FOTO. Comparație șocantă: insula Evia, înainte și după incendiu. Imagini din satelit

1
531
Insula Evia văzută din satelit pe 1 șii 11 august

Imaginile surprinse de sateliții programului Copernicus (programul european de observare din spațiu) arată cât de mare este dezastrul provocat de incendiile din insula Evia (Grecia). Focul a fost potolit, dar pagubele lăsate în urmă sunt cumplite.

Pe site-ul programului Copernicus au fost publicate mai multe imagini făcute de sateliții Sentinel, care surprind proporțiile dezastrului din insula Evia.

Una din fotografii este compusă din două imagini alăturate, practic același cadru surprins din spațiu la o distanță de 10 zile:

  • pe 1 august – când partea de nord a insulei Evia este complet înverzită;
  • pe 11 august – după incendiile mistuitoare, când se vede cât de tare a fost pârjolită insula.

O măsurătoare aproximativă arată că nordul insulei a fost ars pe o distanță de peste 30 de kilometri pe direcția Nord-Sud și cel puțin 20 de kilometri pe direcția Est-Vest. Suprafața acoperită de incendii depășește 50.000 de hectare, potrivit calculelor Copernicus.

În altă imagine se vede fumul de la incendii cum se ridică deasupra insulei, fotografie realizată de la o distanță de aproximativ 800 de kilometri, altitudinea la care orbitează sateliții Sentinel.

Incendiile de pe insula Evia au fost atât de puternice, încât Grecia s-a văzut nevoită să ceară ajutor internațional. România a răspuns apelului, trimițând o echipă formată din peste 100 de pompieri cu mașini și echipamente de intervenție.

Românii i-au impresionat pe greci prin modul de intervenție și eficiența lor, ajungînd să fie lăudați în presa elenă.

După mai multe zile de eforturi intense, dar ajutați puțin și de domolirea vântului și de ploile care au căzut, pompierii au reușit să pună sub control incendiile de pe insula Evia.

În urma flăcărilor au rămas gospodării complet distruse în mai multe localități, precum și oameni care au pierdut totul. Guvernul de la Atena a anunțat ajutoare de 500 de milioane de euro pentru zonele afectate.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* VIDEO. A vorbit Florin Cîțu! A „uitat” câteva detalii greu de uitat. „V-au pus cătușele la mâini?” / „Nu mai știu” / „Cât ați stat în custodia poliției?” / „Cât a fost nevoie”

* DOSARUL LUI CÎȚU. Faptele. Procesul. Sentința. „Șoferul era băut, avea ochii injectați și umezi”

* Jocul pervers al lui Dan Voiculescu față de Florin Cîțu, asemănat cu „ceea ce făcea acum două decenii S. O. Vîntu cu PNȚCD”

* CTP: „Mi se pare absurd ca Florin Cîțu să-și dea demisia. El e reabilitat, Dragnea nu era reabilitat!”

* Fostul șef al ANI, Horia Georgescu, se distrează pe un yacht de lux, cu șampanie scumpă, pe Coasta de Azur. Dezvăluirile fugarului Rizea

* Adio, Colonele! Te las cu rucsacul tău plin cu pietre, care ți-a încovoiat spinarea. Curea și Andronic să-ți lumineze calea!

* A murit generalul Kemenici, comandantul unității militare în care au fost împușcați soții Ceaușescu. Kemenici era „pe mână” cu spionul sovietic Militaru. A făcut diversiuni mortale și a încercat să șteargă urmele lor cu bidineaua

* Un fost ministru s-a înecat cu un un cățel de usturoi, pe litoral, la ora 2.00 noaptea. L-a salvat un medic adus de acasă

* VIDEO. Derbedeul „Îți-fac-viața-un-coșmar” a ajuns în arest. E patron de videochat, umilea oameni și arunca obiecte periculoase din balcon

* Fiica lui Anghel Iordănescu l-a rugat pe Gigi Becali să-i fie naș. „O cunun, dar nu merg la petrecere. Eu nu mai ascult muzică!”

1 COMENTARIU

  1. Doar miliardarii americani care acum arunca cu bani pe calatorii in spatiu-Musk,Bessos seful Virgin si chiar Bill Gates sau fosta sotie,daca s-ar aduna,ar putea face ceva folositor pentru pamant! Asa cum cei din Dubai au investit in creare de ploaie prin insamantarea norilor,provocand ploi la temperaturi de aproape 50 de grade,in acelasi timp in care restul lumii,inclusiv Rusia ,se lupta cu incendiile !!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here