Olaianos și-a retras pe șest plângerea împotriva TVR, după ce făcuse tam-tam că a ratat deplasarea în Qatar și cerea 200.000 de euro!

0
1311
Marian Olaianos

Lovitură de teatru în cazul Marian Olaianos – TVR”: fostul angajat al Redacției Sport din televiziunea publică și-a retras cererea de chemare în judecată prin care solicita despăgubiri de 200.000 de euro pentru că n-a mai fost trimis să comenteze meciuri la Campionatul Mondial de fotbal din Qatar! Asta confirmă că „bătăușul din TVR” a jucat la intimidare și pentru a-și confecționa imaginea de victim, când de fapt el era abuzatorul.

Marian Olaianos a șantajat și amenințat Televiziunea Română, conducerea acesteia și pe membrii Comisiei de disciplină care-i anchetau abaterile disciplinare. El și-a exhibat public, în mod obscen, pretențiile sale în instanță și procesele civile sau dosarele penale pe care le-a intentat împotriva celor din TVR. Acum se confirmă oficial că toate acestea aveau doar un scop șicanator și șantajist, fiind făcute „la intimidare”. Confirmarea a venit luna aceasta: înainte de înfățișarea din 12 mai, de la Tribunalul București, Olaianos și-a retras în mod surprinzător cererea de chemare în judecată a TVR, în procesul prin care contesta decizia de înlocuire a sa din delegația de comentatori pentru Campionatul Mondia de fotbal din Qatar!

Olaianos nici măcar nu s-a prezentat la tribunal pentru a-și susţine personal decizia, ci a acționat prin avocați. Retragerea acțiunii a fost făcută în ultimul moment, cu doar o zi înainte de prima înfățișare, tot în scop șicanator, pentru a ţine în șah Televiziunea Română cât mai mult. Asta arată care fuseseră din start scopurile sale: șantajarea TVR și manipularea opiniei publice cum că ar fi fost victima unor “repetate și imense abuzuri”.

Știind că nu are nicio șansă în instanță și pentru a nu mai pierde încă un proces împotriva TVR, după ordonanța președințială privind scoaterea sa de pe listele pentru Qatar (pierdută în luna noiembrie 2022), Olaianos s-a retras acțiunea pe ascuns, fără tam-tam-ul cu care anunțase depunerea ei în instanță. La momentul respectiv, în februarie 2023, el a făcut paradă cu cei 5.000 de euro pe lună pe care i-ar fi pierdut din contractul cu Betano, reziliat de agenția de pariuri în urma scandalului în care jurnalistul apărea ca agresor.

Pe rol se mai află procesul intentat de Marian Olaianos prin care contestă concedierea sa de la TVR ca urmare a unor abateri disciplinare grave. El și-a snopit în bătaie, chiar în televiziunea publică, o colegă de la Departamentul Cultură, Nadine Vlădescu, care – în urma insistențelor sale – i-a fost iubită timp de câteva luni.

„Abateri disciplinare foarte grave”

Marian Olaianos a primit decizia de concediere din partea conducerii TVR pe 9 martie 2023, când s-a prezentat în sfârșit la serviciu, după trei luni de tergiversări – nenumărate concedii de odihnă și medicale, plătite din banii publici, deși nu părea deloc în suferință, ba chiar mergea și comenta meciuri la Prima Sport.

Concedierea lui Olaianos s-a bazat pe o anchetă și un raport final riguroase ale Comisiei de disciplină din TVR, care l-a găsit vinovat de “abateri disciplinare foarte grave”. Violențele acestuia au fost dovedite clar prin imaginile surprinse de camerele de supraveghere din instituție, dar și prin certificatul medico-legal al lui Nadine Vlădescu.

Rămas fără loc de muncă și cu o imagine compromisă de faptele sale grave, Marian Olaianos are probleme și în plan penal. Există mai multe plângeri pe numele său, din partea fostei sale colege și iubite, ca urmare a agresiunilor repetate la care a supus-o și a acțiunilor sale de după agresiune, printre care și șantajul. Ca urmare a probatoriului consistent, Olaianos are șanse mari să se transforme rapid, sub aspect juridic, din făptuitor în suspect, apoi să fie trimis în judecată.

Violențe împotriva iubitei sale, în interiorul TVR

Faptele grave ale lui Olaianos au început în luna octombrie a anului trecut, când a agresat-o pe colega sa de serviciu, care la acea vreme îi era și iubită. El a lovit-o cu palmele, cu pumnii (chiar și într-un sân!), cu cheile peste față și în ochi, a strâns-o de gât și dat-o cu capul de pereți, într-un acces de sadism care l-a costat participarea la Campionatul Mondial din Qatar și ulterior concedierea de la TVR.

Nadine Vlădescu

Agresiunile asupra lui Nadine Vladescu au avut loc în biroul lui Marian Olaianos, cu ușa încuiată, apoi pe holurile TVR și în clădirea administrativă, de unde provin imaginile care au surprins strangularea. Filmarea respectivă arată clar faptul că Olaianos nu s-a aflat niciun moment “în legitimă apărare”, pentru că nu-l ataca nimeni. Nadine Vlădescu nu l-a atins și nu l-a provocat în niciun fel. În schimb, comentatorul de la Sport era pe “poziție de luptă” și a sărit la gâtul jurnalistei, ridicând-o parțial în aer (în secvențele stop-cadru se vede cum, din cauza forței cu care Olaianos o strânge de gât și o ridică pentru a o propulsa în perete, jurnalista se desprinde de la sol, cu care mai face contact doar pe vârfuri).

