EXCLUSIV. „Fata lui Hrebe” e fiica fostului prim-procuror de la Brăila, paraşutat politic la pensie în conducerea Transelectrica şi în cea a Porturilor Dunărene!

3
16827

Sinecurista de profesie Silvia Claudia Mihalcea (39 de ani), secretarul general al Camerei Deputaților, are un pedigree spectaculos. Și tatăl ei, Fănel Mihalcea, e sinecurist de succes, plasat de PSD în două consilii de conducere, în domenii total diferite: transportul curentului electric, respectiv administrarea porturilor dunărene. Iar omul e fost procuror!!! Ca să nu se plictisească la pensie, a primit două sinecuri.

Silvia Claudia Mihalcea şi tatăl ei, Fănel Mihalcea, se aseamănă în multe privințe. De exemplu, amândoi dețin marele talent de a obține funcții pentru care nu au niciun fel de pregătire.

Funcții mari, în domenii total diferite

Silvia Claudia Mihalcea

 • profesia: avocat;
 • a fost succesiv: colaborator, referent, expert, consilier parlamentar, la cabinetul lui Viorel Hrebenciuc (cel care într-o discuție privată cu fostul director al SPP, Dumitru Iliescu, interceptată de DNA, o numea „fata mea”);
 • a fost vicepreşedinte la Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor;
 • a fost director general la Oficiul Național al Registrului Comerțului;
 • a fost secretar general adjunct la Camera Deputaților;
 • este secretarul general al Camerei Deputaților.

Fănel Mihalcea

 • profesia: procuror;
 • a fost prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila;
 • din 2017 este pensionar;
 • tot din 2017 este membru în Consiliul de Supraveghere al companiei naționale Transelectrica S.A.;
 • din ianuarie 2018 este şi membru în Consiliul de Administrație al companiei naționale Administrația Porturilor Dunării Maritime Galați.

Curg banii publici către canul Mihalcea

Silvia Claudia Mihalcea şi tatăl ei, Fănel Mihalcea, se aseamănă şi în altă privință: au lipici la bani. Bani mulți şi neapărat bani publici. De la stat, că plătesc proştii.

Silvia Claudia Mihalcea are un salariu de bază brut de 20.194 de lei şi un spor de condiţii vătămătoare de 3.029 lei. În total, 23.223 de lei (5.000 de euro). Este cel mai mare salariu din Camera Deputaților, mai mare chiar şi decât cel al preşedintelui Camerei.

Fănel Mihalcea are pensie de magistrat cu funcție mare (peste 15.000 de lei), la care adaugă indemnizațiile pentru cele două sinecuri din prezent: de la Transelectrica şi de la Administrația Porturilor Dunării Maritime.

Aura Mihalcea, mama blondei de la Camera Deputaților, e farmacistă în Brăila. Ea a postat pe Facebook fotografia preluată în acest articol, poză în care apare alături de soțul ei, Fănel Mihalcea.

Cu Mihalcea la supraveghere, Transelectrica a intrat pe pierdere

Fănel Mihalcea, fostul prim-procuror şi prim-procuror adjunct al Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila, se află deja la al doilea mandat în Consiliul de Supraveghere al Companiei Naționale de Transport al Energiei Electrice „Transelectrica”.

Prima dată a fost numit în noiembrie 2017, la scurt timp după ce s-a pensionat din magistratură. A primit un mandat de 6 luni, care i-a fost reînnoit pe 31 mai 2018 de către ministrul Economiei din acel moment, celebrul agramat Dănuț Andruşcă.

Transelectrica este o companie strategică a statului român, responsabilă de buna funcționare a sistemului energetic național. Fostul procuror-şef Fănel Mihalcea este membru în Comitetul de securitate energetică al Consiliului de Supraveghere. În această poziție l-au propulsat trei atuuri: partidul (PSD), fiica (mare şefă la Bucureşti) şi propria influență (de fost procuror-şef al oraşului dunărean).

De atâta supraveghere asigurată de Fănel Mihalcea şi de colegii lui, Transelectrica a intrat pe pierderi anul trecut, după mulți ani consecutivi de profituri consistente. În 2017, compania a raportat un minus de 48 de milioane de lei. Cauza: impunerile suplimentare dictate de Guvernul PSD-ALDE, prin ANAF, cifrate la 99 de milioane de lei. Un adevărat jaf guvernamental, la care Consiliul de Supraveghere, cu Fănel Mihalcea în poziția de drepți, nu a zis nici pâs.

Citiți şi:

„Fata lui Hrebe” – parvenita care, la ordinul lui Dragnea, a blocat decretul lui Iohannis 24 de ore. Are cel mai mare salariu din Camera Deputaților!

3 COMENTARII

 1. Da prietene, acum arată de ce nu este buna pentru functia aia, realizari sau esecuri. Sa vorbim aiutea stim toti.
  Spune-mi te rog motivele pentru care nu merita funcția (salariul e alta problema)!

 2. 1.300.000 de bugetari+ apartinatori cu drept de vot dau cam 5.000.000 de voturi pentru psdeu!! Acu ca sa stiti de ce se dau atatea si atate depturi si porului bugetarilor. Mita generalizata?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here