Este infectat Mihai Șora (103 ani) cu coronavirus? Mesajul ambiguu al soției sale

2
8133
Mihai Șora și Luiza Șora, la protestele pro-justiție din anii 2017-2018

Luiza Șora (47 de ani), soția filosofului Mihai Șora (103), a postat marți un mesaj îngrijorător pe Facebook: „Pozitivi, amândoi. Și doar Dumnezeu, în mare mila Sa”. Nicio explicație în plus, doar multă ambiguitate, în contextul pandemiei de coronavirus.

În două ore, postarea Luizei Șora a strâns 187 de distribuiri, 355 de comentarii și peste 1.100 de like-uri.

Majoritatea mesajelor arată îngrijorare față de soarta filosofului de 103 ani, semn că oamenii au interpretat anunțul în cheia sa dramatică: pozitivi la testul coronavirus. Prea puțini merg pe varianta literară: pozitivi ca stare de spirit. S-ar impune o limpezire din partea Luizei Șora.

Pe pagina de Facebook a lui Mihai Șora nu există nicio referire la infectarea cu coronavirus. Filosoful a postat un text duios cu două ore înaintea mesajului criptat al soției sale.

„A venit iarna. Văd o pojghiță de zăpadă pe acoperișul caselor: avea, așadar, dreptate copacul de sub fereastră să aștepte cuminte și să nu înflorească. 18 grade în cameră. Într-o vreme, în anii ceaușismului, eram meșter în instalații din perne, pături și țoluri perfect îmbinate în jurul biroului; gândul meu pios se îndrepta, de fiecare dată, către poporul eschimos, de la care am învățat alcătuirea culcușului. Merg acum să aduc ghivecele din balcon în casă, iar apoi, cu permisiunea dumneavoastră, mă retrag în micul meu iglu, la citit și desenat”.

De câteva săptămâni, Mihai Șora a transmis constant pe Facebook mesaje prin care îi îndeamnă pe oameni să stea acasă și în care povestește cum își petrece timpul în izolare, acasă, unde scrie, citește, desenează și se limitează ieșiri pe balcon.

Mihai Șora s-a recăsătorit cu scriitoarea Luiza Palanciuc pe 19 iulie 2014. El avea 97 de ani, iar ea 41.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

INTERVIU. Sfaturi de la Virgil Musta, medicul care face minuni la Timișoara (71% dintre vindecații de coronavirus din România)

2 COMENTARII

  1. Sunt curios să văd de unde a luat maestrul gripa???…el n-a mai ieșit din casă de o luna de zile..!!!… băi nu mai umblați cu cioara vopsită, sunteți în stare să-l îmbolnăviți și pe Stefan cel Mare… numai să-i pupati in cur pe aurolacii din guvern…
    Acum să revenim la sechestrarea populație in propriile case,cine vă dă dreptul să stigmatizați un sfert din populația țării???…in istorie numai o etnie a fost stigmatizată .. evreii!!! de către statele fasciste ..ce urmează , lagărele,???…și mă rog cum a decis Măria Sa limita de 65 de ani ,???..cei care au 60,61,62….66 ,nu prezintă pericol???… bă,nu vă jucați cu focul,că de el veți muri…de ce nu spuneți populimi că sunteți în căcat până la gât , că n-aveti medicamente,apartura medicala, ..și cei mai ușor țineți un sfert din populația țării închisă !!! ..nu vă e rușine să vă bateți joc de niște bătrâni … istoria vă va pedepsi să părăsiți aceste ființe care v-au dat țara asta …cine Paștele mamii voastre va avea grijă de acești oameni???…cine ba ?.. miliția, primării, jandarii… așa procedează Germania, Olanda, Ungaria, țările nordice, ..?… își închide propria populație în case..?…cu ce-am greșit Doamne….

    • Relax, acum gavareste Ludovic – cica persoanele peste 65 de ani vor putea iesi din case sa mearga la supermarket, farmacii – se va stabili un interval orar, probabil dimineata de la 8 la 10…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here