, pe lângă amenda contravențională, se aplică și măsura confiscării animalelor. În acest caz, toate animalele vor fi cazate în adăposturi care funcționeaza pe lângă consiliile locale, în vederea adopției sau a valorificării, în condițiile legii.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

- Advertisement -

3 COMENTARII

  1. la fel ca la oameni!!..nu-i o vorba din străbuni „sa te mănâce câinii”…dar să lăsam asta ..ma uit acum la digi24 la moderatorul înclinat in partea stanga,are o problema de scaun la cap..ii atarna ca o plua intr-o parte …il fute grija de dragnea !!..ba boule n-ai ce sa dai pe post decat pe criminalul ala ??>..s-a umplut tara de puscariasi..si mai ales la postul asta de cacat,,,..la digi sport, 95% din emisiuni apare fecali alt puscarias,la 24 apar toti infractorii,puscariasii…pai voi vreti sa cresteti audienta cu puscariasi??>….asa vreti sa schimbati mentalitatea cu banditi la drumul mare??..de ce nu faceti direct emisiuni din puscarii??…vorba lui nea Costel care a răbufnit și le-a făcut o scurtă declarație: ”Dă-vă-n p… mea de penibili!”….

  2. Bestii malefice cei 2 frați !
    Mai sunt criminalii încă în libertate ?!
    Cei 4 câini ciobănești ai lor ar fi posibil să trebuiască să fie eutanasiați, deoarece au fost obișnuiți de cei doi criminali malefici analfabeți să omoare / ucidă ! 👹😱

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -