joi, noiembrie 21, 2024
AcasăNewsDeclarație dementă a ministrului Justiției: "În România sunt milioane de consumatori de...

Declarație dementă a ministrului Justiției: „În România sunt milioane de consumatori de droguri, nu pot fi băgaţi cu toţii la închisoare”. Ar însemna că cel puțin un român din 7 se droghează!!!

-

Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu (PNL), a declarat vineri seară, la Digi 24, că în România sunt „milioane de consumatori de droguri”, cifră care ar rezulta din statisticile Agenţiei Naţionale Antidrog. Este o aberație monumentală: ar însemna că cel puțin un român din 7 se droghează! Ministrul are obligația de a ieși rapid cu scuze publice și cu rectificarea afirmației iresponsabile.

„Gândiţi-vă că în România sunt milioane de consumatori şi cred că ei trebuie să fie ajutaţi să scape. Nu putem să băgăm în puşcărie milioane de oameni pentru că ei consumă droguri. Important este să-i ajutăm să scape de această adicţie”, a spus Alina Gorghiu (45 de ani), vineri seară, la Digi 24.

Este una dintre cele mai aberante afirmații făcute de un politician român în secolul XXI. În România nu există nici măcar „milioane” de băutori de ceai, darmite de consumatori de droguri!

Oficial, România are 19,1 milioane de locuitori. În realitate, sunt în jur de 15-16 milioane, pentru că mulți au plecat să lucreze în străinătate, dar figurează cu domiciliul în România.

- Advertisement -

Când spui „milioane”, se presupune că te referi la cel puțin două milioane, ca să iasă pluralul. Asta ar însemna că cel puțin un român din 8 se droghează!

Dar dacă-i scoatem din calcul pe copiii sub 12 ani (că n-or fi toxicomani de la grădiniță!), populația predispusă acestui viciu ar fi de cel mult 14 milioane – așadar, conform declarației ministrului Gorghiu, cel puțin un român din 7 se droghează! Aberație mai mare e greu de imaginat.

Afirmația Alinei Gorghiu nu se bazează, de fapt, pe nicio statistică oficială. Nicio instituție n-a livrat cifrele trâmbițate iresponsabil de ministrul Justiției din Guvernul Ciolacu.

- Advertisement -

20.000 de dosare legate de tematica drogurilor

Alina Gorghiu a explicat la Digi 24 că procurorii DIICOT sunt copleşiţi de numărul foarte mare de dosare pe tematica drogurilor, însă cele mai multe dintre aceste dosare sunt pentru deţinerea de cantităţi mici, pentru consum propriu.

Alina Gorghiu: „Această temă, a drogurilor, este una care, din păcate, afectează România la nivel de flagel, dar nu numai România, afectează şi întreg mapamondul. Noi suntem în a doua parte a clasamentului cu privire la fenomenul drogurilor, însă nu ne încălzeşte cu nimic acest lucru. (…) În 2010 vorbeam de 6.000 de dosare legate de tematica drogurilor, în 2015 – de 8.700 de dosare, pentru ca anul acesta, doar în primele 8 luni să avem 20.000 de dosare. Dar ele trebuie puse în context, pentru că DIICOT, care are competenţa exclusivă pe tematica droguri, are 190 de procurori care sunt în problemele acestea legate de criminalitate organizată. (…) Dacă de mâine aceşti 190 de procurori nu s-ar mai ocupa de nicio altă infracţiune din competenţa DIICOT, ci exclusiv de aceste 20.000 de dosare, tot ar veni 105 dosare pe fiecare procuror. (…) Ca atare, trebuie să ne ocupăm cu prioritate de dosarele de trafic de droguri, de marile reţele”.

Conform ministrului Justiției, ar trebui pus un accent mai mare pe prevenţia şi tratarea consumatorilor de droguri, printr-o creştere a capacităţii instituţiilor care au în gestiune aceste probleme. În privinţa combaterii traficului de droguri, ar trebui mărit numărul de procurori din structura specializată a DIICOT.

De asemenea, ministrul Justiţiei a afirmat că ar trebui făcut un registru naţional al traficanţilor de droguri, pentru a fi mai bine monitorizaţi şi pentru a preveni recidiva, în condiţiile în care 65% dintre traficanţii de droguri aflaţi în penitenciare sunt recidivişti.

Alina Gorghiu: „Poate n-ar fi rău să facem un registru al traficanţilor de droguri, astfel încât să putem să integrăm toate aceste persoane care se ocupă de acest tip de criminalitate. Este un mijloc prin care s-ar cunoaşte, supraveghea şi identifica operativ aceste persoane, care au comis infracţiuni în sfera traficului de droguri. Ar fi o soluţie bună pentru a preveni potenţiale recidive”.

Conform ministrului, în penitenciare sunt 1.100 de persoane care execută pedepse pentru infracţiuni din sfera traficului de droguri. Dintre acestea, 709 sunt recidivişti cu antecedente penale pe infracţiuni din aceeaşi categorie.

În opinia ministrului Justiţiei s-a dat un semnal foarte clar de către preşedintele Klaus Iohannis prin includerea subiectului traficului de droguri pe agenda următoarei şedinţe a Consiliului Suprem de Apărare a Ţării că este vorba de o problemă de securitate naţională.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Mafia PSD: Agenția care a pierdut 740 de milioane de euro din PNRR pentru spitale e înțesată de PSD-iști care primesc sporuri uriașe tocmai pentru a atrage bani europeni în Sănătate!

