Fostul polițist antimafia Traian Berbeceanu va fi noul prefect al Capitalei. El a devenit marți funcționar public

0
12848

PNL pregătește în grabă numirea lui Traian Berbeceanu în funcția de prefect al Bucureștiului, în locul lui Gheorghe Cojanu, incompetentul care a gestionat penibil criza Covid-19 în Capitală. Fostul polițist antimafia, acum șef de cabinet al ministrului de Interne, Marcel Vela, urmează să fie numit în cel mai scurt timp în funcție.

Traian Berbeceanu avea un impediment de ordin birocratic pentru a deveni prefect. El trebuia să facă parte din corpul funcționarilor publici, calitate pe care n-o îndeplinea, notează News.ro. Așa că, în cursul zilei de marți, el a fost angajat degrabă ca funcționar public la grupul deputaților PNL.

Numirea lui Traian Berbeceanu se va face, după toate probabilitățile, în ședința de guvern de joi, când va fi dată o Hotărâre de Guvern. Marcel Vela a declarat deja luni că Ministerul de Interne face “o evaluare a activității Instituției Prefectului București de către Direcția Generală pentru Relația cu Instituțiile Prefectului”. Președintele țării, Klaus Iohannis, se arătase și el scandalizat de atitudinea prefectului Cojanu. Inert timp de luni întregi, interval în care epidemia a tot crescut până a scăpat de sub control, Cojanu s-a dovedit că nici măcar nu este la curent cu datele la zi ale pandemiei. În seara zilei de duminică, 18 octombrie, el spunea că are datele de vineri, și că va afla cum a evoluat criza sâmbătă și duminică după ce se va întoarce la muncă luni, la ora 10!

Cojanu este un abonat la diverse funcții publice călduțe. A devenit celebru în 2005, când și-a vândut, pe când conducea o direcție din Sectorul 4, un fost WC public din Parcul Tineretului la un preț de 150 de ori mai mic decât cel al pieței, transformându-l apoi în restaurant.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here