O profesoară regretă că o admira pe Dana Budeanu, după ce o mamă a imitat-o pe „vedetă“ și i-a spus „marș, fă, la ore!“. Budeanca vorbise la fel

9
3027
Dana Budeanu, o trompetă a PSD-ului, i-a insultat pe profesori în emisiunea lui Victor Ciutacu, de la România TV, și a pretins că aceștia sunt marionetele lui Iohannis

Încântată să vadă cum Dana Budeanu îi insulta „cu curaj“ pe alții, o profesoară s-a trezit, îngrozită, că a devenit ea însăși victima jignirilor lansate de „marea vedetă“. Cadrul didactic i-a trimis o scrisoare deschisă Danei Budeanu după ce o mamă, preluând discursul de la România TV al acesteia, i-a scris pe un grup „marș, fă, la ore!“. Dintr-o dată, profesoara n-a mai găsit amuzant acest tip de limbaj și spune că a plâns.

Dana Budeanu a lansat o modă în rândurile multor femei din România, care i-au preluat limbajul agresiv și tonul isteric, considerându-le ca o dovadă de „curaj“. Printre adeptele sale s-a dovedit a fi și o profesoară, care s-a trezit însă acum, când e în grevă pentru că nu poate trăi cu 3.000 de lei pe lună, devenită ea însăși ținta acestui stil golănesc.

Cu câteva zile înainte, Dana Budeanu – o trompetă a PSD-ului – îi atacase violent pe profesori, spunându-le la televizor „Marș!“ în prime time, la România TV, în emisiunea lui Victor Ciutacu. Budeanu a pretins că greva ar fi o comandă de la Cotroceni, ca să împiedice venirea lui Ciolacu în funcția de premier.

Acum, profesoara se plânge că Dana Budeanu și mamele care o admiră pe aceasta le vorbesc cadrelor didactice ca unor câini.

Mai jos, scrisoarea deschisă pe care profesoara indignată i-o adresează Danei Budeanu, în care mărturisește la final că regretă și că a greșit atunci când a considerat-o un model.

„Am plâns, doamna Budeanu, pentru că nu mi-am imaginat vreodată că îmi va spune o mamă “Marş” ca la câini. Dar a folosit acest cuvânt, pentru că şi dumneavoastră v-aţi permis să spuneţi profesorilor: “Marş!”. Îmi cer iertare faţă de mine că au fost zile când v-am admirat curajul. Mi-aţi dat o lecţie!“

„Bună ziua, doamna Dana Budeanu. Ce mai faceţi?

Sper că sunteţi bine!

Eu nu sunt bine. O să vă povestesc şi dumneavoastră cauza nefericirii mele.

Azi dimineaţă, în timp ce îmi beam cafeaua, am îndrăznit să comentez pe un grup de profesori şi părinţi, spunând că eu nu pot trăi cu 3000 de lei pe lună, mai ales că din aceşti bani, pe lângă facturi, rată şi alte necesare, mai trebuie ca, din când în când, să îmi cumpăr şi o carte, să îmi plătesc un curs pentru că, ştiţi ceva, doamna Budeanu? Mie îmi place să îmi fac profesia bine, să merg în faţa clasei pregătită, să aduc mereu ceva nou copiilor. Din acest motiv mă simt obligată să investesc în permanenţă în formarea mea profesională şi, întrucât statul nu mă sprijină în acest sens, mă descurc din salariul meu de 3000 de lei.

Mi-a răspuns o mamă. O mamă al cărei copil fie are, fie a avut, fie va avea, o învăţătoare, aşa cum sunt şi eu. Sunteţi curioasă, doamna Budeanu, ce mi-a răspuns? Voi presupune că da şi voi răspunde. Mi-a spus atât:

“Marş, fă, la ore, că şi aşa nu faceţi nimic toată ziua!”.

Doamna Budeanu, vă spun sincer, am plâns.

Am plâns, doamna Budeanu, pentru că doamna nu mă cunoaşte, nu ştie ce rezultate am obţinut cu elevii mei de-a lungul timpului, nu ştie câţi elevi cu CES am în clasă, nu ştie câţi elevi am întors din abandon şcolar, nu ştie câte ore de recuperare am făcut fără să mă plătească nimeni, nu ştie în câte seri m-a prins miezul nopţii pregătind lecţii pentru a doua zi.

Am plâns, doamna Budeanu, pentru că părinţii mei nu şi-au permis să mă trimită la studii în străinătate şi pentru că, deşi mi-am dorit foarte mult să am un doctorat, nu mi-am permis. Şi nici nu îmi permit, doamna Budeanu, să îmi trimit copiii la şcoli private ori la studii în ţări străine.

Am plâns, doamna Budeanu, pentru că nu mi-am imaginat vreodată că, după 3 ani de facultate, 2 ani de master, titularizarea, definitivatul şi gradul II obţinute cu media peste 9, îmi va spune o mamă “Marş” ca la câini.

Dar a folosit acest cuvânt, pentru că şi dumneavoastră aţi ieşit public pe post şi v-aţi permis să spuneţi profesorilor: “Marş!”.

Doamna Budeanu s-a adresat profesorilor ca unor câini vagabonzi şi, cum doamna Budeanu se laudă cu studiile dumneaei în străinătate, înseamnă că doamna Budeanu este o intelectuală şi toată lumea îşi poate permite să se adreseze profesorilor ca unor câini.

Îmi cer iertare faţă de mine că au fost zile când v-am admirat curajul.

Doamna Budeanu, mi-aţi dat o lecţie!

M-aţi ajutat să înţeleg că, în această ţară, educaţia nu se poate face cu zâmbet.

E ok….atât aţi putut…“

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Guvernul PSD-PNL trece la represalii: a modificat legea pe furiș, prin ordonanță de urgență, în a treia zi de grevă, astfel încât profesorilor să le fie afectată vechimea în muncă dacă participă la protest

* Iohannis mai dă o șansă PSD-ului: amână „rotativa“ guvernamentală pentru ca decontarea electorală a grevei profesorilor să nu cadă pe Ciolacu

* EDITORIAL CARTIANU. Tăiați, bă, pensiile speciale!

* Profesorii, îndemnați să condiționeze încetarea grevei de tăierea pensiilor speciale, a salariilor nesimțite la stat și concedierea clientelei politice

* ANALIZĂ. Cum i-a trecut României glonțul pe la ureche, sub Năstase, Ponta, Dragnea și Dăncilă. China, „cel mai neiertător creditor din lume“, distruge țările pe care le împrumută

* Olaianos și-a retras pe șest plângerea împotriva TVR, după ce făcuse tam-tam că a ratat deplasarea în Qatar și cerea 200.000 de euro!

* Lăsați de Farul fără titlu, ai lu’ Becali s-au dezintegrat: FCSB – Rapid 1-5. Bilanțul ultimelor 160 de minute din Superligă: 1-8!

9 COMENTARII

 1. Culmea culmilor. Cum naiba o admira pe oribila aceasta de Budeanu? Pentru ce anume? Îmi pare bine ca a ajuns sa vada ca madam Budeanu e o grosiera cu discernamant josnic, sustinuta de niste mahari care detin canale media antioccidentale, nu o curajoasa.

 2. Nu este ok. Budeanca poate face mult mai mult rau. Nu „doar atat”. Nu este ok pentru ca a gasit ceva de admirat la Budeanca. Cica ar fi fost curajul. Eu cred ca a fost manipularea si asta nu este de admirat. Nu este ok ca o tata precum Budeanca sa manipuleze oamenii. Si nu este ok ca oamenii sa se lase manipulati de o nerusinata ca Budeanca. Din pacate, nimic nu este ok in tara noastra. Dar oamenii, printre ei fiind si aceasta profesoara, s-au obisnuit cu rasturnarea valorilor. Si aprecieaza tatismul si vorba urata, si barfa de sant ca valori de seama. Cateodata, citind astfel de epistole, chiar cred ca poporul asta isi merita soarta si ca are exact ceea ce merita: prostie si saracie.

 3. Nu sunt vinovați cei care instigă, ci cei care se lasă manipulați. N’așa? Vă mai amintiți de comunistul pervers Brucan și emisiunea oferită lui, pe tavă, de către PROtv și „moderatorul” Mândruță?

  • Ba sunt vinovati in primul rand cei care instiga,caci Bruckner a folosit o „arma” puternica pentru a deveni formator de opinie,pe securistul adrian sarbu ,sluga a kgbului,adus de el si de petrica(Walter)roman in primul guvern de dupa cofiscarea revoltei din 1989.Cei manipulati vin dupa instigatori,datorita angajatilor din media fara coloana vertebrala,ca mandruta si multi altii,probabil venind din familii cu state vechi de plata la securitate.

 4. Presupun că Dna Budeanu a fost foarte impresionata de „lecția” de bun simt data de profesoară. Și noi am fost impresionați până la lacrimi de crocodil.

  Când politicienii români au instigat la ura împotriva tuturor românilor din țară prin toată guvernarea de 33 de ani, care ne a băgat în datorii și faliment, și au instigat la ura împotriva valorile naționale, ați semnalat aceasta ura?

  Când politicienii din Romania au promulgat reguli favorizante evreilor în România prin care pedepsesc opiniile românilor legate de holocaust, neconforme ordinelor sistemului, ați semnalat aceasta instigare la urã impotriva românilor? Așa cum este posibil și invers, căci din cauza acestei nedreptăți comise de politicienii români care iau partea altor populatii, românii din Romania au fost instigați astfel sa urască evreii care și ei cunosc doar istoria care li se prezintă oficial.

  Profesorii vorbesc doar despre ceea ce le convine. Despre mafia politica și nepotism din învățământ tac mâlc. Ei trebuiau de zeci de ani să demaste mafia și faptul că vin cu bani de acasă pentru materiale școlare sau sa spună că nu cumpără pentru că nu se poate și să găsească aliați ca sa lupte cu guvernantii. Faci ce poți cu ce ai. Dat totul pe față!

  Au trecut 33 de ani și profesorii nu au vorbit de mizeria din cadrul sistemului lor pentru că le a convenit. Din egoism și ca sa și mențină o imagine imaculata de prestigiu al breslei, dar falsa.

  Profesorii în totalitate au tăcut. Ce ne au învățat profesorii la școală? Spre ce ne au educat? Eu nu am primit nici o educație. Doar toceala la materii și avut parte de isterii ale profesorilor care nu te sprijineau sa înțelegi ce îți predau. Nu ne au încurajat in nici o chestie. Abia așteptau să te prindă că nu știi ceva ca sa te taxeze. Și eu am fost un elev silitor, mi a plăcut cartea, mi a plăcut sa citesc benevol acasă diverse tipologii de cărți.

  Este un supliciu sa treci prin școala românească, este un calvar. N as vrea sa mă mai nasc, sa vin aici pe Pământ în cloaca asta. De la profesori am învățat frica de ei, frica sa îți susții opinia și cum sa fii obedient. Obedient autorităților (lor) abuzive, obedient primarilor abuzivi, polițiștilor, părinților, etc. Toată această obedienta o deprinzi de mic. Sa nu ieși din patrat că ești atacat ca nu ești „educat”. Doar propriul temperament te mai salvează, cel cu care te naști. Și dacă nu te naști cu anumite dotări intrinseci de rebeliune fata de tentativa inducerii supuseniei și în familie, daca ești emoțional din nascare ești terminat psihic de tot ce este în jur.

  Și acum observam lașitatea profesorilor care ascund micimea lor, murdăria lor interioară, barfindu se între ei în cancelarie (vezi un articol in sfârșit realist al unui tip pe contributor republica) și neavând pic de dragoste pentru elevi. N au avut nici pentru noi.

  Spre ce educa profesorii? Normalul este spre o schimbare in care adolescenții/ tinerii să vadă ce este rău în jurul lor, de cine sa se apere, sa fie încurajați să taie in carne vie strâmbătățile comise de politicienii criminali. Profesorii nu fac asta. Ei vor prestigiu, vor respect pe tava. Sa te închini in fata diplomelor lor de doctoranzi și a limbajului de lemn. Ei vor glorie și ți arunca diplomele lor în fața, care sunt niste chestii materiale. Ei școlarizează tinerii, in general, pentru a da continuitate trecutului. Perpetuează aberația cu „competiția care duce la progres”, când de fapt duce la dezumanizare. La ură, ambiții feroce in care ajungi sa calci pe cadavre ca să obții scopul material (banul) sau imaterial (faima). Ceea ce și observați in jur.

  Nu e nici o schimbare aici. Schimbarea este de la cunoscut la necunoscut .

  Ei nu fac decât să vorbească frumos ca sa nu deranjeze sistemul! Sunt niste lași! Ei nu spun lucrurilor pe nume, vorbesc despre politicieni ca fiind „demnitari”, deși sunt niste criminali, niste lichele. Ei nu ne prezintă realitatea așa cum e. Profesorii sunt niste slugi care execută ordinele distructive și așteaptă omagii de la populație. La clasa nu pregătesc omuleții sa se apere de mizeria sistemelor sociale, de ierarhiile sociale mizerabile susținute și de ei ca sa se simtă deasupra altora. Pentru ei este o plăcere că un om este coafeza sau muncitor. Așa au si ei satisfacții. Promovează disprețul pentru muncitori așa cum a fost promovat respectul doar pentru cei cu studii superioare în comunism. Sa disprețuiești „paturile inferioare”. Respectul e normal sa fie pentru orice biped care își face meseria bine și care nu păcălește pe nimeni.

  După asemenea mizerii ordinare, ei proclama că fac viitorul unei țări? Ei nu clădesc nimic. Dezumanizarea este omniprezenta și este și vina lor.
  Cine sa execute mizeria din cloaca lor plina de atenții, cadouri, mita? Altul care lucrează pe alta nișa?! Și dacă nu aduci flori profesoarei, cumva îți este pedepsit copilul la școală?!

  Alți profesori nu ies in stradă motivând că au rate și asa își învață propriul copil sa stea cu capul plecat în fata autorităților. Când acel copil va deveni o prostituata, la figurat sau nu, motivând că are rate și de asta nu se împotrivește guvernantilor, sau un curvar, sa nu se mire.

  Te educi mai mult cu melodiile lui Cheloo de la Paraziții, care exprimă realitatea mizerabilă din jur, decât cu școala oficială. Dar profesorii, intelectualii sunt pudici, ei disprețuiesc limbajul licențios. Împotriva falsității și lașității doar cuvintele injurioase îți mai rămân, doar acest limbaj mai poate face fata vicleniilor pe care ești obligat să le suporți de la cetățenii „respectabili”.

  Distrugerea învățământului românesc nu putea avea loc fara acordul și supușenia lor. Ei nu știu nimic despre capitalism? Că e o mizerie, o gaura fara fund, in care cetățenii sunt îndatorați pe viață, ei și tot neamul? De ce nu vociferează profesorii împotriva nedreptăților? De ce nu arata Raul ca rău?

  De ce nu se șterg datoriile statelor ca sa poată oamenii să trăiască usurati, sa nu mai fie terminați psihic că nu au bani pentru ziua de mâine? De ce nu urla profesorii despre asta? Le depășesc competențele profesionale? Mai întâi sunt prof, acasă sunt om. Serios? Sa le fie lor „bine”, restul să crape pe salariul minim. Ca si doctorii, sa le fie lor „bine” cu salariu mare și foarte mare, cu mita pe care o primesc, restul să crape. La fel spun și magistrații și judecatorii. Dar, vai, cat ne mai impresionează bătrânii care au pensii mici. Minciuni! Impresionează doar daca cazurile nasoale sunt in familia proprie.

  Spre ce sunt educați copiii de mici? Nu trebuie să știe de mici cine sunt monștrii pe planeta care influențează și distrug populatii pentru resurse și bani? Nu trebuie să știe /știm toți ca sa luam masuri sa ne apărăm? Sa ne împotrivim sclaviei din corporații? Sa nu acceptam mizeria patronilor, disprețul?

  Când sa se cultive aceasta educație, daca nu de mic? De mic sa afli ce este bun și ce este rău. Ce ți face bine, ce ți produce rău.

  Normalul este ca toți oamenii să respire ușurați, sa le fie bine, sa se bucure că trăiesc și să vadă ce au de făcut bun ca meseriași, ca oameni cu vocație. Asta e posibil când ceea ce este drept și bun sunt puse în practică. Când faci ceva bun prin faptul că execuți o nedreptate, tu ai făcut bine in general. Pentru toți. Asta e normalul la care trebuie sa ajungem.

  Voi vreți capitalism dar și valori, căldură, credinta? Capitalismul este anticreștin, este anticredință, antidreptate, antiiubire, antidemnitate, etc In jur este doar întuneric și într-adevăr, va scăpa doar cine luptă!

  P.S. Și da, profesorii sunt la grămadă. Cel care nu face parte din grămadă, nu se va simți prost că îi este înjurată breasla, el fiind un om de bun simț , un om care muncește sa fie sanatos și lucrează corect in meseria lui și sprijină pe altul cu ce poate, cat poate. Și lupta și el pentru adevăr, per total.

  Oamenii care nu distrug pe nimeni nu sunt la comun cu cei care distrug.
  Voi oamenii buni și de bun simt și cumsecade nu sunteți la comun cu cetățenii cu funcții sus-pus sau nu, care distrug și nimicesc orice ating.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.