duminică, mai 26, 2024
AcasăNewsDoina Gradea va fi dată afară de la TVR luna viitoare, anunță...

Doina Gradea va fi dată afară de la TVR luna viitoare, anunță PNL. „S-au strâns prea multe nereguli. Rapoartele de activitate au fost ascunse. E absurd!“

-

Doina Gradea, actualul director-președinte al TVR, va fi dată afară luna viitoare, după finalizarea raportului de activitate pe 2018-2019, anunță oficiali PNL. Liberalii spun că va urma o schimbare radicală de abordare a televiziunii: separarea funcțiilor de director și președinte, depolitizarea instituției, profesionalizarea și transparentizarea activității.

Viorel Badea, președintele liberal al Comisiei de Cultură din Senat, a declarat pentru Europa Liberă: “Cu siguranță se va întâmpla demiterea actualei conduceri a TVR. S-au strâns prea multe nereguli în această zonă. Trebuie să renunțăm la maniera în care se fac numirile pentru șefia TVR și SRR (n.r. – Societatea Română de Radiodifuziune). Rapoartele de activitate au fost moșmondite, cum se spune. Au fost, practic, ascunse, dacă nu au fost oferite spre consultare transparentă mediului public. Este o chestiune absurdă“.

Deputatul spune că PNL va depune în Parlament un nou proiect legislativ, care va schimba procedura de desemnare a conducerii la TVR și Radioul public: „Mi se pare total absurd ca o persoană să fie și director, și președinte. Din câte știu, și am studiat în media europeană, nu există niciunde această denumire de președinte-director. E absurd total. Ar trebui separate cele două funcții. O să facem un asemenea proiect legislativ“.

Ludovic Orban, președintele Camerei Deputaților și al PNL, a acuzat și el, la Europa Liberă, modul părtinitor în care televiziunea și radioul de stat au prezentat în ultimii ani știrile, dar spune că încă nu s-a discutat, în coaliție, ce se va întâmpla cu aceste instituții: „E foarte simplu să faci o monitorizare și îți dai seama cum stau lucrurile. Cine l-a adus pe Dragnea la Viața Satului în campanie, nu televiziunea actuală? A fost o politizare evidentă a televiziunii publice și a radioului public în favoarea PSD“.

- Advertisement -

În mod absurd, Vasile Dâncu, președintele Consiliului Național al PSD, consideră în schimb că Doina Gradea a făcut o treabă foarte bună, că TVR-ul a fost echidistant în ultimii ani și se declară clar mulțumit de calitatea programelor! Dâncu afirmă că tocmai acutala coaliție vrea să „repolitizeze” televiziunea publică: „Este o încercare de a porni un scandal plecând de la o emisiune umoristică și de a politiza Televiziunea Română. Nu cred că în ultimii ani televiziunea a fost politizată, a revenit în audiențe. Acum se vrea o repolitizare sub numele reformei“.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Fostul ministru Costel Alexe, șeful CJ Iași, acuzat de DNA că a luat șpagă 22 de tone de tablă

* Revelionul TVR – o producție sinistră. Conspiraționiștii Garcea și Bittman. Atacuri grobiene la Iohannis

* Ion Cristoiu naște pui vii: cică Grigore Cartianu a criticat „Revelionul lui Garcea” ca să vină el șef la TVR!

- Advertisement -

5 COMENTARII

  1. FOARTE BINE că o ușuiesc pe CATASTROFA asta, darrr… NU ajunge: trebuie RAPID-și-TOTAL (!) înfăptuită (ÎN SFÂRȘIIIIT!!!!!!) ATÂT-de-MULT-AȘTEPTATA… REFORMĂ/RESETARE a posturilor PUBLICE, de radio și televiziune!!!
    (Începând cu LEGISLAȚIA în materie, desigur!)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -