Primăria București, amendată pentru că n-a eliberat certificat de urbanism unui bloc construit ilegal!

0
3455
În cazul unui incendiu, pompierii nu pot interveni la blocul construit ilegal (stânga). Inspectoratul de Stat în Construcții a ignorat cererea Primăriei (dreapta) de a verifica legalitatea avizelor de construire emise

Puterea incredibilă a grupurilor de interese care trag sforile în București s-a făcut simțită zilele trecute, când Primăria București a fost amendată de Inspectoratul de Stat în Construcții pentru că n-a eliberat certificat de urbanism unui bloc construit ilegal! Primăria a cerut Inspectoratului să verifice legalitatea construcției, dar instituția a ignorat solicitarea, sancționând în schimb municipalitatea. Acest simplu caz, corelat cu refuzul sistematic al Guvernului de a aloca resurse Bucureștiului, arată presiunile la care e supus primarul Nicușor Dan, pe care Mafia îl vrea „curățat” cât mai repede. Se fac, în schimb, planuri să fie readusă în loc Gabriela Firea.

Primarul a relatat în mai multe rânduri despre cazul unui bloc construit ilegal, fără respectarea celor mai elementare norme, și pentru care se fac presiuni să se elibereze acum avizele necesare. Ostatici au fost luați oamenii de bună credință care și-au cumpărat apartamente în imobil și acum suferă pentru că, fiind vorba de o construcție ilegală, nu se pot branșa la utilități.

Nicușor Dan le stă în gât tuturor „dezvoltatorilor imobiliari” care pândesc Bucureștiul

Nicușor Dan le-a transmis locatarilor că au fost păcăliți de „dezvoltatorul imobiliar”, că nu le poate elibera avizele necesare, dar Primăria îi va susține în instanță să-și recupereze banii.
În paralel, Primăria a cerut Inspectoratului de Stat în Construcții (ISC) să verifice legalitatea autorizațiilor emise pentru construirea imobilului.

ISC e condusă, începând din octombrie, de Paul Racoviță, om instalat în funcție de fostul premier Florin Cîțu. Instituția n-a răspuns cererii, dar a amendat Primăria pentru că n-a emis certificatul de urbanism!

Interesele imobiliare în București sunt uriașe, de ordinul miliardelor de euro. Venirea lui Nicușor Dan la Primărie a înspăimântat o întreagă încrengătură de afaceriști cărora afacerile le duduiau cu Firea și PSD la cârmă. Noul primar a suspendat PUZ-urile abuzive, care permiteau betonarea a zeci de hectare de spații verzi (inclusiv în Herăstrău și Pădurea Băneasa) și a stopat autorizațiile de demolare a caselor istorice pe care rechinii imobiliari le iau, le lasă în paragină, apoi le demolează pe motiv că sunt ruine, în loc ridicând blocuri între case.

Fiecare măsură de protejare a urbanismului a fost „salutată” de Firea, exponenta grupurilor de interese din zona imobiliară, cu noi salve de venin și acuzații.

Nicușor Dan despre cazul blocului construit ilegal pentru care Guvernul, prin Inspectoratul de Stat în Construcții, vrea să se emită certificat de urbanism

Am precizat de mai multe ori că nu voi emite certificat de urbanism pentru alimentarea cu energie electrică a construcției vădit ilegale din str. Nicolae Drăganu 5A. Cea mai mare problemă este securitatea la incendiu. Cum vor putea interveni pompierii la un eventual incendiu pe fațada estică? Nu există spațiu fizic de acces acolo, iar un incendiu pur și simplu nu va putea fi stins.

Am solicitat Inspectoratului de Stat în Construcții verificarea legalității autorizațiilor în baza cărora s-a construit imobilul și am comunicat solicitanților ca nu vom emite certificatul de urbanism până ce nu se emite punctul de vedere al Inspectoratului. Inspectoratul n-a răspuns solicitării noastre de verificare a legalității autorizațiilor, dar a întocmit în schimb un proces-verbal de sancționare a PMB pentru neemiterea certificatului de urbanism.

A venit vremea ca fiecare autoritate să răspundă pentru actele sale. Nu exercit această funcție pentru a semna “ca primarul”, ci pentru a lua decizii corecte.

Știu că situația este grea pentru locuitorii din imobil, care au fost păcăliți de constructor. Am arătat însă disponibilitatea primăriei de a susține locuitorii atât într-un litigiu prin care să-și recupereze investiția, cât și prin măsuri sociale. A ignora, însă, legea și riscurile nu este o soluție.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Cine sunt cei patru parlamentari AUR cu care-i amenința ziaristul vulgar pe procurorii DNA: doi foști marinari, un jurist și o asistentă medicală

* Dezlănțuire de ură a unui anti-vaccinist român din Suedia față de fiica sa, doctorița Laura Ghibu, care a îndrăznit să-i pună la punct idolii conspiraționiști: Dana Budeanu, Monica Pop și popa Terheș

* Rusofilul Cozmin Gușă insinuează că Ambasada SUA s-ar ocupa cu otrăvirea „patrioților” de tip George Simion!

* AGENȚII HAOSULUI (1). Leșinata Revoluție Neofascistă. De ce au eșuat Batalioanele de Asalt ale AUR în tentativa de ocupare a Parlamentului

* Nemernicia propagandiștilor PSD: îi compară pe huliganii AUR cu protestatarii anticorupție din 10 august

Radu Moraru către Șoșoacă: „Diana, draga mea, te implor: ia-mă consilier!” / „Ești inteligentă, Kovesi e zero pe lângă tine” / „Te-aș pune șefa procurorilor din România, să bagi spaima în toți” / „Dacă facem echipă, nu ne mai învinge nimeni”

* Mișcare de maximă gravitate: CCR aruncă România în afara UE, nerecunoscând supremația legislației europene! Dorneanu respinge o hotărâre a Curții de Justiție a Uniunii Europene

* Inspecția Judiciară i-a pregătit lui Cristi Danileț o nouă execuție. După ce l-a făcut „infractor TikTok”, îl bagă la „magistrați politici”

* SERIAL: „Sfârșitul Ceaușeștilor” (39) / Variantele morții lui Milea

* Părinții lui Nicolae Ceaușescu sunt pictați pe pereții bisericii din Scornicești. Andruță și Alexandrina stau lângă Mihai Viteazul și Tudor Vladimirescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here