Clanul Mocanu conduce Ministerul Culturii cu specialiști de la Apă, Crematorii și Cimitire, plus un tractorist!

2
4160
Viorel Timotei Florentie Oprea-Stoian

Ministrul Culturii, Daniel Breaz, cel care a etalat în spațiul public serioase dificultăți gramaticale, are cinci secretari de stat. Cinci! Și pentru că tot sunt atât de mulți, s-a gândit că n-are rost să fie prea deștepți sau bine pregătiți. Și atunci a început să-i dea afară pe cei care aveau, totuși, chemare spre acest domeniu. În locul lor a adus lucrători de la Ape, Cimitire și Crematorii, bașca un vrednic tractorist!

Luna trecută, ministrul l-a înlocuit pe Gheorghe Geo Popa, reputat manager cultural, la bază actor, cu purtătorul de cuvânt al Companiei de Apă Buzău! Acesta, Viorel Timotei Florentie Oprea-Stoian (40 de ani), are o mare calitate: e omul de casă al deputatului Adrian Mocanu de la ALDE, iar respectivul post, în împărțeala dintre PSD și ALDE, revine partidului lui Tăriceanu.

Mai rău: secretarul de stat Gheorghe Geo Popa nu a plecat singur, ci împreună cu doi oameni de bază din echipa sa, Virgil Nițulescu și Mircea M. Ionescu. În locul lor au fost aduși un „specialist” de la Administrația Cimitirilor și Crematoriilor, respectiv un reputat tractorist!

Omul Mocanilor

Pe 19 iulie 2019, publicația buzoiană „Opinia” publica următoarea știre:

„Purtătorul de cuvânt al Companiei de Apă Buzău, Viorel Timotei Florentie Oprea-Stoian, a fost numit, prin decizie a premierului Viorica Dăncilă, secretar de stat în Ministerul Culturii și Identității Naționale, post repartizat ALDE prin protocolul de guvernare încheiat cu PSD. Numirea lui Oprea-Stoian într-o funcție guvernamentală pe filiera ALDE este o încununare a relației de notorietate pe care acesta o are cu familia deputatului Adrian Mocanu, lider al ALDE Buzău. Oprea-Stoian a fost purtător de cuvânt al lui Victor Mocanu (tatăl lui Adrian Mocanu – nota red.) în campania electorală pentru alegerile locale din 2012″.

Victor Mocanu (PSD) e tatăl lui Adrian Mocanu (ALDE). Cei doi sunt protectorii politici ai noului secretat de stat din Ministerul Culturii, Viorel Timotei Florentie Oprea-Stoian.

Victor Mocanu (70 de ani) a fost președintele Consiliului Județean Buzău, dar a prins și un mandat de senator de Buzău (2012-2016).

Fiul său, Adrian Mocanu (36 de ani), se află al treilea mandat de deputat. A obținut două mandate pe lista PSD (2008-20012 și 2012-2016), iar pe cel de-al treilea pe lista PMP (2016-2020). Între timp, în 2018, a trecut la ALDE, căci ciolanul e la Putere, nu în Opoziție.

Adrian și Victor Mocanu

Ce mai aflăm din „Opinia” buzoiană? Că VTFOS (Viorel Timotei Florentie Oprea-Stoian) a fost redactor-șef al publicației „Expresul de Buzău”. Cu autoritatea conferită de o asemenea funcție, a lut o decizie istorică: a desființat pagina de Cultură a cotidianului respectiv, pe motiv că nu prea ai despre cine scrie, Buzăul nu are oameni de cultură demni de a sta în „Expresul de Buzău”.

Ulterior, văzând că e greu în mediul privat (chiar și într-un job susținut cu proptele politice), Oprea-Stoian a început să bifeze sinecuri în instituții și companii de stat: Prefectura Buzău, Regia Autonomă Municipală Buzău, Compania de Apă Buzău.