În timpul cercetării disciplinare, probele depuse la dosarul Comisiei de disciplină din TVR, printre care înregistrări și mesaje purtate post-agresiune între Marian Olaianos și victima sa, conțineau recunoașterile jurnalistului privind violențele, relația intimă, escapadele sale conjugale repetate.

Toate aceste probe au confirmat faptul că Olaianos a mințit conducerea TVR, pe membrii comisiei care investigau abaterile sale disciplinare, dar și pe colegii din TVR, presa și publicul. Minciunile au vizat atât propria persoană (“nu am lovit-o pe Nadine Vlădescu”), cât și pe victima sa („m-a hărțuit sexual”).

La momentul agresiunii, Olaianos și Nadine Vlădescu aveau o relație în curs, consimțită și pentru care jurnalistul însuși insistase foarte mult. El i-o prezentase drept „o poveste de iubire”, dar o transformase într-o relație în care încerca să-și transforme partenera într-o supusă care să-i îndeplinească toate condițiile și pretențiile, fie ele și aberante.

În plan profesional, Olaianos a sabotat toate proiectele la care, ca angajat al Redacției Sport din TVR, ar fi trebuit – și se angajase – să colaboreze cu colega sa de la Cultură, Nadine Vlădescu, pe câteva subiecte interdepartamentale. De altfel, chiar în ziua agresiunii, violența lui Olaianos a pornit de la faptul că el tergiversa proiectul la care promisese să colaboreze.

“Nu vrei să dormi două ore în brațele mele astăzi?”

După momentul agresiunii, Olaianos s-a comportat total lipsit de caracter față de victima sa. El nu și-a asumat nimic din situație: nici violența, nici relația sau situația foarte dificilă – fizic, emoțional, dar și profesional – pe care o crease pentru iubita sa.

Insensibil la apelurile victimei de a rezolva lucrurile în mod civilizat și discret și de a-și asuma faptele, Olaianos a intrat într-o spirală a autodistrugerii. Nadine Vlădescu i-a făcut plângere la Comisia de disciplină a TVR, reclamând violențele la care a fost supusă. Olaianos le-a negat, dar probele l-au contrazis.

Nadine Vlădescu nu a dorit să facă publică situația, încercând s-o rezolve împreună cu fostul partener și apoi în interiorul TVR, dar Olaianos a “erupt” în presă, prezentându-se drept “victimă” și “abuzat sexuat”. Ba mai mult, a făcut și plângeri penale. Pretinzându-se “disperat”, el a condus o amplă campanie de denigrare a fostei sale iubite – atât în TVR, cât și în presă – prin manipularea opiniei publice, cu scopul de a-și salva “reputația, imaginea și onoarea”, cu toate beneficiile aferente.

În încercarea sa manipulatoare – dar lipsită de succes – de a o convinge pe Nadine Vlădescu să-și retragă sesizarea adresată conducerii TVR, Olaianos a recurs la șantaj și amenințări, în același timp în care o bombarda pe aceasta cu propuneri amoroase și insistențe pentru continuarea relației intime (exemplu: “Nu vrei să dormi două ore în brațele mele astăzi?”). În timp ce-și ruga colega-iubită să-și retragă sesizarea, Olaianos o denigra în interiorul TVR și în presă.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Sentințe definitive: ministrul lui Tăriceanu – 7 ani și 4 luni; cumnatul lui Geoană – 6 ani. Boureanu a scăpat prin prescrierea faptelor. Șpăgi de 20 de milioane de euro la modernizarea căii ferate București – Constanța

* Prânzul de taină al Statului Paralel: Florian Coldea (ex-SRI), Claudiu Târziu (AUR), Vasile Dîncu (PSD) și „deputatul lui Dan Diaconescu”, la un restaurant din Capitală

* Iohannis mai dă o șansă PSD-ului: amână „rotativa“ guvernamentală pentru ca decontarea electorală a grevei profesorilor să nu cadă pe Ciolacu

* EDITORIAL CARTIANU. Tăiați, bă, pensiile speciale!

* Profesorii, îndemnați să condiționeze încetarea grevei de tăierea pensiilor speciale, a salariilor nesimțite la stat și concedierea clientelei politice

* ANALIZĂ. Cum i-a trecut României glonțul pe la ureche, sub Năstase, Ponta, Dragnea și Dăncilă. China, „cel mai neiertător creditor din lume“, distruge țările pe care le împrumută

Cuib KGB-ist la Eparhia Cernăuți: starețul Mănăstirii „Sfânta Înălțare“, prins când striga în timpul liturghiei că Biserica Ortodoxă a Ucrainei e „satanică“. Se așteaptă zvârcolirile RTV și Antena 3

VIDEO. Șoșoacă s-a isterizat ca o posedată, în Parlament, la auzul imnului european: „Fir-ar mama voastră a dracu’ de sclavi nenorociți! Omorâți cu toții ar trebui să fiți, împușcați în piață publică de trădători nenorociți!”

* Lăsați de Farul fără titlu, ai lu’ Becali s-au dezintegrat: FCSB – Rapid 1-5. Bilanțul ultimelor 160 de minute din Superligă: 1-8!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here