Finlandez șocat de România: patron care amenință că nu dă salariile; jucători cu mașini de fițe, dar fără bani de benzină

2
2038
Finlanda, Romania, fotbal
Un jucător finlandez de fotbal, care a jucat la Astra, a fost șocat de mașinile scumpe ale românilor. În imagine, bolidul de 200.000 de euro a lui Denis Alibec - Foto: Wikimedia/YouTube

Vahid Hambo este un jucător finlandez de fotbal, 22 de ani, care a petrecut un sezon la echipa Astra Giurgiu, condusă de milionarul Ioan Niculae. Fotbalistul consideră experiența din România cea mai dură și ciudată din cariera sa.

Într-un interviu  acordat unei publicații din Finlanda, Hambo, jucător selecționat în echipa națională de tineret, a povestit despre experiența sa din țara noastră, spunând că a fost una de groază. A povestit cu patronul venea în vestiarul echipei și le promitea prime pe care, apoi, nu le mai plătea niciodată.

Condițiile de antrenament de la clubul din Giurgiu erau sub orice critică: „am alergat pe câmp, printre vaci”, a declarat jucătorul.

Finlandezul a fost șocat de Denis Alibec, vedeta echipei Astra, care venea la antrenament cu o mașină McLaren de 200.000 de euro, dar care le declara jurnaliștilor că n-are bani de benzină și că-i cere mamei lui.
VIDEO. Mașina lui Denis Alibec la care a făcut referire forbalistul finlandez.

Jucătorul nu a înțeles nimic din antrenamentele de la Astra. Era o diferență de la cer la pământ din pregătirea lui din adolescență și ce găsea la Giurgiu. „Nu aveam sală de forță, nu exista bandă de alergare. pregătirea o făceam pe câmp”, își amintește el.

„În meciurile din deplasare, jucătorii sperau să se cazeze în locuri unde exista căldură. Dacă nu se întâmpla asta, jucătorii dormeau îmbrăcați. Erau păianjeni și gândaci pe pereți. Televizoarele erau cu tub, nu cu ecran plat”, a povestit fotbalistul finlandez.

În Finlanda, sportul și educația sunt două domenii în care statul investește enorm. Tinerii din această țară beneficiază de condiții excelente pentru a face și mișcare și pentru a învăța.

La testele PISA din 2018, elevii de 15 ani au obținut o medie de 520 de puncte la înțelegerea unui text scris, față de media de 480 obținută de statele participante. Această diferență arată performanța sistemului de educație din această țară. România a obținut doar 428 de puncte, cel mai slab rezultat de până acum.
VIDEO. De ce sistemul de educație finlandez e cel mai bun din lume?

„Viitorul e singura echipă care joacă fotbal. În echipa lui Hagi toți au salarii mici. Nimeni nu e deasupra și le-a interzis jucătorilor să dețină mașini scumpe și să își facă tatuaje”, a mai declarat Vahid Hambo, vorbind despre calitatea fotbalului din România.

Dacă vă întrebați de ce e atât de mare diferența dintra țara nordică și România în ce privește calitatea vieții, acest exemplu arată că unele dintre cele mai importante cauze sunt lipsa de modestie și de seriozitate în ce privește viața de zi cu zi.

Vahid Hambo joacă acub la în liga finlandeză, la un club din Lahti și nu mai vrea să audă de fotbalul din România.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Razbunarea Brexit. Dureri de cap pentru Boris Johnson: Irlanda de Nord vrea să plece din Marea Britanie

* România, aurul și repatrierea din capul lui Dragnea! Isărescu anunță că prețul operațiunii e piperat

* Șefii Poliției din Chitila sunt cercetați penal pentru că au permis să fie omorâtă tânăra mamă care le ceruse ajutorul

* Prăbușirea unui dinozaur. Teodor Meleșcanu, la DNA pentru că a făcut jocurile lui Dragnea

* VIDEO. Cât de greu au aterizat și decolat avioanele în timpul furtunii Ciara care a lovit Europa

* PSD aruncă în lupta electorală tandemul Floriana Jucan – Dana Budeanu. De ce?

* VIDEO. Vinovatul principal pentru Brexit, cu mâna în nas. Corbyn, o rușine pentru Marea Britanie

2 COMENTARII

  1. Din păcate pentru România și români, scurt, clar și concis acest tânăr finlandez face o radiografie extrem de precisă și dureroasă a fotbalului românesc (și nu numai, din punctul meu de vedere !) !
    Iată în ce hău de nedescris ne’au adus teroriștii roșii (komuniști bolșevici) plantați de criminalul malefic Stalin în RO în 09.03.1945

  2. De la un borfaș securist malefic pușcăriaș ca I Nicolae👹, ce așteptări să ai că poate patrona (de unde provin resursele financiare ale acestui derbedeu ?!) un club de fotbal precum în țările occidentale, când mafiotul provine din securitatea românească patronată de KGB, adică de teroriștii roșii ruși ?!
    Încep să’mi întăresc convingerea că nu ne aflăm nici măcar în evul mediu față de țările europene (și nu numai !) civilizate ! Până nu scăpăm (lichidăm, suprimăm … ) de aceste creaturi / subspecii malefice dăunătoare, nu avem cum ieși din această groapă de gunoi în care ne’au băgat mizerabilii !!! 👺😱

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here