VIDEO. Crime cumplite comise de pușcăriașii Wagner reveniți în Rusia de pe front. În Angarsk, un mercenar a împușcat 3 persoane într-un bar. Într-un tren, altul a tăiat gâtul unui om și i-a înfipt cuțitul în cap altuia

1
1428

Crime șocante încep să fie comise în Rusia de pușcăriașii Wagner care încep să se întoarcă acasă după ce și-au isprăvit cele 6 luni pe frontul din Ucraina. Cazurile se înmulțesc de la o zi la alta și populația intră într-o stare de teroare. Canalele de Telegram rusești relatează că miercuri, la Angarsk, un mercenar revenit acasă i-a împușcat pe președintele federației locale de box și încă doi oameni. Într-un tren, un alt mercenar i-a tăiat beregata unui om și i-a înfipt cuțitul în cap altuia.

Vasili Muracev, un condamnat care a dat curs invitației lui Prigojin și a semnat un contract pe 6 luni cu Wagner, reușind să și supraviețuiască pe front, s-a întors de curând la Angarsk, beneficiind de grațierea promisă tuturor infractorilor care s-au înrolat. Muracev s-a dus într-un bar unde l-a împușcat pe Alexander Rakislov, președintele federației locale de box. De asemenea, el a împușcat alte două persoane. Totul s-a petrecut miercuri, iar atacul a fost surprins de camerele de supraveghere ale clubului.

Un alt caz care a făcut înconjurul Rusiei s-a petrecut într-un tren. Un deținut care-și terminase stagiul de 6 luni în rândurile mercenarilor Wagner a luat-o razna și a făcut prăpăd. I-a tăiat gâtul unei persoane și a înfipt cuțitul în capul alteia. Imaginile difuzate de presa rusă din vagonul unde au avut loc crimele sunt terifiante.

Oligarhul Prigojin a anunțat acum două zile că 32.000 de condamnați și-au încheiat până acum stagiul pe front și au fost eliberați, revenind în Rusia. În covârșitoare majoritate, e vorba de infractori cu ani grei de pedeapsă, condamnați pentru fapte grave.

În lipsă de combatanți, Putin i-a permis astă-toamnă lui Prigojin să meargă prin penitenciarele rusești și să le propună deținuților următorul târg: mergeau 6 luni pe front în rândurile mercenarilor Wagner. Cei care supraviețuiau erau grațiați după acest interval și se puteau întoarce acasă.

Între timp, lui Prigojin i s-a interzis să mai recruteze deținuți, această metodă de a mări rândurile combatanților fiind preluată chiar de armata regulată! Acum, Ministerul Apărării de la Moscova are oameni care cutreieră închisorile și propune un stagiu pe front în schimbul libertății.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here