sâmbătă, aprilie 20, 2024
AcasăNewsManagera spitalului din Constanța s-a ascuns după ștampile: suntem acoperiți, avem avizele...

Managera spitalului din Constanța s-a ascuns după ștampile: suntem acoperiți, avem avizele la zi. ISU: instalația electrică era defectă, cea de detectare a incendiilor lipsea de tot

-

Nimic nu ilustrează mai bine lumea în care trăiește statul român, paralelă cu realitatea, decât cazul incendiului de la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța, în care vineri au murit 7 persoane. Prima grijă a responsabililor de tragedie a fost să ne anunțe că sunt acoperiți de hârtii, ștampile și acte care arată că totul era în regulă. În acest timp, pompierii aflați pe teren spun că instalația electrică a spitalului era defectă, iar cea de detectare a incendiilor lipsea cu totul!

Primul care a anunțat că incendiul s-a produs dintr-un ghinion a fost primarul Constanței, Vergil Chițac, cel sub jurisdicția căruia intră și spitalul cu bucluc: „Au avut tot ce a fost nevoie, de la medicamente până la alimentare cu energie electrică, oxigen. (…) În momentul de față nu sunt probleme. Eu nu pot să mă pronunț până când organele de cercetare nu vor stabili cauzele. Instalația electrică este o instalație bună“.

La scurt timp, a apărut și Stela Halichidis, managerul spitalului de 13 ani neîntrerupți. Aceasta a repetat de mai multe ori că e cu avizele la zi, toate actele și ștampilele sunt la locul lor, deci n-are nicio vină: „Toate defecţiunile au fost remediate, totul funcţiona conform legii. Existau avizele legale, necesare, totul a funcţionat, dar s-a întâmplat un necaz. O să vedem de la ce. (…) Toate actele sunt în regulă, toate defecţiunile care au fost constatate s-au remediat. Nu era nimic în neregulă“.

Apoi au venit rapoartele pompierilor. Dacă în actele din dosarul cu șină totul arată perfect, pe teren s-au găsit probleme la instalația electrică, iar cea de detectare a incendiilor lipsește cu totul!

- Advertisement -

Raed Arafat, șeful DSU, a zugrăvit un cu totul alt tablou al situației din spital: „În cadrul ultimului control au fost constatate anumite nereguli care au fost trecute în raportul ISU Constanța. Unele nereguli se referă la instalațiile electrice și unele improvizații, la siguranțe dezechilibrate și s-a constatat nefuncționalitatea instalației de semnalizare a incendiului. Exista în spital senzor pentru oxigen, exista în saloane, dar instalația de detectare a incendiului nu exista. Sunt explicații care ni s-au zis. Rămâne ca spitalul să dea aceste explicații. Aici nu putem trage la răspundere. Există un procuror care investighează cazul“.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* VIDEO. Tragedie la un spital din Constanța: 7 din cei 10 pacienți de la Terapie Intensivă au murit într-un incendiu devastator

* „Spitalul morții” din Constanța e condus de 13 ani de directoarea lui Radu Mazăre. Contract de căpușare a spitalului

* Premierul Cîțu l-a numit la Justiție pe sinecuristul perfect: membru în 17 Consilii de Administrație, toate la stat, în toate guvernările! Bonus: masterand al Academiei SRI

* Orban: „O criză politică declanșată de Cîțu, probabil cu acordul președintelui”

Marea înfrângere a unui politician mărunt: Klaus Iohannis

Cîțu achită prompt serviciile pe care i le-a făcut Antena 3: Bogdan Pascu, omul lui Dan Voiculescu, a primit o funcție mare chiar în timpul Congresului PNL!

* Deputatul Emanuel Ungureanu agită apele: „Dacă va câștiga Cioloș, e foarte posibilă ruperea USR-PLUS. Suntem mai despărțiți ca niciodată”

Un fost șef al Romsilva aplaudă atacurile mafiei lemnului împotriva jurnaliștilor și activiștilor. Îi compară pe ecologiști cu teroriștii ISIS și cu comisarii sovietici

* Deputata Laura Vicol (PSD) ne interzice să mai scriem despre ea și ne somează să ștergem toate articolele care o vizează. Răspunsul nostru: Pașol na Constituția, Ciorba!

* Demisie la Realitatea Plus. Bogdan Muzgoci: „Am plecat înainte să am ocazia să-i urez şi lui Liviu Dragnea «Succes!» în propria emisiune”

- Advertisement -

1 COMENTARIU

  1. A;a este, unii răspund pentru acțiunile lor alții nu, de ponta nu spune nimeni nimic de când a șters datoriile romgaz, că nu s-a făcut nimic în spitale, în marea majoritate, nimic, nu e o problemă, problema e Câțu care e de 9 luni prim ministru, nu tu usr cu tot cu miniștrii lor la sănătate, dar după mine nu miniștrii sunt de vină, managerii spitalelor au făcut ceva, sau chiar vor să demonstreze că prim ministrul e de vină, cred că e o întrebare pertinentă ???

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -