Firea președinte! După ce a făcut praf Bucureștiul și i-a jefuit bugetul, primărița e considerată de Ciolacu candidata ideală a PSD pentru Cotroceni

0
1902

Gabriela Firea, primărița Bucureștiului, “este de departe” cel mai bun candidat la președinția României, a proclamat miercuri liderul PSD, Marcel Ciolacu. Propulsată în politică de patronul său fizic și spiritual, mogulul criptocomunist Dan Voiculescu, ambițioasa Gabi Firea, din Bacău, țintește atât șefia social-democraților, cât și funcția de președinte al României.

Mandatul său în fruntea Bucureștiului a fost marcat de nenumărate scandaluri de corupție, nepotism și incompetență. Ultimele isprăvi – a girat un plan urbanistic care prevedea construirea de blocuri pe 27 de hectare din Parcul Herăstrău și a dat 43 de milioane de euro, pentru a produce 100 de troileibuze, unui consorțiu turcesc care n-a mai fabricat așa ceva și care s-a prezentat la licitație cu certificat pentru un… autobuz!

Gabriela Firea este considerată de PSD candidata ideală pentru ca partidul să recâștige în 2024, după 20 de ani, Președinția României

Într-o conferință de presă ținută la Parlament miercuri, Marcel Ciolacu a stârnit ilaritate atunci când a spus că discuțiile cu Victor Ponta, liderul Pro România, nu vizează solicitări, ci principii. Șeful PSD s-a eschivat în mod repetat de la întrebarea privind posibila luptă cu Pro România pentru București: “Sunt ferm convins că doamna Gabriela Firea este pregătită pentru orice scenariu și va câștiga Primăria Capitalei”.

Reunirea PSD cu Pro România – în fapt, un PSD 2, din care au fugit la un moment dat cei marginalizați de Dragnea – este doar o formalitate, însă Victor Ponta are și el ambiția de a deveni președintele României. Aici au apărut discuții între Ciolacu și Ponta. Liderul PSD a comentat: E unul dintre punctele pe care le discutăm. Domnul Ponta mi-a și răspuns: «Eu am anunțat candidatura la prezidențiale din funcția de președinte al Pro România. Dacă vom face parte dintr-o alianță, este decizia alianței». Și este corect ceea ce a răspuns. În acest moment cred că cel mai bun candidat, din punctul de vedere al PSD, la această atât de înaltă funcție, de departe, este doamna Gabriela Firea”.

De ce nu poate să se apropie PSD de funcția de președinte al României

În 2024, când va expira cel de-al doilea mandat al lui Klaus Iohannis în fruntea statului român, se vor împlini 20 de ani de când PSD n-a mai avut un președinte al țării.

Puternic în combinații și abil în a-și asigura o reprezentare masivă în Parlament în special din cauza incapacității opoziției, PSD dă rateuri la Președinția României pentru că, însumat, publicul atașat valorilor democratice și europene este mai numeros decât cel pe care mizează fostul partid comunist.

PSD reușește, prin intermediul televiziunilor de partid controlate de foști securiști și afaceriști conectați la banul public, să mobilizeze mai bine categoriile resentimentare, nostalgicii ceaușiști, grupările de interese care au capturat bugetul și administrația publică, oamenii dependenți de ajutoarele livrate cu țârâita de baronii locali etc.

Acest lucru ajută partidul să obțină în Parlament o reprezentare mai bună decât i-ar permite priza reală la electorat. Absenteismul votanților PSD este, tradițional, mai mic decât al partidelor democratice.

Lucrurile se schimbă la alegerile pentru Președinție, unde miza e mare. PSD nu mai are de unde să aducă voturi suplimentare în turul doi de scrutin, pe care-l pierde regulat în fața electoratului democratic mobilizat în fața pericolului ca România să încapă cu totul pe mâna mafiei.

Calitățile pentru care Gabriela Firea e foarte apreciată în PSD: fără scrupule, cu o capacitate extraordinară de a minți firesc, populistă, “trece sticla” la public, devotată intereselor de clan

Gabriela Firea e socotită în partid ideală pentru a readuce Președinția țării sub controlul PSD.

Primărița Bucureștiului are câteva calități incontestabile. Experimentată după ani petrecuți ca prezentatoare de televiziune, știe cum “să treacă sticla”.

Are o mare capacitate de a minți dezinvolt, fără să clipească, nu se împiedică de niciun scrupul și este obișnuită să calce totul în picioare pentru a-și atinge scopurile.

Populistă și preocupată doar de imagine, se strecoară cu abilitate din toate situațiile complicate. Așa se face că, după 4 ani de scandaluri neîntrerupte și gestionare catastrofală a Bucureștiului, este cotată cu șanse mari la un al doilea mandat.

Nu a făcut absolut nimic pentru îmbunătățirea calității vieții în oraș, dar a alocat sume impresionante pentru festivaluri, petreceri, spectacole etc.

A cumpărat cu banii Primăriei București publicitate la toate televiziunile, astfel că azi nu mai există niciun post TV care s-o deranjeze sau care să-i popularizeze contracandidatul din partea opoziției, pe activistul Nicușor Dan.

În timp ce a semnat contracte pe sute de milioane de euro cu firme turcești care au livrat autobuze de proastă calitate, a continuat să vorbească despre patriotism, România, demnitate, neatârnare etc.

Anul trecut a estimat că va obține încasări de 3 miliarde de euro la bugetul Primăriei, dar a realizat doar 300 de milioane.

În schimb, a preluat modelul brevetat de soțul său, Florentin Pandele, la Voluntari, și a înființat numeroase companii municipale prin care a devalizat bugetul Bucureștiului. A reușit astfel să își plaseze mai mulți apropiați, ca manageri, pe funcții foarte bine retribuite și să cheltuiască banii departe de ochii publicului.

Deși Justiția a decis, prin sentință definitivă, că respectivele companii municipale erau ilegale, Gabriela Firea le-a păstrat în funcțiune.

A pus poze cu holde din Belarus și a spus că sunt din România, a ținut discursuri despre patriotism scrise de consultanți israelieni și l-a “mâncat” pe Dragnea când a simțit că acesta pierde teren

În campania electorală din 2016 a împânzit Bucureștiul cu panouri cu poza unor holde din Belarus prezentate ca fiind din România.

A plătit cu sume exorbitante consultanți israelieni care s-o îmbrace în ie și să-i scrie discursuri sforăitoare despre țară, iubirea față de glie și lupta împotriva Occidentului hrăpăreț.

Când a simțit că bucureștenii au ajuns la capătul răbdării, iar liderul partidului e pe ducă, nu a ezitat să sară chiar la gâtul lui Dragnea – cel care o sprijinise să câștige primăria Bucureștiului. L-a indicat public drept principalul vinovat pentru că în oraș nu s-a făcut absolut nimic din 2016 încoace.

După ce Dragnea a intrat la pușcărie, Firea a găsit repede alți vinovați. Din noiembrie, cel arătat cu degetul este guvernul liberal.

Scandalul poluării provocate de arderile ilegale de deșeuri, aglomerația din trafic, gropile din șosele, frigul din apartamente pe timpul iernii au fost puse pe seama guvernanților, iar la posturile TV nu a fost niciodată luată la întrebări de către moderatori.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Violențe neobișnuite împotriva jurnaliștilor, în anarhia din SUA. Reporteri arestați în direct sau orbiți cu gloanțe de cauciuc. Sediul CNN, sub asediu

De ce a trecut România peste epidemie mai bine decât state mai dezvoltate? Medicul Virgil Musta: “Am limitat impactul datorită măsurilor corecte, deși dure, luate la timp”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here