După ce i-a negat periculozitatea, Cataramă folosește virusul în campania electorală. Mituiește alegătorii cu teste anti-Covid

0
840
Viorel Cataramă

Ajuns candidat pe lista Pro România pentru Senat, în județul Bihor (după ce a încercat cu tot felul de partide „patriotice”, dar invizibile), Viorel Cataramă a anunţat luni că, împreună cu asociaţia soţiei sale, va organiza două sesiuni de testare gratuită pentru Covid-19. De testele lui Cataramă vor beneficia populaţiei din orașele Oradea şi Beiuş.

Este o evidentă acțiune de mituire a alegătorilor, la câteva luni după ce afaceristul-politician se manifesta ca un negaționist iresponsabil, care căuta prin Bărăgan o comunitate în care să se infecteze.

„Este o acţiune care nu s-a mai făcut. Pentru că noi promovăm ideea testării masive a populaţiei pentru a lăsa oamenii sănătoşi să lucreze. Considerăm că e o mare greşeală ca oamenii sănătoşi, de-a valma cu oamenii infectaţi, să nu poată munci, să nu se poată bucura de drepturi şi libertăţi, numai pentru că un guvern – susţinut în mod necondiţionat aici, în Bihor, de autorităţile locale – nu e capabil, nu e competent să facă acest lucru, aşa cum se întâmplă în alte ţări”, a declarat luni Viorel Cataramă, într-o conferinţă de presă.

Candidatul Pro România a precizat că testările vor fi organizate de Asociaţia „Dr. Adina Alberts”, în colaborare cu el – Viorel Cataramă (soțul Adinei Alberts) – şi cu „suportul moral” al partidului condus de V. V. Ponta.

Prima testare va avea loc miercuri, la ora 13, în centrul municipiului Oradea, iar a doua se va organiza joi, la Beiuş. El a precizat că vor fi folosite teste rapide Biocredit, cu acurateţe de peste 95%, fiind notificată Direcţia de Sănătate Publică (DSP), „pentru a respecta toate prevederile legale”. Mai puțin pe cele electorale…

În penultima sa conferinţă de presă din această campanie, Viorel Cataramă a menţionat că „aproape de la bun început”, în Bihor, a sesizat „plutind în aer blatul politic între PSD şi PNL, mai bine zis predarea necondiţionată a PSD-ului în braţele PNL-ului şi a domnului Bolojan”.

„N-am crezut că mi-e atât de uşor să depistez toate partidele din Bihor care s-au predat în mod necondiţionat în braţele domnului Bolojan şi ale PNL-ului. Toate felicitările mele pentru domnul Bolojan! Este singurul judeţ în care s-a realizat această performanţă, în care toate partidele – cu excepţia Pro România, evident – au devenit slujitorii de nădejde ai domnului Bolojan”, a spus el.

Cataramă a constatat acest lucru în urma plângerii făcute de contracandidaţii săi la Biroul Electoral Județean (BEJ), pe care i-a catalogat drept „fricoşi şi laşi” întrucât nu au răspuns solicitării lui de a participa la dezbateri.

„Când le arunci adevărul în faţă, mulţi încep să plângă. Şi au făcut plângere la Biroul Electoral Judeţean. Unde s-a constatat evidenţa: deşi judecătorii şi reprezentantul AEP au votat pentru respingerea plângerii, fiind argumente pertinente în acest sens, reprezentanţii partidelor politice au votat pentru sancţionarea mea. Asta îmi demonstrează că aici este o gaşcă de oameni care au interese personale şi care nu au nicio legătură cu interesele electoratului. Şi care, din diverse motive – pe care le pot intui, dar nu le pot proba -, s-au predat necondiţionat unui om, care pentru această performanţă are parte de toată admiraţia mea”, a declarat Viorel Cataramă.

„Sunt aici pe baricade, lupt în continuare, am identificat duşmanul: frăţia ticăloşilor din Bihor, a partidelor politice subordonate, servitoare, ale domnului Bolojan, care conduce cu mână de fier – de multe ori, cu rezultate foarte bune. Repet: nu există judeţ care să mai aibă o astfel de performanţă, în care toate partidele politice, în afară de Pro România, să fie servitori ai unui alt partid politic sau personaj politic. Totuşi, să ştiţi că e trist, iar rezultatele acestui troc se văd în nivelul de trai. Nimeni nu comentează, toată lumea se teme, primesc mesaje la recepţie, pentru că nu vor să apară alături de mine, de frică să nu păţească ceva. Sub o formă sau alta, îşi pot periclita locul de muncă, afacere”, a mai spus Cataramă.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here