duminică, aprilie 21, 2024
AcasăNewsErdogan despre arestarea vedetei TV: "Este de datoria noastră să protejăm respectarea...

Erdogan despre arestarea vedetei TV: „Este de datoria noastră să protejăm respectarea funcţiei mele, preşedinţia“

-

Dictatorul turc Recep Tayyip Erdogan a anunțat că jurnalista Sedef Kabaș, care a îndrăznit să-l critice, va fi pedepsită exemplar pentru fapta sa. Președintele Turciei a afirmat, într-un interviu la postul de televiziune NTV, că „acest delict nu va rămâne nepedepsit”.

Sedef Kabaș, angajată la o televiziune, e acuzată că „l-a insultat” pe noul „sultan”. Erdogan afirmă că aceasta a vrut să-l provoace.

Pe contul său de Twitter, Sedef Kabaș a scris un vechi proverb turcesc, dar fără a pomeni numele lui Erdogan în niciun fel: „Capul încoronat devine mai înţelept. Dar vedem că acest lucru nu este adevărat. Boul nu devine rege intrând în palat, dar palatul devine staul“.
Imediat, jurnalista a fost reținută la Istanbul, pentru afirmații considerate ofensatoare la adresa președintelui Erdogan, apoi închisă în închisoarea Bakirkoy.

Sedef Kabaș este însă cunoscută, în Turcia, pentru atitudinea critică față de regimul autocrat și clientelar al președintelui, care a umplut administrația de neamuri și cunoscuți. Măsurile luate de Erdogan au dus la prăbușirea lirei turcești.

- Advertisement -

În Turcia există infracțiunea de „insultă la adresa președintelui”, care se pedepsește cu închisoare de la 1 la 4 ani. Partidul de opoziție CHP a cerut eliminarea acestui articol de lege, dar Erdogan a refuzat ferm: „Nu vă puteți oferi luxul de a-l insulta pe președinte!”.
La ordinele lui Erdogan, în Turcia a fost suprimată total libertatea presei. Cele mai importante publicații și televiziuni au fost fie închise, fie epurate masiv de jurnaliștii incomozi începând cu 2016, atunci când a avut loc o așa-zisă tentativă de puci – care a fost însă însoțită de numeroase evenimente dubioase, de natură să pună sub semnul întrebării autenticitatea acțiunii.

Acuzând o conspirație gulenistă (Gulen este un cleric refugiat în SUA), Erdogan a declanșat o campanie de teroare. Mii de oameni au fost închiși, zeci de mii dați afară din slujbe (mai ales în administrație). Presa a fost o țintă predilectă. Și azi în închisoare zeci de jurnaliști.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* AUR face liste negre cu presa indezirabilă și își incită ultrașii să „se implice”. Un deputat AUR îi numește pe jurnaliști „cozi de topor”

Șoșoacă, trompeta Rusiei: „România ar trebui să joace cartea neutralității. Nu avem nevoie ca NATO să-și aducă toate mașinăriile și invențiile să le încerce pe români“

Rusofilul Călin Georgescu, instalat președinte onorific al AUR. Vrea să ne scoată din NATO și din UE. A fost promovat intens de Sputnik și de Dan Puric

AUR și propaganda rusă nu au spor. Sondaj: 64% din români consideră Rusia o amenințare, doar 18% nu vor mai multe trupe NATO în țara noastră

A început destabilizarea Ucrainei, fază premergătoare invaziei sau loviturii de stat! Un comando rusesc a fost anihilat, altele hărțuiesc Kievul

* Record exploziv: aproape 35.000 de noi infectări Covid pe zi! Săptămâna viitoare vom atinge vârful valului 5. Jurma: „În februarie se ajunge la 70.000 pe zi”

* Nicușor Dan cere extinderea anchetei penale privind greva ilegală de la STB către capul operațiunii: Gabriela Firea

* Cum pot fi concediați angajații STB. La ce riscuri s-au expus prin continuarea grevei după ce a fost declarată ilegală de instanță

Anti-vaccinistul Zenovie, starețul-zombi, a scăpat neumplut de solzi, dar a ajuns în spital, bolnav de Covid

* SERIAL: „Sfârșitul Ceaușeștilor” (73) / Nea Nicu de la dispecerat

- Advertisement -

2 COMENTARII

  1. Inutil comentariul lui Erdogan. Toata lumea stie ca functia este aceeasi, indiferent de ce BOU este ocupata. Nu este vorba despre respectarea functiei ci despre constientizarea boului care ocupa functia de faptul ca asa este perceput de catre populatie. Si prin arestarea jurnalistei si incercarea de a fraieri lumea cu comentariul asta, Erdogan nu a dovedit decat ca este un BOU. Cu tot cu regimul lui dictatorial.
    Din pacate, Erdogan mai are mult de lucru la a dovedi celorlalti ca n-ar fi bou si ca n-a transformat palatul prezidential intr-un staul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -