Dan Barna anunță referendum „Fără penali în funcții publice” imediat după pandemie. PSD a blocat proiectul doi ani în Parlament

5
1150

Dan Barna, copreședinte al USR-PLUS și vicepremier, a anunțat luni seara că, imediat după încheierea pandemiei de Covid-19, Guvernul va organiza referendumul pe tema “Fără penali în funcții publice”. Inițiativa cetățenească, aparținând USR și semnată de 1.000.000 de oameni, a fost blocată doi ani de PSD.

Acum, Dan Barna spune că proiectul va trece fără probleme de Senat, odată cu noua majoritate parlamentară, și că referendumul este inevitabil: “Așteptăm să treacă perioada cu pandemia, tocmai pentru că nu vrem să facem acum un referendum când situația de sănătate publică e așa cum este. Dacă mâine am vota-o în Senat, în 30 de zile facem referendumul. (…) Dar nu e cazul să facem referendumul acum din cauza pandemiei. Suntem perfect responsabili, nu vrem să scoatem oamenii la un referendum acum, în pandemie, doar din orgoliul că rezolvăm repede acest subiect. Îl vom rezolva imediat ce trece pandemia şi revenim la o societate care iese cu încredere din casă. Vom organiza referendumul. Apare în Constituţie“.

Copreședintele USR-PLUS afirmă că a găsit la PNL interes și susținere pentru proiect: “Da, acolo suntem, mai trebuie doar votul la Senat, care va fi realizat la momentul în care va permite situația sanitară”.

Coaliția PNL – USR-PLUS – UDMR are majoritate clară în Senat – for decizional în privința referendumului „Fără penali”, iar Anca Dragu, președinta acestei camere a Parlamentului, este o puternică susținătoare a inițiativei.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

5 COMENTARII

 1. Este clar: Alianța U.S.R.-P.L.U.S. (în curând: un SINGUR partid!) este… MOTORUL-de-VITEZĂ al coaliției majoritare din noul Parlament și, implicit, din Guvern!

  Cel puțin P.N.L. (să vedem dacă și U.D.M.R…) „joacă” destul de corect în coaliție, până acum, ceea ce ne dă MARI speranțe de REFORMĂ/RESETARE ADEVĂRATĂ!

  ” Copreședintele USR-PLUS afirmă că a găsit la PNL interes și susținere pentru proiect: “Da, acolo suntem, mai trebuie doar votul la Senat, care va fi realizat la momentul în care va permite situația sanitară”.
  Coaliția PNL – USR-PLUS – UDMR are majoritate clară în Senat – for decizional în privința referendumului „Fără penali” –, iar Anca Dragu, președinta acestei camere a Parlamentului, este o puternică susținătoare a inițiativei. (…) ”

  MULT, MULT SUCCES, U.S.R.-P.L.U.S. și întregii coaliții!!!!!!!

 2. Sa-ti propui acum ca vei face referendumul „Fara penali …” e o prostie. Ce rezolvam daca scapam doar de penali? De ce nu si fara prosti, corupti, incapabili…? Dan Barna este prea amator de publicitate si cam lipsit de idei. Nu mai merge acum ce mergea cand erau in opozitie si sustineau un proiect important, dar cei de la putere se opuneau
  Cand esti la putere, ai posinilitatea si OBLIGATIA sa faci schimbari temeinice. Le ierarhizezi corect si gasesti solutii cat mai eficiente si mai solide.
  Este nevoie de reforme care sa schimbe ce era gresit in directia pe care sunt statul, Justitia. Constitutia trebuie schimbata daca le impoedica.
  Entuziasmul si dorinta de bine a celor din USRPLUS nu sunt suficiente, e nevoie si de specialisti adevarati, capabili sa intocmeasca un proiect temeinic. Din pacate, nici PNL nu ii are. Trebuie gasiti, invitati, respectati. Demagogia si politicianismul sa mai stea in banca lor.

 3. […] Acum, Dan Barna spune că proiectul va trece fără probleme de Senat, odată cu noua majoritate parlamentară, și că referendumul este inevitabil: “Așteptăm să treacă perioada cu pandemia, tocmai pentru că nu vrem să facem acum un referendum când situația de sănătate publică e așa cum este. Dacă mâine am vota-o în Senat, în 30 de zile facem referendumul. (…) Dar nu e cazul să facem referendumul acum din cauza pandemiei. Suntem perfect responsabili, nu vrem să scoatem oamenii la un referendum acum, în pandemie, doar din orgoliul că rezolvăm repede acest subiect. Îl vom rezolva imediat ce trece pandemia şi revenim la o societate care iese cu încredere din casă. Vom organiza referendumul. Apare în Constituţie“, scrie ziaristii.com. […]

 4. […] Acum, Dan Barna spune că proiectul va trece fără probleme de Senat, odată cu noua majoritate parlamentară, și că referendumul este inevitabil: “Așteptăm să treacă perioada cu pandemia, tocmai pentru că nu vrem să facem acum un referendum când situația de sănătate publică e așa cum este. Dacă mâine am vota-o în Senat, în 30 de zile facem referendumul. (…) Dar nu e cazul să facem referendumul acum din cauza pandemiei. Suntem perfect responsabili, nu vrem să scoatem oamenii la un referendum acum, în pandemie, doar din orgoliul că rezolvăm repede acest subiect. Îl vom rezolva imediat ce trece pandemia şi revenim la o societate care iese cu încredere din casă. Vom organiza referendumul. Apare în Constituţie“, scrie ziaristii.com. […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here