marți, mai 28, 2024
AcasăLumeaEuropa"El clásico" Barça-Madrid, risc maxim de "Tsunami" antidemocratic! Anarhiştii Catalunyei vor să-i...

„El clásico” Barça-Madrid, risc maxim de „Tsunami” antidemocratic! Anarhiştii Catalunyei vor să-i strice sărbătoarea lui Messi

-

Cel mai faimos derby fotbalistic din lume este în pericol. „El Clasico”, aşa cum este cunoscut meciul dintre echipele de primă ligă spaniolă FC Barcelona şi Real Madrid, e în pericol, deoarece adepţii haosului independendist din Catalunya promit că vor da din nou lovitura, miercuri, 18 decembrie, când este prevăzută partida de la Barcelona.

Imagine de la momentul în care Tsunami a atacat Aeroportul din Barcelona, încercând să provoace haos aerian

Tsunami Democràtic, organizaţie investigată pentru acţiuni de tip terorist şi implicată în atacul asupra Aeroportului El Prat, a emis o declarație în care solicită în mod explicit mobilizarea adepților săi în timpul meciului dintre FC Barcelona și Real Madrid.

Platforma care a organizat mai multe acţiuni pentru destabilizarea statului spaniol, după condamnarea liderilor catalani implicaţi în acţiunea de secesiune a Catalunyei, a cerut deja celor două cluburi să se implice în cauza independenţei, dar, din moment ce nu a existat niciun răspuns explicit din partea celor două entităţi fotbalitisce, a trecut la nivelul următor.

- Advertisement -

În textul publicat pe rețelele de socializare, capii organizaţiei afirmă că sunt dispuși să meargă până la sfârșit și îşi asmut susţinătorii împotriva a orice e legat de meciul de fotbal, în stadion sau în afara lui. Scopul acestor mesaje este declanşarea unor acţiuni masive de protest al căror scop este să pună în pericol siguranţa publică, aşa cum s-a întâmplat în momentul invadării Aeroportului El Prat sau al blocării autostrăzii AP-7, ce leagă Spania de Franţa.

Aceste acţiuni considerate de sorginte teoristă prin haosul şi daunele produse statului, cetăţenilor şi companiilor private, sunt investigate în prezent de procurorii spanioli.

Comunicat de Tsunami Democràtic

Vezi imaginea pe TwitterFugarul Puigdemont pune gaz pe foc, în loc să ceară calm
Lionel Messi nu e catalan, dar joacă pentru Barcelona. Îi vor strica meciul fanaticii independenţei?

Unul dintre cei care s-au alăturat acestui apel a fost Carles Puigdemont. Fostul președinte al Guvernului regional catalan (Generalitat), fugit în Belgia de justiţia spaniolă, a scris un mesaj prin care a solicitat mobilizarea masivă a susținătorilor săi, cu un atac direct asupra Spaniei.

- Advertisement -

„Important: pe 18 decembrie, Tsunamiul Democratic continuă mobilizarea pentru libertate și democrație. Independența este libertatea și democrația. Asta se află în întreaga lume că Spania represivă încearcă să intimideze, să tacă și să lichideze”, a scris el pe Twitter.

Două scenarii, acelaşi risc maxim

Relaţia Bartomeu-Puigdemont, pericol pentru fotbal

Miercuri, a avut loc o întâlnire la sediul Ligii de fotbal din Spania pentru a discuta cele mai periculoase cinci scenarii care ar putea afecta disputarea partidei de fotbal.

Două dintre ele implică direct Tsunami Democràtic, prin posibile acţiuni cu risc maxim:

1 – protestatarii violenţi pot să invadeze terenul de fotbal

2 – sosirea autobuzului Real Madrid către Camp Nou va fi blocată de anarhiştii pro-independenţă

Jose Maria Bartomeu, preşedintele clubului de fotbal catalan, a respins însă riscurile majore, spunând că meciul se va disputa în condiţii de siguranţă. Cu toate acestea, el nu s-a delimitat tranşant de organizatorii acţiunilor de stradă care au pus în pericol siguranţa cetăţenilor catalani în ultimele luni.

Avea 5 anul trecut, acum a mai pus o „minge de aur” alături!

Complicitatea lui Bartomeu este cu atât mai condamnabilă cu cât ea îl afectează pe Lionel Messi, jucătorul-emblemă al Barcelonei, care abia ce a câştigat al 6-lea Balon de Aur. Cunoscut pentru decenţa sa publică şi sportivă, Messi nu-şi doreşte să-i fie stricată sărbătoarea fotbalului în cel mai urmărit meci al planetei – „El Clasico”.

Dar Bartomeu, catalan şi el ca şi fugarul Puigdemont, are legături subterane cu capii rebeliunii anti-spaniole pe care un jucător fie el şi celebru ca Leo Mesii nu le poate controla.

Forţele de ordine iau în calcul orice scenariu

Bande de susţinători violenţi ai independenţei Catalunyei, aliaţi cu liderii catalani

Mossos d’Esquadra (forţele de ordine ale statului spaniol în regiunea Catalunya) sunt dispuși să evite orice tip de incident în interiorul și în afara Camp Nou, în timpul meciului Barça-Madrid, de miercurea viitoare.

Pe lângă faptul că este o partidă cu risc ridicat, forţele de ordine sunt nevoite să facă faţă şi unei alerte teroriste de gradul 4 din 5, din cauza acţiunilor organizaţiei Tsunami Democràtic, investigate de justiţia spaniolă pentru acţiuni asimilate celor teroriste în bătălia pentru independenţa regiunii.

De aceea, dispozitivul poliției își propune să protejeze accesul la stadion, sosirea echipelor, arbitrii precum și desfăşurarea efectică a celui mai urmărit derby din lume.

Los Mossos, faţă cu anarhiştii din Barcelona

Pentru aceasta există un dispozitiv de aproximativ 3.000 de persoane, rodul colaborării între securitatea publică și cea privată, cu aproximativ 1.000 de agenți ai Mossos d’Esquadra şi ale diferitelor unități de intervenție și prevenție, pe lângă unitățile de control al traficului Gărzii Urbane Barcelona.

Cu toate acestea, echipa oaspete Real Madrid nu respinge posibilitatea de ultimă oră de a nu mai disputa meciul, dacă informaţiile primite de la dispozitivele de securitate prevăd un grad mare de risc pentru siguranţa jucătorilor şi a personalului clubului madrilen.

Cel mai mare risc stă în haosul care ar putea apărea pe străzile adiacente şi în zona stadionului Nou Camp, dar şi urmare a ameninţării reale a invadării terenului de joc.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* VIDEO. Ex PSD-istul Mihai Sturzu a pornit „jihadul” mizeriilor anti-Cluj. Ardealul nu-i rămâne dator fostului valet politic al lui Ponta şi Dragnea

* Nicuşor Dan, jos pălăria! „Nu candidez, dacă Opoziţia va avea candidat unic şi nu voi fi eu acela”

* Bombonel, o nouă blasfemie: se compară cu Iuliu Maniu când se plânge că l-a lăsat Iohannis fără decoraţie

* Apare Partidul Coita! Analistul lui Gâdea s-a combinat cu circarul Ilan Laufer în „Platforma Social Liberală”

* Iohannis, decizie rapidă! Penalii Năstase, Dan Voiculescu și Adrian Severin, fără decorații

* Chirieac îi pupă pingelele lui Adrian Năstase: „Nu are nevoie de decorație, îl va decora cartea de istorie”

* Generalul de carton Ilie Năstase îl jignește pe Iohannis, spunându-i „mut” pentru retragerea decorațiilor

* Brexit decis în alegeri. O zi decisivă pentru românii din Marea Britanie. Va câștiga Boris sau va pierde?

* Orban a dat de greu: anticipatele și alegerea primarilor, probleme la care n-are răspuns

* Putin, noul Stalin, atacă UE că a denunțat pactul Ribentrop-Molotov: „o minciună nerușinată”

 

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -