Document: Rusia se confruntă cu un val crescând de dezertări. Doar din trupele de parașutiști au fugit, în ultimele luni, sute de militari

0
896
Canalul de Telegram rusesc VChK-OGPU publică un document intern al armatei ruse care centralizează dezertorii din trupele de parașutiști după 1 februarie

Armata rusă se confruntă cu probleme care tot mai mari în a-și convinge militarii să rămână în tranșee – situația începând să semene cu vara anului 1917, dar și cu vara anului 1941. Se înregistrează un număr crescând de dezertări, inclusiv în rândurile unităților de parașutiști, care sunt considerate forțele de elită ale armatei lui Putin.

Conform unui document intern din cadrul procuraturii militare scurs la canalul de Telegram rusesc VChK-OGPU, numai de la 1 februarie și până în prezent din trupele aeropurtate au fugit sute de oameni.

Informațiile au fost găsite și traduse de Christ Owen, cercetător militar britanic care s-a specializat pe spațiul ex-sovietic. Actul publicat pare să provină din biroul unui procuror militar. Acolo sunt contabilizate infracțiunile comise în rândurile unităților aeropurtate (VDV) rusești.

În act se afirmă că au existat 325 de cazuri de absență fără permis (SOC în limba rusă), dintre care 228 de bărbați au fost prinși și readuși în rândurile trupelor, iar alți 97 sunt încă căutați. VDV numără aproximativ 40.000 de oameni (45.000 înainte de război), ceea ce înseamnă că dezertorii ar reprezenta aproape 1% din total. La aceștia trebuie adăugați însă și un număr tot mai mare de militari ruși care se predau fără luptă. Oficialitățile ucrainene spun că în aceste săptămâni au înregistrat mai mulți ruși care s-au predat decât în tot conflictul de până acum.

Procesele aflate pe rol la instanțele militare rusești au arătat, conform rapoartelor, un număr tot mai mare de cazuri de dezertare care sunt judecate. VDV a suferit pierderi grele în timpul războiului, așa că este probabil ca acest lucru să fi avut un efect asupra moralului membrilor săi. Nu trebuie uitat că forțele inițiale ale trupelor aeropurtate, care erau și cel mai bine antrenate, au fost decimate în primele săptămâni de război. Parașutiștii ruși, trimiși într-o misiune insuficient gândită și pregătită, au fost masacrați pe aeroportul de lângă Kiev și în capitala Ucrainei chiar în prima săptămână. Desantul aerian a plecat de la premisa că ucrainenii nu vor opune rezistență, iar forțele aeropurtate rusești, considerate de elită, vor captura imediat aeroportul și principalele obiective strategice din oraș (Parlamentul, Președinția, Guvernul, Ministerul de Interne, Ministerul Apărării etc). Numai că lucrurile n-au stat așa, ucrainenii se pare că știau de planul rușilor și îi așteptau. Forțele blindate lansate din nord, dinspre Belarus, n-au mai ajuns în sprijinul parașutiștilor, fiind blocate pe drum, iar aceste trupe speciale au fost încercuite și decimate.

Între timp, au fost recrutați alți militari în trupele de parașutiști, dar aceștia sunt departe de experiența celor uciși, răniți sau luați prizonieri în primele săptămâni de război.

De asemenea, este interesant de notat faptul că documentul prezentat de VChK-OGPU înregistrează 29 de decese în această perioadă, dintre care 6 au rezultat în urma unor „incidente” (probabil criminale). Au fost înregistrate alte patru cazuri de vătămări corporale grave. Acestea au fost, probabil, rezultatul unor lupte între soldați.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Nepotism scârbos al premierului Ciolacu: și-a numit-o șefă de cabinet pe Otilia Romașcanu, nașa fiului său, după ce pe nașul Lucian Romașcanu l-a făcut senator și ministru!

* Ciolacu subjugă PNL: l-a pus pe PSD-istul Neacșu, prin ordonanță de urgență, șef peste ministrul de Finanțe și SGG! Ghinea (USR): „PNL a ajuns un banc cu Bulă”

* Ciolacu le arată liberalilor cine-i șeful: refuză să le pună omul secretar general al Guvernului, după ce Ciucă a acceptat un penal PSD-ist în funcție. Miza: controlul asupra firmelor de stat

* Regimul Iohannis-PSD, pus la zid de SUA: a redus lupta contra traficului de persoane și i-a scăpat pe infractori prin metoda prescripției. Există bănuiala complicității la nivel înalt!

* Paleologu, după Congresul USR: „E extraordinar de important ca Drulă, Tomac și Orban să facă împreună ceva, eventual să discute și cu UDMR. Dacă ei nu propun o alternativă, ne ducem dracului!”

* Lovitură-trăsnet dată de Maia Sandu taberei pro-ruse: Partidul Șor a fost declarat neconstituțional și e dizolvat! Nică măcar Ciutacu n-a reușit să-l salveze, deși s-a străduit

* EDITORIAL. Atunci am păcălit cenzura sovietică! Lupta noastră pentru alfabetul latin, în imperiul limbii ruse

* Prostie bubuitoare la Realitatea Plus. Fiica patronului: „Cei de la OMV-Petrom au găsit mai mulți țiței. Cei mai mulți țiței din ultimele decenii!”

* ANALIZĂ. Catastrofa demografică: în următorii 70 de ani, populația Chinei se va înjumătăți! Prăbușire de la 1,4 miliarde la 700 de milioane

* FOTBAL. Cei patru sfinți care ne-au adus un 2-2 miraculos în Elveția: Sfântul VAR, Sfântul Mihăilă, Sfântul Moruțan și Sfânta Bară. Goluri-dinamită în minutele 89 și 90+2. VAR-ul merită o statuie: ne-a salvat și în Kosovo, și în Elveția

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here