* Europarlamentar român: „Criminalii din Guvern refuză banii UE pentru că nu pot să-i fure!” Solicitare oficială către Comisia Europeană să respingă cererea lui Ciolacu de a tăia din PNRR finanțarea de 740 de milioane de euro pentru spitale

* VIDEO. Lui Ciolacu i-a explodat în nas minciuna „9,4%”! Acum își contrazice propria mitomanie: de un an tot clămpănea că „nu putem mări pensiile din cauza plafonului de 9,4% din PIB, pus de USR în PNRR”

* În plină criză, Guvernul Ciolacu dă ilegal 180.000 de euro televiziunii lui Pandele, ca să trimită caravana lui Mircea Radu prin Europa

* VIDEO. Ură viscerală și propagandă rusească delirantă în emisiunea lui Marius Tucă. Istoricul Armand Goșu desființează minciunile „analistului” Hartmann: „Nimeni, în afara lui Putin, nu susține asta!”

* Kadîrov, lacheul cecen al lui Putin, e în comă de câteva zile. A fost transportat la un spital din Moscova, dar degeaba. Va fi dus, probabil, în Emirate

* VIDEO. Mahalagioaica Amalia Bellantoni a stricat deschiderea anului școlar la Belciugatele! Vrea să predea franceza, dar părinții elevilor nu o acceptă, pentru că a luat nota 5,2 la concurs și nu știe această limbă!

* Miza politică a lui Teodosie „Mache” Tomitanul – scaunul de Patriarh al BOR, oferit de o posibilă guvernare naționalist-filetistă „de AUR”

* Cei trei care au nenorocit-o pe Simona Halep: francezi din echipa lui Mouratoglou, fostul antrenor al Serenei Williams. ITIA face lumină: cei trei sunt fizioterapeuta, directorul cu pregătirea fizică și însuși Mouratoglou

* ANALIZĂ. Edi Iordănescu a scos maximum posibil cu o echipă modestă: 2-2 în Elveția, 1-1 cu Israel, 2-0 cu Kosovo. Adversarii au jucători mai buni

7 COMENTARII

  1. Presa acorda o atentie exagerata unui cuvant, o figura de stil prin care cred ca dorea sa exprime amploarea fenomenului.
    Mai grava mi se pare delicatetea exagerata cu care d-na ministru abordeaza problema cu traficantii de droguri. „Poate n-ar fi rău să facem un registru al traficanţilor de droguri”
    …”Poate n-ar fi rău „… Adica, se mai discuta? Nu e urgent si obligatoriu? Nu este o DATORIE?!!
    …”să facem un registru al traficanţilor de droguri”… Inca nu exista?!! Nu ERA datoria celor ce ocupa niste functii?
    Acesti traficanti trebuie avuti in observatie? Se plimba pe strazi, nu sunt la puscarie?

  2. A scāpat pāsārica! Pāi dacā judeci si extrapolezi bazat fiind pe ce faci tu si ai tāi e normal sā ajungi la astfel de concluzii. Sunt convins cā în cercurile doamnei , cā doar n-o sā aibā prieteni si cunostinte de-alde noi cei care suntem buni doar de plātit taxe pentru specialii lor, cam toti se confruntā cu astfel de probleme sau au puradei care trag pe nas si omoarā oameni. Sau,cine stie ,or avea parte din profiturile create de traficul de droguri si nu vor sā strice treaba pentru cā āstia fac bani din orice de la azilele groazei la cāminenele pentru persoane vulnerabile . Drogurile si drogatii sunt ,poate,doar o altā sursā de venit pentru întunecatii āstia fārā suflet.

  3. Cei care se droghează ar trebui tratați ca consumatorii de alcool. Nu contează ce fac cu sănătatea lor, dar dacă devin pericol pentru alții trebuie sancționați corespunzător, penal sau contravențional. Evident cele mai multe droguri pot avea efecte asupra discernămîntului mai periculoase decît alcoolul, dar principal nu se schimbă nimic.

    Pe de altă parte, să nu uităm eșecul monumental al Prohibiției în SUA și faptul că au declarat război drogurilor acum peste o jumătate de secol iar criminalitatea bazată pe droguri s-a agravat între timp.

    Ca și în China Războiului Opiului, utilizarea drogurilor, dincolo de predispoziții genetice la un număr redus de persoane, ține de funcționarea societății, care creează o piață potențială mai mică sau mai mare pentru astfel de intoxicare. Iar dacă există o cerere pe piață, apare și oferta, într-o formă sau alta.

    Cele de mai sus nu susțin afirmațiile doamnei „ministre”, dar cred că ar trebui să ne indemne măcar pe noi la o analiză mai atentă a felului cum am putea gestiona problema.

  4. Panarama asta de Alinuta vrea sa legitimeze dezincriminarea consumului de droguri asa cum Adrian Severin voia sa legitimeze furtul: ”toti fura deci furtul sa fie legal”
    Pai sa faca guvernul ei de incapabili si hoti vreo 500 de spitale de dezintoxicare a drogatilor. Ca astia nici 5 spitale cu bani gratis nu sunt capabili sa faca.

    Bine zicea Pascu, ma-sa drogatului ce a omorit cu masina la Constanta, se lucreaza din greu pe mai multe cai ca sa-l scape si NU COSTA PUTIN.

  5. G Alina e o gâscă Savantă … 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -