Șefii armatei ucrainene: „Bine ați venit în iad! Astăzi avem cea mai puternică armată din Europa” / „Nu vă vom întâmpina cu flori, ci cu Stingers, Javelins și NLAW”

2
5909
Șeful Armatei ucrainene, Valeri Zalujni, și ministrul Oleksiy Reznikov

Vladimir Putin a primit sâmbătă un avertisment deosebit de dur din partea șefilor armatei ucrainene, în cazul în care dictatorul rus va ordona o invazie cu trupe și blindate. Ministrul Apărării de la Kiev, Oleksiy Reznikov, a postat pe site-ul oficial al instituției pe care o conduce un mesaj tranșant, susținând că țara sa are cea mai puternică oștire din Europa în momentul de față.

„Armata și voluntarii au reușit să supraviețuiască în 2014, când «fratele» i-a înjunghiat cu nerăbdare în spate. Pe atunci, mulți oameni nu erau pregătiți din punct de vedere psihologic să le reziste celor cu care se așezaseră la aceeași masă. Acum situația este complet diferită. Kremlinul știe acest lucru cu siguranță și este un factor de descurajare important. Astăzi avem cea mai puternică armată din Ucraina din ultimii 15 ani și cea mai puternică armată din Europa. Armata noastră este condusă de generali și ofițeri de luptă. Ilovaisk, Debalțevo au lăsat cicatrici pe inimă, dar au întărit voința. Apărarea eroică a aeroporturilor din Donețk și Lugansk, apărarea zilnică a zeci de așezări – de la Stanița din Lugansk la Șirokino – au făcut spiritul de luptă de nestăvilit”, a scris ministrul Oleksiy Reznikov.

„Oricine i-a privit măcar o dată pe soldații noștri în ochi este convins că nu se va repeta anul 2014, că agresorul nu va lua Kievul, Odessa, Harkov-ul sau orice alt oraș”

Înaltul oficial al Apărării din Ucraina a spus că militarii săi sunt pregătiți din toate punctele de vedere pentru bătălia cu rușii și că nu vor ceda nicio bucată din pământul țării lor.

„Oricine i-a privit măcar o dată pe soldații noștri în ochi este convins că nu se va repeta anul 2014, că agresorul nu va lua Kievul, Odessa, Harkov-ul sau orice alt oraș. Nu vă îndoiți – Forțele Armate sunt absolut pregătite să riposteze și nu vor renunța la pământurile ucrainene!”

Reznikov a precizat că nu este prima oară în ultimele 6 luni când au fost lansate anunțuri privind o posibilă invazie rusă pe scară largă în Ucraina și că toate astea ar trebui privite ca o modalitate suplimentară de a contracara intențiile inamicului.

De asemenea, ministrul Apărării ucrainene a ținut să sublinieze rolul capital al partenerilor internaționali în ecuația conflictului cu puterea de la Kremlin: furnizarea de arme de apărare, ceea ce a sporit capacitatea Forțelor Armate ale Ucrainei de a respinge agresorul. În cursul lunii februarie au fost primite aproape 2.000 de tone de arme moderne, muniții și armuri din diverse țări.

„Soldații noștri au fost deja antrenați și sunt gata să folosească întregul arsenal de instrumente. În regimul 24/7, Ucraina își coordonează acțiunile cu principalele state ale lumii. O astfel de uniune a democrațiilor de conducere nu există de zeci de ani. Multe țări sunt acum cu adevărat conștiente de pericolele acțiunilor Rusiei și sunt conștiente din punct de vedere emoțional. Ucraina a trecut prin asta acum 8 ani”.

Ministrul ucrainean al Apărării, Oleksiy Reznikov

„Prin diplomație și pace se vor întoarce acasă atât regiunea Donețk, cât și Lugansk, Crimeea și Sevastopol!”

Ministrul Reznikov a mai spus că autoritățile moscovite îi acuză, culmea, pe ucraineni de o mobilizare exemplară pentru a ataca Rusia!

„Nimeni nu poate să se uite în capetele liderilor de la Kremlin și să spună cu siguranță care ar putea fi exact acțiunile. Dar calculăm absolut toate scenariile de dezvoltare și suntem pregătiți pentru ele. Astăzi se fac multe declarații, iar Moscova chiar spune că Ucraina plănuiește să atace Rusia. Acest lucru este absurd. Nu vom ataca pe nimeni, dar facem totul pentru a întări apărarea și a elimina posibilitatea escaladării. Ne propunem să urmăm calea politico-diplomatică. Vă spun mai multe: prin diplomație și pace se vor întoarce acasă atât regiunea Donețk, cât și Lugansk, Crimeea și Sevastopol! Prin această cale avem acum asistență politică și militaro-tehnică incredibilă din partea partenerilor noștri și tocmai prin această cale Kremlinul și-a ridicat blocada nesfârșită asupra Mării Azov. Pe această cale vom căuta să deblocăm apele Mării Negre. Armata puternică pe care o construim non-stop, Forțele Teritoriale de Apărare sunt argumentele noastre diplomatice importante”, a adăugat ministrul ucrainean al Apărării.

Comandantul șef al armatei ucrainene: „Am creat formațiuni de luptă și am reușit să desfășurăm Forțele de Apărare Terestră în scurt timp și să le înarmăm cu ATGM și MANPADS”

La rândul său, general-locotenentul Valeri Zalujni, comandantul Forțelor Armate ale Ucrainei, susține că cei 420.000 de militari din subordinea sa sunt pregătiți să-i întâmpine pe inamicii ruși cu tot arsenalul din dotare.

„420.000 de militari ucraineni și fiecare comandant, fără excepție, s-au confruntat deja cu moartea. Comandanții de brigăzi, batalioane și companii sunt specialiști în domeniul lor și patrioți ai țării lor. Nu vom da o singură bucată de pământ ucrainean! Vă asigur că Forțele Armate ale Ucrainei sunt pregătite să riposteze. Ne îmbunătățim constant capacitățile de apărare, coerența unităților și abilitățile militare. Am creat formațiuni de luptă și am reușit să desfășurăm Forțele de Apărare Terestră în scurt timp și să le înarmăm cu ATGM (rachete antitanc – n. red.) și MANPADS (sisteme portabile de apărare aeriană – n. red.). Am întărit apărarea Kievului. Am trecut prin război și am primit o pregătire adecvată. Prin urmare, suntem gata să întâlnim inamicii nu cu flori, ci cu Stingers, Javelins și NLAW. Bine ați venit în iad!”, le-a transmis rușilor comandantul șef al Forțelor Armate ale Ucrainei.

Ultimul mesaj către ruși a fost scris în limba engleză: „Welcome to hell!”

Valeri, Zalujni, comandantul Forțelor Armate ale Ucrainei

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* SUA: Putin a decis să invadeze Ucraina „în zilele următoare, probabil miercuri”. Va fi atacată și capitala Kiev, pentru a fi impus un guvern pro-rus

* Băsescu: „De ce susținem Ucraina? Dacă privim pe hartă, vedem că după Ucraina urmăm noi” / „Putin a pierdut. Nu va invada Ucraina”

* O mizerie de ambasador rus: „Ne c…m pe sancțiunile Occidentului! Au avut efecte pozitive asupra economiei noastre”

* TVR a scăpat de „propagandistul roșu”, Ionuț Cristache. Mutat de la ora 21 la 17, acesta nu și-a atins ținta de audiență și, prin urmare, nu i-a fost prelungit contractul

* Cum a scăpat de pușcărie Valeriu Zgonea (PSD) în ciuda dovezilor evidente ale traficului de influență. Rolul decisiv al CCR și al „legilor lui Dragnea”

* Comisia Europeană dă șah-mat PSD-ului în subiectul pensiilor: „Doar un dezastru natural poate duce la renegocierea PNRR”

* Liiceanu face zob cooperativa Gâdea – Antena 3: daune morale de 20.000 de euro, după un proces de calomnie! „Vidanjorul lui Voiculescu” afirmase, abject, că filosoful și-a bătut soția când era însărcinată

* PSD l-a rezolvat și pe Nelu Barbu de la B1 TV: jupân la Registrul Auto Român, cu 2.500 de euro pe lună! E a 8-a sinecură a sa în 5 ani. Dăncilă îl trimisese consul la Shanghai, Orban l-a revocat

Procurorii dau iama în căpeteniile AUR: dosare penale pentru George Simion, Călin Georgescu și Diana Șoșoacă

* SERIAL: „Sfârșitul Ceaușeștilor” (86) / Secretul din pădure

2 COMENTARII

  1. Cam sforaitoare declaratia. Daca era cea mai puternica armata din Europa, in 24 de ore ar fi recuperat Donbasul si in maxim 3 zile Crimeea. Cu tot cu Sevastopolul Putinului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here