Acasă Sport Duminică nebună în fotbalul englez: Manchester United – Tottenham 1-6, Aston Villa...

Duminică nebună în fotbalul englez: Manchester United – Tottenham 1-6, Aston Villa – Liverpool 7-2!

0
1170
Jurgen Klopp, antrenorul lui FC Liverpool

Două rezultate-șoc în prima ligă engleză: două echipe legendare, campioane ale Angliei și ale Europei, au fost învinse la scoruri demolatoare, rar întâlnite la acest nivel.

În luna august a acestui an, în „sferturile” Ligii Campionilor, Europa era șocată de proporțiile scorului într-un derby continental: Bayern München – FC Barcelona 8-2. S-a zis atunci că așa ceva vezi o dată la 10 ani.

N-au trecut nici două luni și s-a întâmplat din nou. Nu în Champions League, ci în Premier League, dar cu echipe de Champions League. Așadar:

  • Manchester United – Tottenham Londra 1-6
  • Aston Villa Birmingham – FC Liverpoop 7-2.

Revanșa lui Mourinho

Portughezul Jose Mourinho (57 de ani) a antrenat Manxhester United timp de doi ani și jumătate, până în decembrie 2018. Despărțirea a fost destul de nervoasă. După aproape un an, în noiembrie 2019, Mourinho a fost numit la Tottenham. Portughezul revenea la Londra, unde mai antrenase pe Chelsea, în două mandate (2004-2007 și 2013-2015).

La nici doi ani de la despărțirea de Manchester United, Mourinho s-a întors pe „Old Trafford” și a dat fostei sale echipe o lecție usturătoare. Un 6-1 care a făcut să amuțească tot Manchesterul. Culmea e că meciul a început, practic, de la 1-0 pentru gazde, grație unui penalty transformat în minutul 2. Apoi, Tottenham a marcat de 6 ori (de 4 ori doar până la pauză)!

Manchester United – Tottenham 1-6 / Autorii golurilor

Umilința lui Klopp

La scurt timp, a venit al doilea șoc. Campioana FC Liverpool, câștigătoarea Ligii Campionilor anul trecut, a încasat 7 goluri la Birmingham, de la Aston Villa, echipă care a încheiat campionatul precedent pe locul 17, ultimul deasupra liniei de retrogradare, cu numai un punct mai mult decât Bournemouth și Watford (retrogradate)!

A fost o dezlănțuire neașteptată din partea echipei-gazdă, care totuși a dat semnale că și-a ridicat nivelul în acest start de campionat: a ajuns la 3 victorii în 3 etape, iar în primele două nu încasase gol.

Aston Villa este una dintre puținele echipe din Premier League cu antrenor englez: Dean Smith (49 de ani). Pe banca lui Liverpool a stat celebrul tehnician german Jürgen Klopp (53 de ani), aflat la cea mai mare umilință din carieră.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Modifică Setările