marți, februarie 27, 2024
AcasăMainA doua organizație importantă care se retrage din Coaliția lui Cumpănașu, pentru...

A doua organizație importantă care se retrage din Coaliția lui Cumpănașu, pentru a nu-i face acestuia „jocul politic”

-

Consiliul Național al Rectorilor (CNR), organizație care reunește rectorii tuturor universităților din România, anunță într-un comunicat de presă că se suspendă pe termen neliminat din Coaliţia Naţională pentru Modernizarea României (CNMR), pentru a păstra universitățile „în afara jocului politic”.

Suspendarea vine la scurt timp după ce Cumpănașu, președintele CNMR, a anunțat că vrea să candideze la alegerile pentru Președinția României. El a început deja să strângă cele 200.000 de semnături necesare.

Comunicatul, semnat de Sorin Cîmpeanu, președintele Consiliului Național al Rectorilor și rector al Universității de Științe Agronomice din București, dar și membru marcant al unui partid politic (Pro România), arată: „Suntem nevoiți să afirmăm clar că nici CNMR și nici o altă formulă guvernamentală sau nonguvernamentală nu pot subordona CNR. (…) Dorim să păstrăm universitățile în afara jocului politic! Suspendarea noastră este fermă, neechivocă și pe termen nelimitat!”.

- Advertisement -

Consiliul Național al Rectorilor este cea de-a doua organizație care se delimitează de Cumpănașu, ONG-istul abonat la bani publici. Prima a fost Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR). În iulie, imediat după ce Cumpănașu a încercat să monopolizeze dezbaterea publică pe tema tragediei din Caracal, CCIR a anunțat într-un comunicat de presă, semnat de președintele Mihai Dărăban, că se retrage din CNMR, dezavuând comportamentul lui Cumpănașu.

Comunicatul Consiliului Național al Rectorilor

„Consiliul Național al Rectorilor se subordonează exclusiv intereselor unui mediu universitar competitiv și de calitate în România!

Consiliul Național al Rectorilor (CNR), singura structură națională care reunește toți rectorii universităților de stat și particulare acreditate, a acționat și acționează pentru dezvoltarea structurilor parteneriale în scopul consolidării rolului mediului universitar în asumarea deciziei publice în România.

- Advertisement -

Am salutat orice deschidere publică și am fost parteneri onești în toate proiectele care au adus un bine țării, comunității, universităților și studenților.

Am fost alături în proiectul «Coaliția Națională pentru Modernizarea României» (CNMR) pentru că am crezut și credem că împreună putem fi mai puternici, mai responsabili, mai solidari și mai angajați în modernizarea României. Cu toate acestea, suntem nevoiți să afirmăm clar că nici CNMR și nicio altă formulă guvernamentală sau nonguvernamentală nu pot subordona CNR.

Astăzi, Consiliul Național al Rectorilor a luat decizia de a suspenda pe termen nelimitat participarea noastră la CNMR. Fiecare membru al comunității academice are dreptul la propria lui opinie politică, are dreptul de a exprima propriile opinii și convingeri, însă CNR, în ansamblul său, este și trebuie să fie garantul instituțional al echidistanței și imparțialității instituțiilor universitare.

Consiliul Național al Rectorilor a fost, este și trebuie să fie dincolo de opțiunile politice ale fiecărui rector.

Suntem convinși că participarea CNR în CNMR a fost benefică în multe proiecte precum promovarea universităților românești în emisiunea «Ambasador România», susținerea unor măsuri care să îmbunătățească absorbția fondurilor europene și multe asemenea.

CNR consideră că trebuie să rămână activ în a participa la consultări cu autoritățile naționale, regionale și locale în domeniul învățământului superior, cercetării științifice, precum și pe alte teme de interes pentru societate. Avem în universitățile din România specialiști bine pregătiți pentru a prezenta puncte de vedere pertinente pe multe subiecte. Trebuie să-i valorizăm! Fără educație și cercetare științifică nu poate exista o dezvoltare reală!

Mulțumim CNMR pentru colaborarea avută, însă dorim să păstrăm universitățile în afara jocului politic! Suspendarea noastră este fermă, neechivocă și pe termen nelimitat!”

Donați AICI pentru a susține proiectul ZIARISTII.COM!

CITIȚI ȘI:

Un cretin, candidat la Președinția României. Dacă vreți să fiți ca el, votați-l!

Caracatița care-l susține pe Cumpănașu: sindicaliști, polițiști, masoni, foști șefi ai Guvernului, ai Armatei și ai SRI

VIDEO. „Pe Alexandra a omorât-o Ciuma Roșie! Iar Cumpănașu este un produs sută la sută Ciuma Roșie”

Dan Tăpălagă: „Primul candidat călare pe un cadavru”. Încă un text devastator la adresa „necrofagului” Cumpănașu

VIDEO. Planul abject al lui Cumpănașu. Cățărat pe cadavrul Alexandrei, vrea să fie „doi ani” președintele României! De o lună minte întruna că nu are ambiții politice

„Te-ai cățărat, indecent și oportunist, pe curajul și drama Alexandrei”. Text devastator al unui fost ministru la adresa lui Cumpănașu

Delir fascist-paranoic al lui Cumpănașu. ONG-istul parvenit e tot mai îndrăcit: „Bă, cretinii dracului!”. Escrocule, milionul înapoi! De euro!

Vasilica nu mai suportă: vrea să ne bage în pușcărie dacă-i spunem „analfabetă”. Are fantezii cu Iohannis încătușat

Sondaj IMAS pe august: PNL 28,4%, USR-PLUS 25,3%, PSD scade sub 18%! Peste 56% pentru o guvernare PNL-USR-PLUS-PMP

Barometrul IMAS e necruțător cu PSD: Iohannis 44,6%, Dăncilă 8,4%! Se profilează o finală Iohannis-Barna. Sau Iohannis-Diaconu?!

- Advertisement -

1 COMENTARIU

  1. Logic: Sorin Câmpeanu (altfel…, tot o… LICHEA, ca politician !), ca membru „Pro-România”, tre’ sa-l sustina pe SECATURA de Diaconu, nu pe GOLANUL de Cumpănașu…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -