Klaus Iohannis îi dă o veste proastă lui Ion Iliescu: „Crimele de la Revoluție nu pot rămâne nepedepsite!”

1
1880
Klaus Iohannis și Ion Iliescu

Venit din Sibiul însângerat (al doilea oraș din România ca număr de victime în Decembrie 1989, după București și înaintea Timișoarei), Klaus Iohannis salută, printr-un comunicat de presă, finalizarea investigațiilor în „Dosarul Revoluției” și trimiterea dosarului în judecată.

Președintele arată că „este fundamentală sancționarea faptelor care au reprezentat un atac direct la adresa vieții și demnității umane în timpul Revoluției din Decembrie 1989”.

Comunicatul de presă al Președinției

„Președintele României salută finalizarea investigațiilor în «Dosarul Revoluției» și trimiterea cauzei spre judecare. Președintele Klaus Iohannis consideră că acesta reprezintă un pas extrem de important, după o lungă perioadă de timp, în stabilirea adevărului cu privire la evenimentele din Decembrie 1989. Crimele de la Revoluție nu pot rămâne nepedepsite!

Președintele României, domnul Klaus Iohannis, subliniază importanța deosebită a cauzei istorice privind Revoluția din 1989 și apreciază că anunțul privind finalizarea anchetei judiciare și trimiterea în instanță reprezintă un demers cu o deosebită însemnătate în responsabilitatea care îi revine Justiției de a stabili adevărul. Soluționarea acestei cauze istorice este cu atât mai importantă, cu cât o democrație veritabilă este așezată doar pe bazele solide ale adevărului și dreptății.

În repetate rânduri, Președintele României a susținut că adevărul trebuie să iasă la iveală și a subliniat necesitatea unei decizii clare, temeinice și legale, cu privire la evenimentele din Decembrie 1989, considerând că aceasta reprezintă o restanță majoră a Justiției române.

În demersul societății românești de cunoaștere și asumare a trecutului, este fundamentală sancționarea faptelor care au reprezentat un atac direct la adresa vieții și demnității umane în timpul Revoluției din Decembrie 1989. Finalizarea anchetei judiciare în «Dosarul Revoluției» reprezintă un act necesar în anul în care marcăm 30 de ani de la prăbușirea comunismului și în care vom rememora idealurile Revoluției din Decembrie 1989 și îi vom onora pe eroii noștri.

Președintele României subliniază că generațiile de astăzi au nevoie de educație în spiritul adevărului. Tinerii trebuie să știe că regimul comunist a îngrădit sistematic drepturile și libertățile cetățenești și a comis nenumărate nedreptăți. În Decembrie 1989, regimul comunist s-a prăbușit așa cum s-a instalat: prin crime și abuzuri. Trecutul trebuie să constituie astfel un semnal de alarmă pentru tinerii de astăzi, iar acțiunea justiției este fundamentală în acest sens. Consolidarea democrației și respectarea valorilor umane nu se pot înfăptui în afara actului de Justiție.”

CITIȚI ȘI:

1 COMENTARIU

  1. Era nevoie de Iohannis preşedinte. Omul ăsta va schimba fundamental România până în 2024. Are minte de sabotor pe căile ferate franceze. Unul ca el aveam nevoie în Mişcarea #Rezist 7.600.000. Fără omul ăsta care nu are 5 milioane de lei în cont, mai sărac ca Băsescu, noi cei tineri şi lumea bună ne duceam naiba. Dacă scrie e din gașca nemuritorilor. Dacă bea o tequila cu compot de piersici la prânz şi seara o bere „Alzheimer” de Bavaria voi râde mereu în urna cenușii Imperiului Otoman. Firesc este să nu îngropăm speranța Răzvan Cuc. Beau un vin roşu şi zic: la dracul cu speranțele.

    Cunoscătorul Marcus Aurelius

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here