Ea e urmaşa lui Dragnea, nu Dăncilă! Cum a ajuns Lia Savonea pericol maxim pentru democraţia din România

7
9754
Savonea, îndrăgostită de "modelul" politicianului îmbogăţit în funcţie

Comisia Europeană tocmai a dat României cea mai proastă veste: starea justiţiei este deplorabilă, urmare a acţiunilor din ultimii ani la care sistemul judecătoresc a fost supus dinspre politic, dar şi din interiorul sistemului. Ultimul Raport MCV consfinţeşte acest fapt grav, la care a contribuit din plin actuala şefă a CSM, Lia Savonea.

România riscă să devină acum oaia neagră a Europei în materie de independenţa justiţiei, putând fi chiar decuplată de Bulgaria, care a primit o notă mai bună decât România în ultimul Raport MCV, prezentat marţi.

Principala vinovată pentru această situaţie fără precedent este Lia Savonea, care în calitate de primă-responsabilă în domeniul justiţiei n-a făcut nimic să protejeze puterea judecătorească de atacul mafiei politice. Dimpotrivă, a acţionat mai degrabă ca o aliată a clanurilor.

Savonea se comportă, de fapt, ca o vajnică adeptă a lui Liviu Dragnea. A devenit un pericol maxim pentru democraţia din România. Căci dacă Dragnea a folosit abuziv puterea politică pentru a scoate România din UE, dar a fost învins în cele din urmă cu arme democratice, pentru puterea Liei Savonea din justiţie nu pare să existe deocamdată antidot.

Folosită de Dragnea pe post de buldog anti-Europa

Judecătoarea Dana Gârbovan (stânga), aliata Liei Savonea, a fost puternic promovată de propaganda rusă

Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu au ştiut de ce o vor pe Lia Savonea la cârma justiţiei; cu ea deasupra sistemului, aveau o bună garanţie că vor putea la un moment să încalece cu toţii magistratura din România.

Iar Savonea nu i-a dezamăgit. Dimpotrivă, s-a dovedit chiar mai virulentă decât se aştepta oricine în direcţia pe care şacalii anti-justiţie o doreau pusă în practică. Iar acea direcţie nu putea fi decât una anti-europeană.

Primul mare gest mizerabil faţă de România pro-europeană l-a făcut Lia Savonea atunci când a reacţionat împotriva celor mai importanţi trei lideri ai Uniunii Europene.

Secția pentru judecători a Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a publicat pe site-ul instituției, la începutul lunii aprilie, o scrisoare deschisă privind o pretinsă apărare a independenței justiției față de presupuse presiuni politice exercitate de trei lideri europeni.

Secția susține că Antonio Tajani (președintele Parlamentului European), Guy Verhofstadt (șeful grupului ALDE) și Manfred Weber (PPE) ar fi făcut presiuni asupra judecătorului național învestit cu o procedură judiciară în cazul Laurei Codruța Kovesi.

„Secția pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii constantă că, prin declarațiile și prin acțiunile lor, domnii Manfred Weber, Guy Verhofstadt și Antonio Tajiani au procedat de natură a pune presiune pe judecătorul național învestit cu soluționarea cauzei, ingerințe cu consecința subminării independenței justiției, înfăptuită prin Înalta Curte de Casație și Justiție și celelalte instanțe.”, suna mesajul anti-UE dirijat de şefa CSM, prin intermediul acelor judecători care i-au făcut jocul pro-PSD&ALDE.

Mai periculoasă decât pare. Puterea Liei Savonea

Jurnaliştii de la Universul.net au făcut o radiografie stupefiantă a adevăratei Lia Savonea, cea care se ascunde în spatele celei ce pozează sobru ca şefă a CSM.

„Sub umbrela PSD, Lia Savonea a acaparat instituție după instituție din zona de justiție. La final, când va fi cucerit și ultima redută, nimeni nu garantează că va mai răspunde la comenzile PSD și nu va dicta și acestui partid pașii de urmat. Magistrații sunt inamovibili și rețeaua Savonea, odată ce va captura și ultimele insule de rezistență din magistratură, va fi aproape imposibil de dislocat până la expirarea mandatelor”, scriu jurnaliştii. Iată, mai jos, alte câteva concluziile grave din materialul amintit.

 • Rodica Stănoiu și Tudorel Toader au de ce să fie invidioși: Lia Savonea, președintele Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) din 12 decembrie 2018, a ajuns mai puternică decât și-au imaginat ei vreodată că ar putea fi. Savonea controlează, sau poate influența într-o măsură considerabilă, decizii a nu mai puțin de șase instituții din Justiție: CSM, Înalta Curte de Casație și Justiție, Curtea Constituțională, Curtea de Apel București, Inspecția Judiciară și Secția Specială de Investigare a Infracțiunilor din Justiție.
 • Și va controla și mai mult dacă, de exemplu, va reuși în ofensiva sa, care se derulează chiar acum, de a-și numi oameni de încredere în absolut toate pozițiile strategice de la vârful Înaltei Curți de Casație și Justiție. Această realitate nu este evidențiată în Raportul Comisiei Europene privind progresele României în cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare (MCV), care va fi dat publicității aziDar consecințele ei răzbat în fiecare critică formulată în document.
 • Astfel, Savonea a devenit în mai puțin de un an de zile un fel de Liviu Dragnea al Justiției, reușind să obțină prin fideli aproape toate centrele importante ale puterii judecătorești. Spre deosebire de acesta, dar și de mulți oameni din umbră care o susțin permanent, ea este inamovibilă.
 • În decembrie 2019, când îi va expira mandatul și va preda altui magistrat președinția CSM, Lia Savonea se va putea întoarce liniștită la șefia Curții de Apel București sau poate pleca oriunde își va dori în magistratură. Oamenii ei vor fi peste tot unde se exercită puterea judecătorească în România. Cel puțin trei ani, sistemul va lucra (și) pentru ea și pentru rețeaua de actuali și foști magistrați, dar și de foști șefi de structuri informative care o susțin. 

Al cui pion străin este şefa CSM?

Faptul că Lia Savonea a devenit exponenta cea mai puternică a acelei părţi din România care doreşte sabotarea democraţiei din interior e demonstrat inclusiv de poziţiile puţinilor lideri PSD cu discurs responsabil pro-occidental.

Este cazul Anei Birchall, ministrul Justiţiei, care şi-a exprimat regretul că activitatea CSM a înregistrat reacţii negative din partea Comisiei Europene, fapt consemnat în Raportul MCV şi care a condus chiar la menționarea explicită a președintelui Consiliului în context negativ.

N-ar fi de mirare ca Savonea să fie privită la Bruxelles drept o veritabilă „spioană” a duşmanilor României pro-europene de vreme ce şi-a permis să trimită Curţii Europene de Justiţie (CJUE) un punct de vedere anti-CJUE şi anti-MCV! E vorba de intervenţia sa într-un litigiu dintre magistraţii din România şi Guvernul PSD privind modificările legilor Justiţiei.

În punctul de vedere trimis Curtea de Justiţie a UE (CJUE) şi semnat de Savonea personal, şefa CSM combate Mecansimul de coperare şi verificare (MCV) al Comisiei Europene şi chestionează chiar competenţa CJUE de a se pronunţa dacă Decizia nr. 2006/928/CE (prin care a fost instituit MCV) „reprezintă sau nu un act adoptat de instituţiile, organele, oficiile sau agenţiile Uniunii, supusă astfel interpretării CJUE”.

În eventualitatea în care CJUE se declară totuşi competentă, CSM atrage atenţia că MCV nu este obligatoriu pentru România, fiind doar un raport cu recomandări!

A devenit avocata „SS-Gestapo”, secţia mafiei penale

Adina Florea şi Lia Savonea, un tandem periculos pentru justiţie

Clanurile politice din PSD şi ALDE au înfiinţat Secţia pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie (denumire pompoasă, „tradusă” mai simplu şi onest de români şi magistraţii curaţi prin „SS-Gestapo”) special pentru a distruge justiţia din interior.

Primul obiectiv: răpunerea DNA. Adina Florea a primit misiunea să-i facă un dosar Laurei Codruţa Kovesi la comanda fugarului penal Sebastian Ghiţă. Gheorghe Stan (ajuns judecător la CCR, ce blasfemie anti-Românie!), şeful ei, i-a dat undă verde acestui abuz incalificabil şi fără precedent.

Iar Lia Savonea a girat tot acest sabotaj via „SS-Gestapo”, protejând cancerul justiţiei de presiunile Europei şi ale magistraţilor ne-politici.

Astfel, în punctul de vedere trimis către CJUE, şefa CSM apără Secţia pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie (SIIJ), a cărei desfiinţare o recomandă MCV pentru că a slăbit lupta anticorupţie.

„Înfiinţarea Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie constituie o garanţie legală a principiului independenţei Justiţiei, în general şi a judecătorului, în special”, arată Savonea în punctul de vedere către CJUE, citat de G4Media.ro.

„În ceea ce priveşte instituirea unei secţii specializate în investigarea infracţiunilor din Justiţie, nici principiul statului de drept, şi nici cel al egalităţii cetăţenilor în faţa legii nu se opun unei astfel de măsuri adopatte la nivel intern, într-un domeniu care nu a făcut şi nu poate să facă obiectul uniformizării la nivelul UE”, a concluzionat CSM.

Punctul de vedere al CSM către CJUE privind MCV şi SIIJ este semnat de preşedinta Consiliului Lia Savonea.

 

.

 

Ce Dăncilă! Savonea e arma clanurilor tip Dragnea

Iată, aşadar, unde s-a ajuns! Nici Dăncilă, nici chiar Liviu Dragnea nu şi-au permis să spună Europei că Europa nu contează în România, via CJUE sau MCV. Acea Europă care a pompat, mai ales din 2007 încoace, miliarde de euro în România, inclusiv pentru susţinerea salariilor şi pensiilor celor ca Lia Savonea.

De aceea, conchid jurnaliştii de la Universul.net, războiul epuizant cu tripleta PSD-ALDE-UDMR a fost floare la ureche față de încleștarea cu o justiție intrată pe mâinile caracatiţei Savonea. 

„Iar această rețea este legată indestructibil de rețeaua Cătălin Voicu și de Liviu Dragnea. Avocatul Mihai Savonea, soțul Liei Savonea, a fost coleg de cabinet de avocatură cu senatorul PSD Cătălin Voicu. Iar avocatul Gil Vasile, soțul președintelui din 2018 al CSM, Simona Camelia Marcu, a lucrat chiar pentru TelDrum, compania de care se leapădă fără succes familia lui Liviu Dragnea. Tandemul Savonea-Marcu e în fruntea acestei rețele care se întinde precum o pânză de păianjen peste justiția română”, arată analiza citată.

Iar concluzia ei este gravă şi periculoasă pentru România, chiar în ciuda faptului că PSD este deja cu un picior şi jumătate în afara puterii politice, Dragnea şi Voicu sunt la puşcărie, iar aliaţii lor din politică au primit un mare vot de blam din partea poporului la vot:

„Lia Savonea, președintele CSM, controlează sau poate influența prin oameni apropiați – pe care i-a promovat și pe care-i poate înlătura cu ușurință prin instrumente legale dacă dau semne de independență – secția de judecători a CSM (integral), Înalta Curte de Casație și Justiție (președinte, președinții Secției Penale și al Secției I Civile), Curtea de Apel București (președinte, vicepreședinte), Inspecția Judiciară (președinte), Secția Specială de Investigare a Infracțiunilor din Justiție. (președinte interimar, pe cale de validare) și cel puțin trei judecători din Curtea Constituțională. Dar nu se va opri aici. Vrea mai mult.„, scriu jurnalistii.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Proştilor din Europa! Lia Savonea nu dă doi bani pe experţii anticorupţie din UE care au întocmit rapoartele GRECO. Cică au făcut „erori factuale”

* Mulţumesc, Dan Barna!

* Aripa Savonea, lovitură de palat în CSM. Scrisoarea care arată că a devenit aliata clanurilor penale împotriva României europene

* I-a venit rândul şi lui Arafat? Părintele SMURD, audiat în Dosarul Colectiv, la 4 ani de la tragedie

* Nebunie la Londra: Boris Johnson blochează iar Parlamentul. A suspendat procedura privind acordul Brexit, pe care chiar el l-a negociat cu UE!

* Ce va face Dan Barna? Procurorii DNA s-au autosesizat după dezvăluirile Rise Project privind afacerile cu fonduri UE ale liderului USR

* Cum a mutat Dăncilă o fabrică Volkswagen din România în Bulgaria

* Între USR şi PNL, pe cine vede Băsescu „aliat natural” al PMP? Ce crede fostul preşedinte despre şansele Guvernului Ludovic Orban şi cum vede relaţia dintre „pragmaticul” Ponta şi „piatra de moară” Tăriceanu

Cuc era să blocheze și un avion în care nu se afla niciun parlamentar! Cursa de Oradea avea pe lista de zbor un deputat USR, care n-a mai urcat însă la bord

VIDEO. Încă o probă zdrobitoare împotriva lui Cuc: schimbul de SMS-uri cu directoarea Tarom. „Mai uitați-vă pe Satu Mare, dacă a plecat vreunul”

VIDEO. CTP despre tentativa lui Cuc de a bloca la sol avioanele Tarom: „Un act de terorism, deturnare de avion”

VIDEO. Cucule, pușcăria te mănâncă! Autodenunț: a fost acasă la șefa Tarom și a întrebat-o „ce parlamentari zboară” în ziua moțiunii. DNA începe luni audierile

7 COMENTARII

 1. COTOROANȚELE Savonea, Florea, Gârbovan ș.a., plus CURVELE-MASCULINE gen Netejoru (sef la Inspectia-Judiciara) și Dorneanu, Enache, Deliorga sau Stan (de la Curtea-Constitutionala) TREBUIE… BLOCATI (!), in actiunile lor ANTI-JUSTITIE (!), IMEDIAAAAAAAT !!!!!!!!!!!

  • CUM ?…

   Paaaiiii…, CU (MULT !) CALM, dar… LA FEL DE MULTA DETERMINARE, PE-RAND, PAS-CU-PAS: Savonea, de exemplu, este in curs de… DEMITERE (!), in C.S.M. (NU mai are… majoritate !); Florea… NU (!) poate obtine numirea (tot in C.S.M. !); Gârbovan a… „LUAT-O-N-BOT” (ca s-o parafrazam pe… Olguta-MUIUTA !); Netejoru poate fiii… schimbat de catre VIITORUL ministru-al-Justitiei (!); deee… JIGODIILE SLUGI ale „CIUMEI-ROSII” de la C.S.M. vom scapaaa… IN-TIMP (!), dupa… ALEGERILE-LEGISLATIVE (preferabil organizate… CAT-MAI-REPEDE, adica… ANTICIPATE !) !!!

   Ș.A.M.D., daaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa ?!!!!!

 2. Ca la noi la nimenea Toți sant pupcuristi pe șefi până cad …că odată cu șefi cad și ei…Dacă nula geoale până lise rup de tot.România unde dreptatea se împarte după cum ai bani…ai dai si dreptate ai (și dacă nu ai)!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here