A început destabilizarea Ucrainei, fază premergătoare invaziei sau loviturii de stat! Un comando rusesc a fost anihilat, altele hărțuiesc Kievul

0
4877
Violențe la Kiev / FOTO: Profimedia Images

Acțiunile subversive ale Rusiei, pentru destabilizarea Ucrainei, au început deja. Un comando rusesc care acţiona la ordinele Rusiei a fost destructurat de autoritățile de la Kiev. Câteva ore mai târziu, însă, acestea au fost supuse unui protest surprinzător și violent, aparent sectorial.

Un protest violent a izbucnit marți seară la Kiev. Mai mulți protestatari au intrat în clădirea Parlamentului, iar forțele de ordine au ripostat. Cel puțin 2 persoane au fost reținute în urma incidentelor.

Pretextul izbucnirii acestora a fost o lege privind casele de marcat obligatorii. Micii comercianți sunt nemulțumiți de această lege și mulți spun că-și vor închide afacerile.

Rada (parlamentul Ucrainei) a adoptat anul trecut un proiect de lege care obligă mai multe întreprinderi mici să folosească casele de marcat începând cu ianuarie 2022 și să se asigure că toate plătesc taxe.

Mii de mici antreprenori au protestat în repetate rânduri față de această lege, dar niciodată n-au ajuns la violențe precum cele azi. De această dată, acțiunile lor păreau a fi avut scopul de a pune la încercare forțele de ordine și, implicit, capacitatea statului ucrainean de a se apăra.

Protestatarii au anunțat că se vor aduna din nou mâine dimineață în fața Parlamentului, pentru o nouă acțiune ce ar putea degenera în violențe.

Aceste violențe, aparent fără legătură cu ostilitățile politico-militare dintre Ucraina și Rusia, ar putea face parte dintr-un scenariu a cărui finalitate să fie ori o invazie rusească, ori o lovitură de stat instrumentată de Rusia la Kiev. În ambele situații, Moscova urmărește să preia controlul asupra Ucrainei.

Ucraina a destructurat un grup ce pregătea atacuri la ordinul Moscovei. Comandoul recruta etnici ruși care în trecut au comis crime violente

Autorităţile din Ucraina au anunţat, marţi, destructurarea unui grup care ar fi acţionat la ordinele Rusiei pentru comiterea de atacuri în scopul „destabilizării” ţării, în contextul crizei militare de la graniță, anunță Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) într-un comunicat de presă

„Organizatorii bandei pregăteau o serie de atacuri armate împotriva infrastructurilor”, a comunicat SBU, afirmând că grupul „era coordonat de serviciile speciale ruse”.

Cei doi organizatori, între care un cetățean rus, au fost arestaţi, a mai precizat SBU, ai cărui agenţi au confiscat „un dispozitiv exploziv, arme de calibru mic şi muniţie”, transmite Agerpres.

Aceştia acţionau la Harkov, oraş-cheie situat în estul Ucrainei, în apropierea graniței cu Rusia. De asemenea, au operat și la Jitomir, localitate situată în centrul Ucrainei, la aproape 150 de kilometri de Kiev.

Suspecții erau foşti militari din trupele speciale, care participaseră la lupte, a declarat pentru Agenția France Presse (AFP) o sursă din cadrul forţelor de ordine ucrainene.

Sub pretextul căutării de personal pentru o firmă de pază şi protecţie, ei „începuseră să recruteze” personal, „în principal etnici ruși” care în trecut au comis crime violente.

Marea Britanie spune că forțele ruse sunt deja în Ucraina!

James Heappey, ministrul britanic Forțelor Armate din cadrul Ministerului Apărării, a avertizat marți că forțele ruse sunt deja în Ucraina. Oficialul de la Londra a transmis că Guvernul britanic va denunța planurile Rusiei.

„Un număr semnificativ de indivizi, care ar fi asociați cu forțele ruse pentru operațiuni militare avansate, sunt deja în țară, înaintea unei posibile invazii”, a declarat James Heapey, potrivit The Independent.

Rusia este acuzată de Occident că a comasat zeci de mii de militari la graniţa cu Ucraina şi că pregăteşte o invazie iminentă a vecinului său, însă Moscova neagă acest lucru.

Din 2014, în estul Ucrainei are loc un război între forţele Kievului şi separatiştii pro-ruşi finanțați, înarmați și susținuți de la Kremlin.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Planul monstruos al lui Putin: invadarea Ucrainei sub pretextul scurgerii de substanțe chimice de la uzina Stirol, făcută în mod intenționat de militanții pro-ruși!

* Șoșoacă, trompeta Rusiei: „România ar trebui să joace cartea neutralității. Nu avem nevoie ca NATO să-și aducă toate mașinăriile și invențiile să le încerce pe români“

* Rusofilul Călin Georgescu, instalat președinte onorific al AUR. Vrea să ne scoată din NATO și din UE. A fost promovat intens de Sputnik și de Dan Puric

* Idei de AUR: deputatul Ciubuc cere să săpăm „urgent” la granița de est „șanțuri de 4 metri adâncime și 8 metri lățime”, să minăm podurile și să atacăm Ucraina!

* AUR și propaganda rusă nu au spor. Sondaj: 64% din români consideră Rusia o amenințare, doar 18% nu vor mai multe trupe NATO în țara noastră

* Sindicalistul PSD-ist Vasile Petrariu, audiat la Poliție în dosarul penal care-i vizează pe instigatorii grevei ilegale de la STB

* Șeful ANRE, PSD-istul Dumitru Chiriță, și-a angajat în instituție toate neamurile. În Republica Dominicană nu le-a dus chiar pe toate…

* Ciucă reușește s-o egaleze pe Dăncilă: l-a pus șef la Protecția Consumatorului pe Horia Constantinescu, nepotul unui mare demnitar comunist și nașul fiului lui Adrian Năstase

* Anti-vaccinistul Zenovie, starețul-zombi, a scăpat neumplut de solzi, dar a ajuns în spital, bolnav de Covid

* SERIAL: „Sfârșitul Ceaușeștilor” (71) / Secretar general în păpuriș

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here