Apare Partidul Coita! Analistul lui Gâdea s-a combinat cu circarul Ilan Laufer în „Platforma Social Liberală”

4
1537
„Alex” (cum îl alintă Antena 3) Coita a investit câţiva ani în imaginea sa de „analist”, pe care şi-a pune acum la bătaie într-o construcţie politică dubioasă. De ce dubioasă? Pentru că îl are la origine şi pe celebrul Ilan Laufer, un circar de lux, care şi-a permis să murdărească imaginea comunităţii evreieşti din România, supărat că preşedintele Iohannis nu l-a acceptat ca ministru în Guvernul Dăncilă.

Alexandru Coita, care a vrut să „pozeze” mereu în personaj serios, sobru şi doct, nu s-a jenat atunci când caraghiosul de Laufer l-a cooptat în ceea ce el numeşte „Platforma Social Liberală” – o construcţie politică pe atât de credibilă pe cât a fost comportamentul de iresponsabil al fondatorului ei.

Zilele trecute, Laufer s-a lăudat pe Facebook cu ceea ce ar fi sunat mai bine „Partidul Coita” decât „PSL”, având în vedere „reputaţia” mediatică a analistului de la Antena 3. Dar Laufer nu a vrut să pună numele „Coita” în denumirea partidului său de buzunar, ci a anunţat triumfător că lansează Platforma Social Liberală, o invenţie „de salon” fără nicio priză la public.

Cum a dat Laufer „foc” comunităţii evreieşti din România. Până şi Liviu Dragnea a făcut mişto de el!

Exact în urmă cu un an şi aproape o lună, Laufer a susținut o declarație de presă la sediul central al PSD în cadrul căreia a afirmat că refuzul președintelui de a-l numi ministru al Dezvoltării este rezultatul antisemitismului de care ar da dovadă Klaus Iohannis.

„Refuzul președintelui Iohannis în ceea ce mă privește este un nou act de antisemitism și vreau să atrag atenția asupra fenomenului neîncetat de antisemitism pe care l-a demonstrat, în ultimul an, președintele Klaus Iohannis. Așa cum se știe, domnul Iohannis a avut mai multe ieșiri împotriva evreilor și declarații antisemite”, spuneaa Laufer.

Intelectualii evrei din România au reacționat extrem de dur la adresa lui Ilan Laufer după ce acesta l-a acuzat pe președintele Klaus Iohannis că i-ar fi refuzat numirea ca ministru pentru că ar fi antisemit. Profesorul Liviu Rotman (SNSPA) a scris marți seară pe contul său de Facebook că ”Laufer și cei ce stau în spatele lui sunt iresponsabili! Nu numai că declarațiile lui Laufer nu sunt argumentate, dar ele pot provoca o consolidare a antisemitismului. Aș zice că fostul ministru face jocul unor forțe antisemite”.

Și profesorul Andrei Oișteanu (Universitatea București) a reacționat dur pe Facebook, scriind că ”Declarațiile lui Ilan Laufer din sediul PSD sunt revoltătoare. Folosirea politică a ecuației „toți nemții (inclusiv Angela Merkel, Klaus Iohannis etc.) sunt naziști” și „toți evreii (inclusiv Ilan Laufer) sunt victime ale antisemitismului” este periculoasă și iresponsabilă. Mai ales când vine (cum aud pe surse) din grota cu damf PRM-ist pe nume Codrin Ștefănescu. Partid populist, ultranaționalist și xenofob, PSDragnea nu are nicio jenă, nicio măsură”.

Și directorul Institutului Național pentru Studierea Holocaustului din România „Elie Wiesel“, Alexandru Florian, a declarat că afirmaţia lui Ilan Laufer este emoțională, cu mult iz politic și atâta tot, iar atitudinea președintelui Klaus Iohannis în privința Holocaustului a fost recunoscută inclusiv printr-o distincție acordată de American Jewish Committee, o importantă organizație evreiască americană.

Dragnea s-a distrat pe cinste pe seama lui Laufer

În fața valului de dezavuări ale afirmațiilor lui Ilan Laufer, până  și ex-președintele PSD, Liviu Dragnea, a luat distanță față de acesta. ”Mă delimitez total de ce a spus Ilan Laufer”, a spus Dragnea.

Întrebat totuși cum a fost posibil ca Laufer să facă aceste afirmații la sediul central al PSD, cu sigla social-democraților în spate, Dragnea a venit cu o explicație surprinzătoare. ”A fost un incident de securitate, ca să spun aşa. Nu se va mai întâmpla”, a făcut Dragnea mişto de Laufer.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* La anu’, pe vremea asta, Dragnea poate fi liber! Legea PSD-ALDE iniţiată de Tudorel Toader îi taie masiv din pedeapsă

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here