De ce s-au raportat inițial 9 morți în loc de 7: două victime, transferate la alte spitale, au fost numărate de două ori

0
297
În incendiul de la spitalul din Constanța au decedat 7 oameni

Tragicul bilanț al incendiului de la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța, unde în secția de ATI erau tratați pacienți bolnavi de Covid, este de 7 morți și nu de 9, așa cum anunțase inițial șeful ISU Dobrogea. Raed Arafat, șeful DSU, afirmă că eroarea s-a produs din cauză că doi morți au fost numărați de două ori.

Vineri dimineață, un incendiu izbucnit la secția de terapie intensivă a Spitalului de Boli Infecțioase din Constanța – cel mai probabil, din cauza unei prize defecte – a dus la o tragedie.

Venit de la București, Raed Arafat a explicat că a fost o încurcătură cu pacienții transportați la alte spitale. În cele din urmă, au decedat 5 pacienți în Spitalul de Boli Infecțioase (unde a avut loc incendiul) și 2 în timp ce erau mutați în altă parte – unul la Spitalul Militar, celălalt la Spitalul Județean.

Cei doi decedați în timpul transferului au fost numărați nițial de două ori. Arafat a folosit pentru această încurcătură o expresie destul de nefericită: „e bine că sunt 7 și nu 9“.

Șeful DSU și-a cerut scuze pentru primul anunț: „Ne cerem scuze pentru informația inițială, e bine că sunt 7 și nu 9 victime. (…) Când raportăm date în dinamică, se întâmplă astfel de cazuri. Ca să nu se întâmple astfel de situații, ar însemna să nu comunicăm nimic până nu stăm la rece. Au fost calculați de două ori cei doi pacienți care au decedat la Spitalul Județean și la Militar“.

Arafat spune că primul echipaj de pompieri a ajuns la spitalul în flăcări la 8 minute după apelul la 112: „Condoleanțe familiilor celor care i-am pierdut azi în această tragedie, la care s-a intervenit după ce a venit un apel de urgență la orele 9:48. Primul echipaj a sosit la 9.56, de la o distanță de 3,5 km. Resursele – 5 ofițeri, 128 subofițeri, 51 mijloace. Serviciul de ambulanță: 10 ambulanțe, posibil și altele care au venit și au plecat. 8 mașini de prim-ajutor, una de ATI, una de multiple victime. Au venit din județul Ialomița, Călărași, Galați.  S-a procedat la evacuare, începută din interiorul spitalului, continuată de pompieri și transferul la alte spitale. La acest moment nu e nevoie evacuarea în alte județe, nu avem pacienți cu arsuri”.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* VIDEO. Tragedie la un spital din Constanța: 7 din cei 10 pacienți de la Terapie Intensivă au murit într-un incendiu devastator

* „Spitalul morții” din Constanța e condus de 13 ani de directoarea lui Radu Mazăre. Contract de căpușare a spitalului

* Premierul Cîțu l-a numit la Justiție pe sinecuristul perfect: membru în 17 Consilii de Administrație, toate la stat, în toate guvernările! Bonus: masterand al Academiei SRI

* Orban: „O criză politică declanșată de Cîțu, probabil cu acordul președintelui”

Marea înfrângere a unui politician mărunt: Klaus Iohannis

Cîțu achită prompt serviciile pe care i le-a făcut Antena 3: Bogdan Pascu, omul lui Dan Voiculescu, a primit o funcție mare chiar în timpul Congresului PNL!

* Deputatul Emanuel Ungureanu agită apele: „Dacă va câștiga Cioloș, e foarte posibilă ruperea USR-PLUS. Suntem mai despărțiți ca niciodată”

Un fost șef al Romsilva aplaudă atacurile mafiei lemnului împotriva jurnaliștilor și activiștilor. Îi compară pe ecologiști cu teroriștii ISIS și cu comisarii sovietici

* Deputata Laura Vicol (PSD) ne interzice să mai scriem despre ea și ne somează să ștergem toate articolele care o vizează. Răspunsul nostru: Pașol na Constituția, Ciorba!

* Demisie la Realitatea Plus. Bogdan Muzgoci: „Am plecat înainte să am ocazia să-i urez şi lui Liviu Dragnea «Succes!» în propria emisiune”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here