În ziua de Crăciun s-au vaccinat doar 339 de români cu prima doză. În primăvară, de Paște, s-au vaccinat 18.243!

0
277
Deciziile politicienilor au golit centrele de vaccinare

În timp ce Europa occidentală e deja luată cu asalt de varianta Omicron a Covid, iar până la ridicarea valului 5 pandemic în România mai sunt cel mult câteva săptămâni, numărul celor vaccinați zilnic în țară continuă să scadă alarmant. Sâmbătă, doar 339 de români s-au imunizat cu prima doză – record negativ absolut de la începerea campaniei de vaccinare acum exact un an. În total (cu tot cu dozele II și III), în prima zi de Crăciun s-au imunizat 1.447 de oameni.

Prin comparație, astă-primăvară s-au vaccinat cu prima doză, în ziua Paștelui ortodox (duminică, 2 mai), 18.243 de români – de aproape 54 de ori mai mulți. În acea zi, numărul total al celor imunizați a fost de 41.273 de oameni. Trebuie menționat că pe 2 mai n-a fost însă Paștele pentru toți românii (catolicii și protestanții l-au sărbătorit în altă zi).

Decizia luată miercuri de Guvernul PSD-PNL, la presiunea președintelui Klaus Iohannis, de a elimina din proiectul de lege obligativitatea certificatului verde la locul de muncă, a dinamitat și mai mult lupta împotriva epidemiei. Șeful statului și Executivul, care au o majoritate de aproape 70% în Parlament, au cedat astfel în fața amenințărilor cu violența fizică proferate de liderul AUR, George Simion, și a manifestației agresive de marți, când câteva mii de simpatizanți ai partidului extremist au asaltat Casa Poporului.

Lovituri succesive date campaniei de vaccinare de președinte și partidele politice

În urmă cu aproape două luni, timp de aproape o săptămână, numărul vaccinărilor a crescut la un nivel record de aproape 100.000 pe zi când s-a discutat despre obligativitatea certificatului verde. Introducerea acestuia ca măsură obligatorie pentru a intra în mall-uri și diverse instituții sau magazine cu excepția celor alimentare a stimulat vaccinarea.

Dar apoi PSD a respins legea certificatului verde în Senat, unde a votat împotrivă inclusiv doctorul Streinu-Cercel, cel care anul trecut, în primăvară, cerea ca persoanele peste 60 de ani să fie internate în lagăre speciale în timpul stării de urgență. Ritmul vaccinării s-a prăbușit imediat.

După ce noua coaliție PSD-PNL a îngropat de tot proiectul, s-a produs o nouă scădere a numărului de vaccinări.

Joi, 23 decembrie, au mai fost 5.580 de oameni vaccinați cu prima doză, iar sâmbătă, doar 339!

Se poate spune că sărbătoarea Crăciunului a avut o contribuție la scăderea numărului de persoane imunizate, dar virusul nu ține cont de zile festive și sărbători. Italia (54.762) tocmai a raportat al treilea record consecutiv de infectări, Franța (104.611), Marea Britanie (122.186) și Portugalia (10.016) au atins, de asemenea, niveluri nemaiîntâlnite. Singura parte bună constatată este că în aceste țări, datorită efectului combinat al vaccinării masive a populației simultan cu agresivitatea mai scăzută a noii variante de virus se înregistrează deocamdată mai puține victime. Sâmbătă, Portugalia a avut doar 10 decese și 152 de oameni în stare critică, Franța – 84 de decese și 3.254 de oameni în stare critică, iar Italia – 144 de decese și 1.071 de oameni în stare critică.

În România nu se știe cum va evolua situația pentru că țara noastră e pe penultimul loc la vaccinare în UE, cu doar 40% din populație imunizată.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Cine sunt cei patru parlamentari AUR cu care-i amenința ziaristul vulgar pe procurorii DNA: doi foști marinari, un jurist și o asistentă medicală

* Dezlănțuire de ură a unui anti-vaccinist român din Suedia față de fiica sa, doctorița Laura Ghibu, care a îndrăznit să-i pună la punct idolii conspiraționiști: Dana Budeanu, Monica Pop și popa Terheș

* Rusofilul Cozmin Gușă insinuează că Ambasada SUA s-ar ocupa cu otrăvirea „patrioților” de tip George Simion!

* AGENȚII HAOSULUI (1). Leșinata Revoluție Neofascistă. De ce au eșuat Batalioanele de Asalt ale AUR în tentativa de ocupare a Parlamentului

* Nemernicia propagandiștilor PSD: îi compară pe huliganii AUR cu protestatarii anticorupție din 10 august

Radu Moraru către Șoșoacă: „Diana, draga mea, te implor: ia-mă consilier!” / „Ești inteligentă, Kovesi e zero pe lângă tine” / „Te-aș pune șefa procurorilor din România, să bagi spaima în toți” / „Dacă facem echipă, nu ne mai învinge nimeni”

* Mișcare de maximă gravitate: CCR aruncă România în afara UE, nerecunoscând supremația legislației europene! Dorneanu respinge o hotărâre a Curții de Justiție a Uniunii Europene

* Inspecția Judiciară i-a pregătit lui Cristi Danileț o nouă execuție. După ce l-a făcut „infractor TikTok”, îl bagă la „magistrați politici”

* SERIAL: „Sfârșitul Ceaușeștilor” (39) / Variantele morții lui Milea

* Părinții lui Nicolae Ceaușescu sunt pictați pe pereții bisericii din Scornicești. Andruță și Alexandrina stau lângă Mihai Viteazul și Tudor Vladimirescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here