Cîțu: „Eu am făcut această coaliție! PNL are o conducere care a negociat lucruri OK cu PSD”. Spune că va fi schimbat „la următorul Congres, în 2025”

0
762
Florin Cîțu, președintele PNL, a spus marți la TVR că a negociat "lucruri OK" cu PSD

Președintele PNL, Florin Cîțu, a afirmat marți seara, la TVR, că el personal a făcut coaliția actuală cu PSD, că e mulțumit de lucrurile pe care le-a negociat și că nu-și face probleme privind o posibilă debarcare a sa înainte de 2025 de la șefia partidului. El a calificat toate problemele de până acum drept „lucruri de detaliu”.

Până de curând, Florin Cîțu a refuzat termenul de „coaliție” cu PSD pentru a caracteriza guvernarea comună. Liderul liberal a proclamat ferm, la Congresul de alegeri din 25 septembrie anul trecut, că PNL nu va face „niciodată” Guvernul cu PSD, care “este dușmanul poporului român”. Această atitudine și-a păstrat-o până cu 3 zile înainte de începerea negocierilor cu PSD, negocieri pornite la ordinul președintelui Klaus Iohannis.

Surse din PNL și PSD au relatat, la momentul respectiv, că Florin Cîțu a fost marginalizat și izolat de restul conducerii liberale, el neparticipând efectiv la discuții după ce social-democrații au refuzat să-l mai primească în Guvern fie și ca ministru de Finanțe.

Acum, președintele PNL dă asigurări că el este artizanul actualei coaliții, iar zvonurile despre marginalizarea sa vin de la persoane rău-voitoare: „Cred că vorbesc cei care nu au trecut prin Congres anul trecut. Mai sunt câţiva care nu au trecut prin Congresul de anul trecut şi poate l-au pierdut şi au o nostalgie aşa de… Doar dacă vrem să ne batem joc de munca colegilor noştri din Guvern, de munca colegilor noştri, atunci putem să facem aşa ceva. În acest moment Partidul Naţional Liberal are o conducere aleasă cu 60% dintre voturi, o conducere care a negociat lucruri ok, zic eu, am făcut această coaliţie, PNL este la guvernare în continuare şi va fi la guvernare până în 2024. A, că sunt detalii, că sunt lucruri de detaliu pe care trebuie să îmbunătăţim cu toţii, asta este altceva. Dar, dacă ne uităm la ceea ce doreşte Partidul Naţional Liberal, este să implementăm ceea ce le-am spus românilor, să menţineam această politică liberală până în 2024 când sunt alegeri şi asta face această conducere în acest moment“.

El a negat că ar fi simțit o răcire a colegilor de partid față de el și că „schimbarea mea din funcție va fi la următorul Congres, în 2025”. În ultimele luni au răzbătut informații conform cărora Iohannis l-a pus pe Cîțu președinte al PNL pentru a-i ține locul până în 2025, când actualul președinte al României ar vrea să se întoarcă în fruntea PNL și să preia funcția de premier al țării.

În acest scop, coaliția aflată la guvernare a lansat în discuție ideea schimbării Constituției, astfel încât prerogativele președintelui să fie restrânse începând din 2024, iar România să devină o republică parlamentară după modelul Ungariei, unde premierul Viktor Orban deține toată puterea.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Dîncu zice că PSD și PNL ar putea candida pe liste comune în 2024, precum USL în 2012! „Participăm împreună la alegeri dacă vom câștiga în cultura colaborării”

* Moartea fulgerătoare a lui David Sassoli, președintele Parlamentului European, din cauza unei bacterii. „Democrația a pierdut un campion”

* Roberta Metsola, noua președintă a Parlamentului European, este o susținătoare a mișcării #Rezist din România

Daniel Ghiță (deputat PSD), declarații imbecile: „Hohenzollern, familie degenerată formată din hoți, sperjuri, trădători și criminali” / „A ținut poporul român în sărăcie, nedreptate, abuzuri infinite“

* SERIAL: „Sfârșitul Ceaușeștilor” (59) / Omul care prinde șoareci

* Ce mai face fugarul Mario Iorgulescu. ”Fizic este ciuruit, psihic este la pământ! Decât să stea în Italia ca la un fel de închisoare, ar prefera să vină în țară, să-și asume verdictul justiției”

* Putin le promite și celorlalți dictatori din țările ex-sovietice că-i ajută să rămână la putere în schimbul „alianței” cu Rusia, după modelul Belarus-Kazahstan

* Apelul intelectualilor ruși către Putin: „Dacă nu vom adera la NATO, ne vom transforma într-o provincie a Chinei”

* Surpriză: testul Covid din 16 decembrie al lui Djokovici apare negativ la verificarea făcută de „New York Times” și „Der Spiegel”! Australia investighează acum un fals în declarații al tenismenului sârb

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here