„Din Herson se poate ajunge în Crimeea. HIMARS va trage cu siguranță în ea. Orice convoi militar venit din peninsulă va cădea sub focul nostru”

0
3283

Pierderea orașului Herson de către ruși, după 8 luni de ocupație, reprezintă o adevărată catastrofă pentru regimul criminal de la Kremlin, mai ales că fusese singurul centru regional cucerit de la începutul invaziei. Ucrainenii au acum șansa reală să controleze toată partea de sud, sud-est și est a țării lor, inclusiv Crimeea anexată de Putin în 2014.

Aceste precizări au fost făcute de expertul militar Roman Svitan, colonel în rezervă al armatei ucrainene, anunță site-ul Obozrevatel.com.

Nordul peninsulei Crimeea se află acum în zona de foc, creându-le o grămadă de probleme ocupanților. În plus, logistica lor este practic la pământ. Sunt lipsiți de echipamente moderne. Luptă cu mitraliere cu pat fix, vechi de 60 de ani, în vreme ce ucrainenii au fost dotați cu armament modern livrat de țări NATO.

Colonelul Roman Svitan: „Din Herson se poate ajunge în Crimeea. HIMARS va trage cu siguranță în ea. Țintele Forțelor Armate ale Ucrainei pentru viitorul apropiat sunt lanțurile logistice și obiectivele legate de transportul de echipamente și provizii militare. Orice convoi militar din Crimeea va cădea sub HIMARS, sub focul nostru, la ieșirea din peninsulă. Adică, părăsind Crimeea către Ucraina continentală”.

Cum văd cetățenii ruși retragerea trupelor putiniste din Herson: o înfrângere serioasă, nu o manevră tactică

Obozrevatel.com: „Evadarea trupelor ruse ocupante din Herson, în ciuda eforturilor Kremlinului și ale forțelor de securitate de a o prezenta ca o «regrupare normală» și o «manevră de filigran», a fost percepută în Federația Rusă ca o înfrângere serioasă. Și pe teritoriul Peninsulei Crimeea, ocupat în 2014, precum și în părți din regiunile Donețk și Lugansk, a început o adevărată panică, atât în ​​rândul militarilor ruși, cât și al colaboratorilor”.

Jurnaliștii de la publicația citată subliniază că fuga rușilor din Herson este cu atât mai rușinoasă, cu cât, în urmă cu aproape o lună, Kremlinul organiza o ceremonie pompoasă pentru semnarea acordurilor privind „încorporarea în Rusia a teritoriilor ucrainene capturate”. Printre ele se numărase și regiunea Herson, situată în sudul Ucrainei. Iar teroristul Putin declarase atunci că locuitorii acelor zone „devin acum cetățenii noștri pentru totdeauna”.

Obozrevatel.com: „Cu toate acestea, pe 9 noiembrie, comandantul recent numit al «operațiunii speciale», generalul Surovikin, a raportat ministrului rus al Apărării despre fezabilitatea retragerii de pe malul drept al Niprului. Iar Șoigu a dat ordinul să fie retrase trupele și, de fapt, să fugă. În aceeași zi, în regiunea Herson, FSB- l-a lichidat pe unul dintre cei mai odioși și mediatizați reprezentanți ai autorităților de ocupație, Kiril Stremousov”.

„Multe femei au soți și fii care luptă de partea ocupanților se tem nu numai că aceștia vor muri, ci și că Rusia îi va vinde și pur și simplu și va pleca”

Moscova a mai pierdut și un cap de pod în zonă, de unde putea iniția o ofensivă de-a lungul coastei spre Nikolaev și Odessa.

În tot acest timp, în Donbass s-a instaurat panica. Localnicii din acele zone au mărturisit că trădătorii Ucrainei se tem de repetarea situației din Herson. În acest sens, soțiile militarilor ruși plănuiesc deja să plece în federația putinistă, temându-se pentru viețile lor.

Mărturia unei femei din Donețk: „Este pur și simplu o nebunie aici. Deoarece multe femei au soți și fii care luptă de partea ocupanților, acum se tem nu numai că aceștia vor muri, ci și că Rusia îi va vinde și pur și simplu și va pleca. În câteva cuvinte, situația poate fi descrisă astfel: «E rândul nostru, e sfârșitul!». Asemenea stări de panică nu au mai fost aici de mult timp. Încrederea a fost complet subminată”.

Obozrevatel.com: „Unii localnici-colaboratori se gândesc deja la «căi de evacuare», dar se tem că Rusia va închide granițele. Astăzi, mulți dintre adepții lui Putin sunt convinși că a crede în regimul său nu este doar rușinos, ci și periculos pentru viață. Cu toate acestea, această perspectivă a venit prea târziu. Sarcina principală a forțelor de ocupație ruse este acum apărarea, aproape că nu se vorbește despre operațiuni ofensive serioase. Spre deosebire de Forțele Armate ale Ucrainei”.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Înfrângerea care scapă lumea de pericolul Trump: republicanii pierd Senatul SUA pe mâna fostului președinte!

* Cristoiu a descoperit cine-l susține pe Zelenski: „femei nemăritate sau divorțate, care speră ca el să divorțeze și să se însoare cu ele”. De Putin „nu le place pentru că-i bătrân”

* VIDEO. Frăția putinistă dintre Radu Moraru și Diana Șoșoacă trece la un nou nivel: cei doi cântă și dansează ca doi îndrăgostiți! 145 de secunde penibile, 20 de poze caraghioase

* Șoșoacă, Severin, Prodanca și soția sputnikă a lui Gelu Voican Voiculescu au sărbătorit la Ambasada rusă, alături de obraznicul ambasador Kuzmin

* VIDEO. Zelenski a anunțat oficial cele 5 condiții ale Ucrainei pentru pacea cu Rusia. Retragerea totală de pe teritoriul țării, despăgubiri de război și judecarea criminalilor – printre cerințe

* Generalul Ben Hodges: „Putin va pierde bătălia decisivă pentru Crimeea la vară. Iar până la sfârșitul lui 2023 va pierde bătălia internă pentru Kremlin”

* Beizadeaua lacomă de la ICR Londra, al cărei moft e să-i plătim chirie 7.500 de euro pe lună, e „directoarea lu’ Firea”. Fiică de căpetenie masonă, și-a falsificat CV-ul și a furat bani de la Teatrul Bulandra, înainte de a fi dată afară de actori

* Popa Calistrat: „Vii tu, o măciucă isterică nemăritată, să faci teatru în faţa la 500 de oameni?”. Preotul AUR-ist s-a furișat pe la spate și a lovit femeia cu pumnul

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here