Filorusul Vasile Dîncu, pus de coaliția PSD-PNL președinte al delegației române la Adunarea Parlamentară a NATO!

1
384
De la stânga la dreapta: Vasile Dîncu, Marcel Ciolacu, Ion Ceban. Ultimul este primarul Chișinăului și omul rușilor în Moldova, cu care FSB speră să recâștige controlul asupra țării. Dîncu a fost în noiembrie la Chișinău, pentru discuții cu Ceban, care are fixat obiectivul de a înlătura conducerea pro-europeană a Moldovei

Fruntașul PSD-ist Vasile Dîncu, unul dintre politicienii cu cele mai clare intervenții în favoarea Rusiei, a fost pus de coaliția PSD-PNL președinte al delegației parlamentare române care merge la Adunarea Parlamentară a NATO!

Evenimentul a avut loc marți, când parlamentarii PSD și PNL l-au votat pe Dîncu într-o ședință a plenului comun al Camerei Deputaților și Senatului. Președintele Consiliului Național al PSD este unul dintre cei mai vizibili comunicatori ai propagandei rusești, ale cărei teorii le-a susținut încă dinainte de începerea invaziei.

Anul trecut, înainte ca Rusia să atace Ucraina, Vasile Dîncu – pe atunci ministru al Apărării – a susținut că acest lucru nu se va întâmpla.

Ulterior, după ce Rusia a invadat Ucraina, același Vasile Dîncu a declarat că trebuie să ne obișnuim cu ideea că vom avea graniță cu Rusia, susținând că rușii vor câștiga rapid războiul.

Astă-toamnă, tot Vasile Dîncu a făcut o declarație atât de scandaloasă încât a provocat consecințe pe plan internațional, iar coaliția a fost nevoită să-l scoată din funcția de ministru al Apărării. Dîncu a afirmat că Ucraina va trebui să cedeze teritorii pentru a obține pacea cu Rusia – exact retorica propagandei rusești.

Ultima declarație, făcută luna trecută, a fost la fel de năucitoare. După ce Maia Sandu, președinta Moldovei, și Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei, au spus că a fost descoperit un plan al Rusiei de răsturnare violentă a Guvernului de la Chișinău, Dîncu a încercat să ducă în derizoriu totul. Fruntașul PSD a afirmat că nu există asemenea plan, Moldova nu e în pericol, Rusia n-are interes să dea o lovitură de stat și că Maia Sandu s-a băgat în seamă, încercând să mai câștige simpatie politică într-un moment în care pierde electorat. Din nou, a fost vorba de un discurs total aliniat retoricii Moscovei, a cărei propagandă tocmai aceste lucruri a încercat să le acrediteze.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Restaurația statului mafiot: dosare compromise, achitări scandaloase. Deviza lui Dan Voiculescu, transformată în realitate de regimul Iohannis

* FOTO. Aeronava de lux închiriată pentru zborul lui Iohannis spre Tokyo a făcut un ocol până la Sibiu, ca s-o ia și pe „doamna Carmen”!

* Încă un narativ violent anti-occidental: chemări la boicot contra francezilor de la Auchan, după ce polițistul Godină s-a plâns că a ajuns să-și scaneze singur produsele, mințind că au fost dați afară casierii

* Firea s-a făcut din nou de râs: a furat un citat din scriitoarea Virginia Woolf, dar a confundat zăvorul cu șurubul!

* Ministrul PSD de la Finanțe zice că nu mai e nevoie de reforma pensiilor speciale, chiar dacă ele ne costă 2,5 miliarde de euro în acest an și ne lasă fără miliardele din PNRR!

* Doar în ultimele două luni, Guvernul Ciucă a înființat 26 de noi posturi la Secretariatul General, cu salarii medii de 14-16.000 de lei pe lună!

* O nouă rușine a justiției române: Crin Bologa – de la șefia DNA, direct la pensie, la 51 de ani! Pensie specială, de peste 5.000 de euro pe lună

* S-a speriat Ghiță că-i poate fi închisă televiziunea din cauza propagandei pro-ruse „dirijată” de Ciutacu? Comunicat umil-mincinos: RTV își cere scuze, se declară „atașată valorilor europene” și asigură că „astfel de situații nu se vor repeta”

* Turcescu: „PMP – partid mic, cu mulți tâmpiți”. Adoptat de clanul Pandele-Firea și îndrăgostit de AUR, Colonelul scuipă unde a lins

* Rușii au pregătit în Turcia lovitura de stat din Moldova. 80 de bărbați au fost instruiți să provoace dezordine și să genereze conflicte de stradă. Filmați la revenirea în Chișinău, agitatorii au devenit agresivi

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here