Eroism și trădare în Italia: 300 de angajați ai spitalului din Crotone s-au ascuns în concediu medical!

1
12210

Situație fără precedent la spitalul din Crotone, oraș din sudul Italiei: în plină luptă împotriva coronavirusului, 300 de cadre medicale se ascund în concediu medical! Acest gest aduce a trădare a profesiei lor, în contrast cu sacrificiul făcut de majoritatea medicilor italieni sau cu exemplele admirabile ale unora dintre ei.

Este o situație extrem de rușinoasă, trebuie intervenit pentru a o remedia!”, tună Francesco Masciari, directorul general al spitalului din Crotone, pentru Sky Tg24.

Alarma este dată chiar de directorul spitalului, care nu se ferește să acuze fără menajamente comportamentul angajaților din instituția medicală pe care o conduce.

Într-o Italie aflată în război total împotriva pandemiei, „dezertarea” a 300 dintre cei 1.600 de angajați creează probleme serioase în acoperirea turelor de lucru în noile secții destinate COVID-19.

„Cu tot respectul pentru cei care în mod legal beneficiază de concediu în acest moment, este necesar să subliniem anomalia situației, care în mod straniu coincide cu apariția și răspândirea epidemiei de coronavirus”, subliniază managerul spitalului din regiunea Calabria.

Situația de la spitalul din Crotone nu era foarte bună din acest punct de vedere nici înainte de apariția pandemiei, dar acum, deoarece cea mai mare parte dintre cei 300 sunt asistenți medicali, sistemul riscă să intre în colaps. „În acest moment – spun directorul –, cu noua secție COVID-19, avem cea mai mare nevoie de asistenți medicali și de infirmieri. La lipsa deja cunoscută de personal s-a adăugat această urgență provocată de coronavirus. Cu medicii reușim să acoperim necesitățile, dar infirmierii și asistenții medicali ne lipsesc extrem de mult în acest moment”, a declarat Masciari.

Acest apel nu a scăpat opiniei publice italiene. Un conglomerat de asociații pentru drepturile consumatorului din Peninsulă, reunite sub denumirea  Codacons, a depus o plângere penală pe numele angajaților „dezertori”, cerând să fie verificată situația fiecărei persoane în parte. Acuzele sunt de „omisione di soccorso” (refuzul de a da ajutor). Dar nu numai: dacă din cauza deficitului de personal se va demonstra că a murit vreun pacient, acuzația poate fi aceea de omor din culpă.

1 COMENTARIU

  1. Este nu numai lasitate, in plus, sunt si rozatori de bani si ocupa un loc in structura spitalului, managerul nu poate sa angajeze pe altcineva in locul lui. Fenomenul este vizibil si in Romania, acesti nesimtiti ar trebui sa fie dati afara imediat, pentru ca blocheaza posturile si mai consuma si fonduri degeaba.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here