Și de acolo, pac la minister! Nu la oricare, ci la cel al Culturii. În amintirea vremurilor când a închis pagina de Cultură a unui ziar buzoian…

Visul cu tâlc al lui Mircea M. Ionescu

Mircea M. Ionescu, reputat dramaturg, ziarist și scriitor, fost director al Teatrului „Tudor Vianu” din Giurgiu, a postat pe Facebook o poveste cu tâlc. Se făcea că avea un vis. Un coșmar…

Coșmarul unei nopți de vară

„INCREDIBIIIIIL! CULTURA ROMÂNĂ, LA CIMITIR (SAU CREMATORIU), CU TRACTORUL!?!

Mircea M. Ionescu

… Ultimele două-trei nopți am dormit numai cu sedative. Să nu mai simt durerile cumplite de la cele trei vertebre distruse la lombară. Am dormit profund. Am și visat. Azi-noapte, însă, coșmar, de m-am trezit năuc, spre zori, întrebându-mă în ce țară trăiesc?! Un coșmar care mă urmărește și acum…

… Se făcea că eram într-o dimineață, când la cel târziu 8.30 urcam în biroul meu de la etajul 5 al Ministerului Culturii și Identității Naționale. Am deschis ușa de la camera 515. Erau trei tinerei total nevăzuți, necunoscuți. Surprins, am întrebat dacă nu este Cabinetul domnului secretar de stat Gheorghe Geo Popa?! Mi s-a răspuns sec: «Nu!»… «Nu-i aici nici domnul director de cabinet, doctorul în istorie Virgil Ștefan Nițulescu, valoros om de cultură?», am insistat. «Ați greșit ușa!», a venit o replică nervoasă… «Nu lucrează aici nici consilierul MMI, cum îi spun prietenii dramaturgului cu 41 de premiere în cont, în 5 țări, și 5 Premii naționale de Dramaturgie, după ce a fost un cunoscut comentator sportiv?!», am aruncat ultimul zar… «Fugi, dom’le!… Noi muncim aici!… Suntem ocupați!… Ai greșit etajul sau camera, încearcă în altă parte!»…”

Cultura Cimitirelor și a Crematoriilor

„… Am ieșit debusolat, mă luptam cu amintirile, am luat-o spre lift, când a venit după mine una dintre femeile de serviciu căreia, zilnic, îi semnam pe un tabel orele când a făcut curățenie în Cabinetul domnului secretar de stat Gheorghe Geo Popa, rar, autentic creator de Cultură…

«Se poate, domnu’?!», m-a întrebat femeia, truditoare de bun-simț. «Ce să se poată, doamnă?!», am replicat curios. Și femeia s-a dezlănțuit, în șoaptă, parcă temându-se să nu o audă cineva: «Păi, bine, domnule Ionescu, e posibil ca în locul unui om de valoarea domnului secretar de stat Geo Popa să vină un băietaș de la Administrația de Apă Buzău?! Unul care – mi-a arătat un domn din minister un ziar din Buzău – a interzis pagina de Cultură a publicației buzoiene?!»… Ce să-i răspund?!… «Dar ca în locul domnului Virgil Nițulescu și al dumneavoastră, oameni cunoscuți, apreciați, să vină un neica-nimeni de la Administrația Cimitirilor și Crematoriilor, plus altul care anul trecut era tractorist?!»”

Tovarășa Vasilica și obsedatul de la ALDE 04

„M-am trezit brusc, speriat. Cultură, Cimitire, Crematorii, Tractoare… Să râd, să plâng?! În ce țară trăiesc, Doamne?!

… Și dacă-i adevărat 10% din ce mi-a spus, în coșmar, femeia de serviciu?! Adică, un Cabinet de oameni apreciați în domeniul Culturii să fie desființat și înlocuit cu un tip de la Ape (n-ar fi singurul, mai exista și unul de la Apă și Canal, un veterinar!), altul de la Cimitire (și Crematorii!) și un fost tractorist (sunt exemple și… mai sus!)?! Băi, ce haios sună, dar și ce DRAMATIC, minunată CULTURĂ ROMÂNĂ! Caragiale și Eugene Ionesco mi se par bieți copii în comicul tradițional și cel din Teatrul absurdului!”

