PSD își asmute hăitașii asupra profesorilor. Ciutacu urlă la greviști: „După ce ieșiți din grevă, să nu cumva să ratați cele trei luni consecutive de concediu plătit! Meritați să vă odihniți“

4
1618
Victor Ciutacu, una din gurile de foc ale PSD în presă, a lansat o critică violentă la adresa profesorilor intrați în grevă

PSD pare să fi scos împotriva profesorilor toată artileria grea pe care o are camuflată în societate, punându-și oamenii să-i atace pe greviști pentru a crea un curent de opinie ostil acestora. Victor Ciutacu a atacat violent, miercuri, cadrele didactice, acuzându-le că fac jocuri politice, că fac evaziune fiscală și că stau mai mult în concediu plătit decât la muncă.

Cu doar câteva zile înainte, o altă trompetă a PSD, „vedeta“ Dana Budeanu cultivată intens la Antena 3 și România TV, le spusese profesorilor „marș la clase!“ tot într-o emisiune a lui Ciutacu.

Moderatorul de la postul lui Sebastian Ghiță a preluat de la Dana Budeanu ceea ce pare a fi o directivă transmisă tuturor „influencerilor“ PSD – aceea de a susține public că profesorii sunt de fapt marionetele lui Iohannis, care încearcă astfel să blocheze venirea lui Ciolacu în funcția de premier.

Conform presei de la vremea respectivă, Ciutacu avea acum câțiva ani, când s-a transferat de la Antena 3 la România TV, un salariu de 15.000 de euro (75.000 de lei), dar acum îi înjură pe profesorii care nu mai suportă să muncească pe o leafă de 30 de ori mai mică – 500 de euro (2.500 de lei) pe lună.

Profesorii se plâng deja pe rețelele de socializare că resimt această presiune la care-i supune sistemul, limbajul violent al unor „formatori de opinie“ precum Ciutacu și Budeanu fiind preluat de mulți părinți, dar și de alți români care ajung să-i insulte și să le reproșeze tot felul de aberații.

Sindicaliștii din educație sunt în grevă începând din 22 mai, solicitând creșterea salariilor care au rămas cele mai mici din sectorul bugetar. Guvernul a refuzat inițial orice dialog, transmițându-le că s-ar destabiliza bugetul dacă le-ar mări salariile. În paralel cu acest refuz, coaliția PSD-PNL mărea salariile unor bugetari de lux și făcea angajări în agenții unde sunt „creșe“ de pile și rude ale politicienilor. Marți, Lucian Bode a anunțat majorarea salariilor și a sporurilor pentru angajații Ministerului de Interne – instituție de care Guvernul are nevoie, în cazul în care va dori să reprime violent manifestațiile de protest.

Ultima ofertă a Guvernului PSD-PNL a fost de 1.000 de lei brut (585 de lei net) în plus la salariu pentru profesori. Aceștia au refuzat, rămânând la cererea inițială: o creștere de 2.000 de lei net aplicată imediat, nu în 3 ani, așa cum promit Ciolacu și Ciucă.

Mai jos, mesajul agresiv al lui Ciutacu la adresa profesorilor:

„1. Profesorii revoltați sunt greviști și la meditații sau doar la locurile de muncă?

2. Nu sunt bani la bugetul de stat? Fiscalizați (și) meditațiile!

3. Nu Dana Budeanu nu vă dă lefuri mărite, ci ăia care v-au scos în stradă și al căror joc politic îl faceți.

4. După ce ieșiți din grevă, să nu cumva să ratați cele trei luni consecutive de concediu platit! Meritați să vă odihniți.

5. Încercați să faceți pe deștepții înainte și când votați, nu după”.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Guvernul PSD-PNL trece la represalii: a modificat legea pe furiș, prin ordonanță de urgență, în a treia zi de grevă, astfel încât profesorilor să le fie afectată vechimea în muncă dacă participă la protest

* Iohannis mai dă o șansă PSD-ului: amână „rotativa“ guvernamentală pentru ca decontarea electorală a grevei profesorilor să nu cadă pe Ciolacu

* EDITORIAL CARTIANU. Tăiați, bă, pensiile speciale!

* Profesorii, îndemnați să condiționeze încetarea grevei de tăierea pensiilor speciale, a salariilor nesimțite la stat și concedierea clientelei politice

* ANALIZĂ. Cum i-a trecut României glonțul pe la ureche, sub Năstase, Ponta, Dragnea și Dăncilă. China, „cel mai neiertător creditor din lume“, distruge țările pe care le împrumută

* Olaianos și-a retras pe șest plângerea împotriva TVR, după ce făcuse tam-tam că a ratat deplasarea în Qatar și cerea 200.000 de euro!

* Lăsați de Farul fără titlu, ai lu’ Becali s-au dezintegrat: FCSB – Rapid 1-5. Bilanțul ultimelor 160 de minute din Superligă: 1-8!

4 COMENTARII

  1. … calificat in meseria de mercenar de presa. Nu are nicio jena sa manance cacat daca este platit pe masura. Si face treaba asta de peste 20 de ani. Si ca el multi altii, Turcescu, Cristoiu, Manastire, …

  2. Da, exact de aceea nu s-a facut Ciolacu si profesor: ca sa nu beneficieze de cele 3 luni consecutive de concediu plătit. Lui ii place enorm sa manance cacat pana si in alea 10 zile de concediu legal obligatoriu. Ar intra in sevraj daca n-ar manca 3 luni consecutive!
    Si tot de aceea nu prea dau navala romanii sa se faca profesori: s-ar plictisi in cele 3 luni consecutive de concediu platit. Si concediu, si platit, si cu bani multi, si cu munca ioc sau putina ar fi prea mult pentru harnicutii de romani care critica profesorii pentru greva lor si care vor sa munceasca gratis la patronii lor. Sau la stat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here