Tăriceanu despre Kovesi: „Ar fi bună ca mâna dreaptă a lui Putin, acolo ar face treabă excelentă”

12
1757

Afirmații mizerabile ale lui Călin Popescu Tăriceanu, duminică seara, la România TV. Preşedintele ALDE și al Senatului spune că are o părere „execrabilă” despre calităţile profesionale ale Laurei Codruţa Kovesi şi crede că aceasta ar face o treabă bună în Rusia, ca mâna dreaptă a lui Vladimir Putin.

Ca să-și susțină teoriile bolnave, Tăriceanu recurge la arma favorită a ticăloșilor: minciuna. El spune că, în drumul ei spre funcția de procuror-șef al Uniunii Europene, Kovesi nu a fost supusă unui interviu care să-i evalueze calităţile profesionale, ci a fost doar un vot politic.

În realitate, selecția celor trei candidați care au ajuns la votul politic (în Consiliul UE și în Parlamentul European) a făcut-o o comisie de specialitate, formată din 12 juriști de mare clasă.

O altă minciună a lui Tăriceanu: faptul că pune victoria lui Kovesi doar pe seama PPE. Or, doar cu voturile PPE n-ar fi câștigat niciodată. Fosta șefă a DNA a primit voturi și de la conservatori (grupul Monicăi Macovei), și de la ecologiști, ba chiar și de la ALDE european – grupul din care face parte și partidul lui Tăriceanu!

Delirul lui Tăriceanu

 • „Doamna Kovesi nu a fost supusă unui interviu care să-i evalueze calităţile profesionale. Acolo, în special în Comisia LIBE, dar şi în cealaltă comisie, de control bugetar, s-a dat un vot politic”.
 • „E foarte interesant că noi primim sfaturi de la partenerii noştri să nu amestecăm politicul în justiţie. Votul de la Bruxelles a fost un vot politic. S-a mobilizat Grupul PPE, care e cel mai mare grup din Parlamentul European, să-i dea un vot favorabil lui Kovesi”.
 • „Pentru mine are valabilitate cât poate să fie votul politic. Deci, votul politic nu se dă pe considerente profesionale, că nu i-a pus nimeni întrebări legate de cunoştinţele de drept, de drept constituţional, de drept european, de funcţionare a instituţiilor”.
 • „Eu nu am o problemă foarte mare cu doamna Kovesi dacă ajunge procuror general european, că acolo nu o să poată să facă tumbele pe care le-a făcut pe aici, nu o să poată să dea dispoziţii procurilor să-l înhaţe pe ăla, că aia sunt oameni cu experienţă şi cu scaun la cap. Nu ştiu dacă va ajunge şi nici nu mă interesează, să facă ce vrea, dacă atâta cred ăştia de la Parlamentul European, ăsta e orizontul lor…”
 • „România nu o să stea pe loc sau o să avanseze mai mult sau mai puţin din cauza doamnei Kovesi – asta e pentru manifestaţiile de stradă, e subiect foarte bun”.
 • „După ceea ce a făcut în România ca procuror, eu am o părere absolut execrabilă despre calităţile ei profesionale, în primul şi în primul rând, şi despre modul în care înţelege relaţia între instituţii şi cetăţean. Ca să fiu clar, modul defectuos în care înţelege relaţia între instituţii şi cetăţean. Este bună de procuror de Putin, de mâna dreaptă a lui Putin, e foarte bună, acolo ar face treabă excelentă!”

CITIȚI ȘI:

SONDAJ: Cu cine veți vota pe 26 mai, la europarlamentare?

12 COMENTARII

 1. Tariceanu a decazut in ultimul hal, a ajuns trompeta infractorilor.
  Aici l-au adus hotia, lacomia de a profita de functiile pe care le-a avut, frica de pedeapsa cuvenita: se preteaza la metoda extrem de perfida „hotul striga: Hotii!” pe care Dragnea si discipolii o aplica in cele mai diverse variante. De frica, si-a pierdut orice urma de demnitate.
  Ma intreb: nu este un conflict de interese cand hotii fac legi si controleaza justitia, cea care trebuie sa ii judece pe ei?

 2. TRAIM O MIZERIE CU TOTII DEVREME CE SUNTEM NEVOITI SA ASCULTAM PERORATIILE ACESTOR TICALOSI GEN TARICEANU SI DRAGNEA. MIZERIE NATIONALA ADANCA!!!! SI DORMIM IN GHETE SI NU PROTESTAM!!!!

 3. Parcă talică, kir CAC Tariceanu, te dădeai în bărci cu președintele Dumei Ruse de Stat Serghei Narîşkin, invitându-l in parlamentul României prin 2015, la câteva luni după ce Rusia anexase Crimeea, iar Narîşkin era pe vremea aceea persona non grata in Europa !

 4. Dar tu a cui mana ai fost cand l-ai dus pe rusneacul interzis in UE direct in Parlamentul Romaniei!!!! Bag’seama ca incepe senilitatea la mosulica, ori mai mult ca sigur se intrece la pupat dosul flausat, nu te mai chinui batrane, ca tot nu te lasa sa fii „catindatul” psd-alde!!!

 5. Bai penalule nenorocit, tu vorbesti, bai spagarule.Pai tu esti mina dreapta a lui Putin!Votul pe care l-a primit respectiva doamna a fost dat de o comisie de experti de inalta clasa in domeniul juridic.Nu a fost unul politic;votul politic acum urmeaza- pe data de 7 martie,- bai loaza kaghebista.Nu ti-e rusine mancator de „rahat”” ce esti?

 6. Secuii din Ardeal au murit cu visul american de milionari în dolari pe parcele cu cartofi de 5000 mp. Secuia Laura Codruța Kovesi nu a murit. Se sinucide la fel ca neaveniții agramaticului jidovăsc.

 7. Povestea extratereștrilor în Gândire Ars Logica vine din sufletul culorii galbene liberale a Pentagonului memorabil care s-a dus în războaie pentru omenire pe când grâul nu mai fusese semănat în anul 2018, germanii vrând să ucidă Pământul.

  Deci. 300.000.000 civili x 1.000.000$ = 300.000.000.000.000$ pentru care PNL cere dobânda de 100% unde PIB ONU e de maximum 15000.000.000.000$. Cine muncește pentru liberali? Nimeni. Din 2020 Pentagon şi CIA se mută în Uruguay. Americanii au părăsit Europa.

  Aveți ziarele mici sponsori americani ca The Washington Post dar pentru România dobânda e de 0.1%. În America e 0.01%. Un site de opoziție nu conduce lumea la ruină ci face mersul treburilor mai spre lumea reală care aparține oamenilor.

  Eu am promis copiilor filozofiei libere că voi distruge soarele. Şi mă țin de cuvânt. Sunt 26 Galaxii cu 26 sori galbeni.
  Galaxia 1 a Pământului se închide la al 33 roman semnat Hallahi Akbarune.

  Galaxia e boală dublă şi bani mulți morți. Moneda tipar e moarte. Aveți speranțe?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here