„Doamnă (ar trebui să vă spun tovarășă!) Viorica-Vasilica, dumneavoastră știți ce ați semnat?! Căci fără semnatura dvs .propunerile de râsul curcilor ale obsedatului de prezidențiale și al coechipierilor de la Schalke 04 (scuzați, Alde 04!) nu ar fi devenit cruntă realitate de râsu’-plânsu’, o impietate la adresa Culturii Române! Și a dvs., firește!”

Piața Victoriei și Palatul Înfrângerii

„Nu am crezut vreodată și nu voi crede că a murit CULTURA ROMÂNĂ, un ambasador inegalabil al României, împreună cu Sportul! Iată că ACTUALA Coaliție de la Guvernare i-a trimis CULTURII ROMÂNE, tezaur de imensă valoare, și dricul (mă rog, tractorul!) la poartă!

NU VĂ ESTE RUȘINE,TO’ARĂȘI (că domni nu vă pot spune) CARE NU VĂ LĂSAȚI PÂNĂ NU DISTRUGEȚI TOT CE MAI ESTE VALOROS ÎN ROMÂNIA?!

… N-AȚI ASCULTAT GLASUL ROMÂNIEI, DE ASEARĂ, DIN PIAȚA VICTORIEI, nu din Palatul Înfrângerii, sediul vostru gata să se prăbușească?!”

Donați AICI pentru a susține proiectul ZIARISTII.COM!

CITIŢI ŞI:

* Cazul Caracal: Băsescu îi ridiculizează pe „impostorul Tonel”, „unchiul Cumpănașu”, „guriștii investigatori Zară și Lăzăruș”

10 august cu branula-n mână și cu Holteru’-n piept

„Adio, țară de căcat!” Bătut în fața casei sale, umilit de „112”, batjocorit la spital, scriitorul Gabriel Bota va părăsi România

FOTO-VIDEO. Un zâmbet larg de peste Ocean. Sorina a scăpat de spaimele unei Românii care-și terorizează copiii

DOCUMENT. Iată cine a ucis-o pe Alexandra! PSD și ALDE au scos din pușcării 3.592 de „Gheorghe Dincă” în 20 de luni

RECONSTITUIRE. Alexandra cerea ajutor, iar șeful Poliției Olt și-a continuat cheful cu somon, fripturi și șampanie

Oltul, Sicilia României. Mafia PSD Olt care a condamnat-o pe Alexandra: Iordache – Vâlcov – Stănescu – Ciocan

Ghinionul teribil al Alexandrei: n-a ajuns la noptiera în care se afla buletinul expirat al soției monstrului! Ar fi putut da adresa exactă la 112

STENOGRAME. Apelurile Alexandrei la 112. Dialoguri dureroase. Disperarea fetei e tratată de polițiști cu ironii criminale

2 COMENTARII

  1. Deștepții ăștia de la PSD trebuie sa înțeleagă ca avel procent de 22,5% obținut in mai 2019 va fi ultimul scor pe care îl vor mai obține acest partid pana la disoluție ca despre asta vorbim!!! Acest partid cu asemenea lideri gen DANCILA, Fifor, Teodorovici NU va mai avea posibilitatea sa se reseteze pentru ca și-a plantat in funcțiile instituțiilor de stat cu tot felul de neica nimeni. De la aceștia PSD sa-și ia adio vreodată ca va mai conduce o guvernare. La modul ticălos de cum conduce cu puși in funcții neica nimeni dacă vor mai obține 15/17% sa zică mersi ceea ce va însemna maximum 60/65 de parlamentari in viitoarea legislatura din anul 2020!!!

  2. Nu stiu daca cu tractoristii acestia la cultura nu ne intoarcem la proletcultismul din anii 50…Coalitia de la guvernare tot da in gropi in aparenta, cand ei, in timp ce ne ametesc cu cancanuri de crima si sex, trag Romania spre Rusia temeinic…iar noi ne mai inchipuim ca protestele mai au vreo semnificatie pentru ei….pierdere de vreme…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here