Documentul care le spulberă PSD-iștilor orice speranță de-a se salva prin PNL

0
3355
Robert Sighiartău și Ludovic Orban

O decizie a conducerii PNL spulberă speranțele de salvare ale unor PSD-iști, care credeau că se pot da de trei ori peste cap și devin liberali.

E multă agitație în PSD, barca se scufundă și mulți „șobolani roșii” vor să se salveze trecând la alte partide. O soluție este plecarea la Pro România, partidul lui Victor Ponta, dar cei mai îndrăzneți trăgeau sfori să fie primiți în PNL. Nu tradiția liberală îi mâna într-acolo, ci scorul de la europarlamentare (27%), procentele din sondaje și perspectiva de a mai prinde un ciolan.

De luni, 12 august, acest lucru nu mai e posibil. Decizia conducerii PNL a venit ca o lovitură de baros pentru toți acești „șobolani migratori”, unii foști PNL-iști plecați la PSD cu ordonanța infamă a lui Ponta, din 2014.

Unii lideri liberali din teritoriu erau tentați să le deschidă ușa unor PSD-iști „de treabă”, pe motiv că au făcut treabă prin comunele sau orașele lor și că au o anumită popularitate.

Decizia venită de la centru, semnată de președintele Ludovic Orban și de secretarul general Robert Sighiartău, stopează orice negocieri în acest sens. E și morală, și binevenită: nu te poți asocia cu indivizi care, prin prezența lor în PSD, au cauționat toate porcăriile guvernărilor lui Dragnea în ultimii doi ani și 7 luni. Dacă se opuneau măcar cu o declarație publică jihadului anti-justiție sau discursului primitiv anti-european, de exemplu, atunci da, ar fi arătat că au un dram de demnitate. Dar așa, stând pitiți prin cotloanele partidului când Dragnea nenorocea România, s-au descalificat și nu mai sunt frecventabili din punct de vedere politic!

Decizia nr. 25 din 12 august 2019 a Biroului Politic Național al PNL

„Biroul Politic Național al Partidului Național Liberal, în conformitate cu atribuțiile sale prevăzute de Statutul PNL,

DECIDE:

Articol unic: Biroul Politic Național solicită filialelor să nu primească în Partidul Național Liberal niciun membru PSD”.

Donați AICI pentru a susține proiectul ZIARISTII.COM!

CITIŢI ŞI:

* Hai, Orlando, vino peste noi, să-ți ardem niște șuturi în fund!

* Proasta-i proastă și-n ușa bisericii! Dăncilă la Putna: „Am încredere că ura va fi însoțită de solidaritate”

Hrană pentru conspiraționiști: mărturia văcarului. „Au fost trei mașini în spate, au transferat-o pe Alexandra, era legată”

Cumpănașu, demență în direct la RTV: „Politicienii ăștia… o să mă piș în gâtul lor în curând!”

S-au pensionat cei doi polițiști-șefi care au nenorocit-o pe Alexandra. Soții Mirea abia au depășit 50 de ani și vor avea pensie specială

DOCUMENT. Iată cine a ucis-o pe Alexandra! PSD și ALDE au scos din pușcării 3.592 de „Gheorghe Dincă” în 20 de luni

STENOGRAME. Apelurile Alexandrei la 112. Dialoguri dureroase. Disperarea fetei e tratată de polițiști cu ironii criminale

Mandachi #șîeu: „Capitulez! Lucrătorii au fost alungați de Statul nemernic, iar acum pe Stat îl doare-n cur! De ce ne buzunăreşti, ciorditorule?”

Salutări de la Sorina! La New York e frumos și bine…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here