Domnule Dîncu, sunteți ministrul Apărării, faceți-l pe președintele Iohannis general cu 3 trandafiri! Dați-i și titlul de „Erou PSD-ist al vremurilor noastre”, fiindcă fără el n-ar mai fi existat „cultura colaborării”!

3
2133
Vasile Dîncu - Klaus Iohannis

Spuneați așa, domnule Dîncu, la Digi 24: „Lucrăm împreună, miniștrii liberali și miniștrii de la PSD și UDMR”, „Nu există mari diferențe ideologice în momentul acesta între stânga și dreapta”, „Când a fost vorba de investiții, de procentul de investiții din PIB, liberalii au venit cu un procent mai mic și împreună am stabilit să dăm un procent mai mare. Și atunci au fost și ei mulțumiți că a fost un sprijin al nostru pentru această dimensiune de brand a PNL”, „Dacă vom reuși să câștigăm în cultura colaborării, atunci s-ar putea să candidăm împreună”.

Ce-ați mai sucit frazele, ce le-ați mai uns cu doctrină socialistă, de parcă totul s-ar desfășura într-o atmosferă de cordialitate și prietenie în patria noastră înfloritoare! E-adevărat, nu mai sunt plenarele PCR, nici ședințele CC al PCR. Dar vorbele dumneavoastră sunt demne de o plenară CCC (Cîțu, Ciucă, Ciolacu) a viitorului USL.

L-ați uitat însă pe artizanul acestui succes, fără de care n-ați mai fi jubilat deloc, fără de care n-ați mai fi fost acum ministru al Apărării, PSD-ul ar fi „murit” de foame până la următoarele alegeri parlamentare și mai fi existat nicio „cultură a colaborării”.

Cum îi zicea „Sică Mandolină” în 2014: „Generalul”. „Cine este generalul pentru care merită să ne sacrificăm fiecare minut, fiecare picătură de energie și fiecare strop de sudoare? Cine?” Și mulțimea prezentă în sală îi pronunța numele în cor, ca pe marile stadioane: „Iohannis!”.

Ca tacâmul să fie complet, ar mai fi trebuit să se ridice în picioare și să-și fluture mâinile deasupra capului. Din acel discurs, de care s-a amuzat până și „generalul” lui Ludovic Orban, n-a mai rămas nimic. Doar un moment istoric ridicol, la fel ca acela al „Prostănacului” Mircea Geoană cu „Mihaela, dragostea mea, am învins!” și săriturile sale copilărești.

Ce-i drept, Orban l-a făcut atunci general pe Iohannis doar cu vorba. Nici n-ar fi avut alternativă, în calitatea sa de simplu deputat și șef de galerie (politică). Dar dumneavoastră puteți ma mult, domnule Dîncu. Puteți transpune în practică recitalul oferit de „Sică Mandolină”, care, drept recompensă, a și fost dat afară anul trecut din PNL, după 30 de ani de activitate în acest partid.

Pe dumneavoastră, de exemplu, „generalul” Iohannis v-a pus ministru la Apărare fără să-i fi dedicat în mod special vreun refren la mandolină. Și ar mai fi un aspect important: nu sunteți de la PNL, ci de la PSD! Prin urmare, merită o recompensă. Sfătuiți-vă cu cei trei CCC din viitorul USL și acordați-i lui Iohannis, măcar pe final de mandat la Cotroceni, titlul de „Erou PSD-ist al vremurilor noastre”! Faceți-l și general cu 3 trandafiri, că și-așa sunt demult ofiliți trandafirii lui Iliescu și Năstase!

La cât a tras Iohannis pentru PSD, la cât s-a chinuit să-l revitalizeze după cei 7 ani dezastruoși de guvernare alături de ALDE și UDMR, se cade să-l decorați.

Păi, nu era el cel care l-a pus pe fostul sfetnic al pușcăriașului Adrian Năstase, Dan Mihalache, șeful Cancelariei prezidențiale chiar din prima zi de lucru la Cotroceni? El era, cu siguranță. Iohannis!

Păi, nu era el cel care rostea aproape întruna, ca pe un imn solemn, „Peee Seee Deee”, „Peee Seee Deee”, „Peee Seee Deee”, până a ajuns să se comporte el însuși ca un PSD-ist? El era, cu siguranță. Iohannis!

Păi, nu era el cel care a reînființat după mai bine de 10 ani Cooperativa USL? Blatul dintre PSD și PNL? Aselenizarea PNL-ului pe orbita PSD-ului? S-a întâmplat anul trecut, în toamnă. El era, cu siguranță. Iohannis!

Acum, el apără PSD-ul și de „statul paralel”, și de soroșiștii de la USR. În fond, nu se cade ca Iohannis să aibă un grad mai mic decât, de pildă, Robert Turcescu, Gabriel Oprea „Izmană”, Anghel Iordănescu sau Ilie Năstase. Turcescu, după propria-i mărturisire, era locotenent-colonel încă din 2010. Un ofițer acoperit premiat de „Izmană”, de ăla pe care colegii dvs. din PSD l-au scăpat de o urmărire penală declanșată de DNA pentru abuz în serviciu.

Nu se cade ca un fost președinte de stat, cum va fi Iohannis din 2024 încolo, să-i dea raportul lui Turcescu, nu? Mai ales că Turcescu nici nu și-a satisfăcut stagiul militar. Deci, în realitate, nu-i nici măcar fruntaș sau simplu soldat, în timp ce Iohannis e cel puțin caporal.

Domnule Dîncu, dacă nu vă simțiți în stare, reabilitați-l pe „Izmană”, că și-așa face tușa de o bună bucată de vreme, și e păcat. Tot el l-a înaintat în grad, de la nimic la locotenent-colonel, și pe Turcescu. Așadar, are experiență. La câți generali inutili are Armata română, o includere a lui Iohannis în clubul înstelaților n-ar însemna mare lucru.

Conform site-ului Europa Liberă, România are un număr dublu de generali față de Marea Britanie, raportat la efectivele celor două armate:

2016: România – 81 de generali.

2020: Armata României – 120.000 de militari și locul 39 în clasamentul puterii militare din 138 de state ale lumii.

2017: Marea Britanie = 85 de generali.

2020: Armata Marii Britanii = 275.000 de militari și locul 8 în clasamentul puterii militare în lume.

Marea Britanie are peste 67 de milioane de locuitori și un PIB de peste 3.000 de miliarde de dolari, conform celor de Banca Mondială. Locul 5 în lume.

România are peste 19 milioane de locuitori și un PIB de 248 de miliarde de dolari. Locul 44 în lume.

Cu toate astea, la numărul de generali suntem detașat în fața Marii Britanii. Suntem lideri mondiali! Și îi mai batem la ceva: la pensii speciale. Cu un Iohannis în plus sau în minus, nici nu mai contează.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Ponta a încercat să dea o țeapă cu gecile de campanie, dar a pierdut procesul. Partidul său trebuie să plătească un milion de euro!

* Dîncu zice că PSD și PNL ar putea candida pe liste comune în 2024, precum USL în 2012! „Participăm împreună la alegeri dacă vom câștiga în cultura colaborării”

* Irinuca arată cât de bărbătește i-a dat papucii Dragnea: Mi-a trimis un SMS și pe urmă m-a blocat

Dorințele bolnave ale actorului Mihai Mălaimare: ieșirea României „din ghearele UE”, interzicerea votului pentru românii din diaspora, naționalizarea averilor

Daniel Ghiță (deputat PSD), declarații imbecile: „Hohenzollern, familie degenerată formată din hoți, sperjuri, trădători și criminali” / „A ținut poporul român în sărăcie, nedreptate, abuzuri infinite“

* Circarii din Parlament scapă nepedepsiți. Sancțiuni simbolice pentru comportamentul deviant al aleșilor

* SERIAL: „Sfârșitul Ceaușeștilor” (56) / La șosea

* Negocieri de formă, Rusia vrea război! Amenință că tratativele cu SUA pot fi sistate „abrupt”. Poftește la prada numită Ucraina. „Moscova nu va face niciun fel de concesii”

* Un faimos cântăreț de jazz din Kârgâzstan a fost bătut și torturat fiindcă ar fi participat la protestele din Kazahstan „pentru 200 de dolari”!

* Djokovici a câștigat apelul: și-a recăpătat viza de intrare în Australia! Nu e sigur însă că va putea juca la Australian Open

* VIDEO. Simona Halep începe anul cu un turneu câștigat la Melbourne, înainte de Australian Open. Este primul triumf după 16 luni

3 COMENTARII

  1. Neruşinarea nesimţitului trădător al electoratului ce l-a votat caporalul K W Iohannis este pe măsura organizaţiei infracţionale teroriste PeeeSeeeDeee pe care a adus-o la guvernare. Se pune întrebarea: Oare aşa popor de imbecili suntem de nu suntem în stare să reacţionăm la o aşa mare grozăvie care duce România la o prăbuşire totală socio-economică? Dacă nu reacţionăm ne merităm soarta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here