Cine sunt cei patru parlamentari AUR cu care-i amenința ziaristul vulgar pe procurorii DNA: doi foști marinari, un jurist și o asistentă medicală

3
2192
Dumitru Viorel Focșa (deputat) - Dănuț Aelenei (deputat) - Sorin Cristian Mateescu (senator) - Evdochia Aelenei (senator)

În potopul de amenințărila adresa a doi procurori DNA, jurnalistul constănțean Marius Florian Vasile (34 de ani) a invocat faptul că „are” patru parlamentari cu care o să-i „calce pe cap” pe magistrați. Cum ziaristul vulgar cu apucături interlope este un susținător înfocat al Alianței pentru Unirea Românilor (AUR), ba chiar și consilier al unui parlamentar al acestui partid, este evident că Marius Florian Vasile s-a referit la cei doi senatori și doi deputați pe care AUR îi are în județul Constanța.

„O să vă calc pe cap puternic, f***-vă-n gură de inutili! (…) Patru parlamentari am, varză vă fac! Obosiții p***, leșinaților, f***-vă-n gură de boscheți!”, le-a scris Marius Florian Vasile, prin Whatsapp, celor doi procurori de la DNA Constanța pe care-i luase în vizor.

Parlamentarii AUR Constanța sunt: Dumitru-Viorel Focşa (deputat), Dănuţ Aelenei (deputat), Sorin Cristian Mateescu (senator) și Evdochia Aelenei (senator).

Marius Florian Vasile a fost reținut joi de procurori pentru 24 de ore, dar vineri a fost pus în libertate de Judecătoria Constanța.

Dumitru-Viorel Focșa (deputat, 56 de ani): fost marinar, l-a jignit grav pe fiul lui Ion Rațiu

A activat multă vreme ca marinar. Conform CV-ului său, în perioada 2012-2020 a lucrat pentru companii străine de navigație și foraj marin (inginerie electrică și automatizări echipamente navale și foraj marin).

Conform declarației de avere, Focșa are două mașini, marca Volvo (an de fabricație 1999) și Volkswagen (2012), precum și o remorcă Stema (2019).

În luna februarie 2021, la două luni după ce a fost ales deputat, Dumitru Focșa a provocat un mare scandal, prin jignirile aduse lui Nicolae Rațiu, unul dintre cei doi fii ai regretatului Ion Rațiu. „Face de râs familia Raţiu acest retardat!”, a scris Focșa într-un mesaj pe Facebook, supărat că Nicolae Rațiu a somat AUR să nu mai folosească imaginea lui Ion Rațiu, asociată abuziv cu sigla acestui partid. Într-un interviu pentru Ziaristii.com, Dumitru Focșa a spus că regretă incidentul și că în 1990 l-a votat pe Ion Rațiu.

Sorin Cristian Mateescu (senator, 48 de ani): consilier juridic pentru o regie a Primăriei Constanța

Este născut în comuna constănțeană Lumina, unde locuiește și în prezent. A absolvit Științe Juridice în cadrul Facultății de Drept (promoția 1996) și a susținut licența în cadrul Academiei de Poliție ”Alexandru Ioan Cuza” din București (promoția 2000).

A fost consilier juridic al mai multor companii de asigurări și al Regiei Autonome de Evidență a Domeniului Public și Privat (RAEDPP), din subordinea Primăriei Constanța.

Sorin Cristian Mateescu și Dumitru Viorel Focșa

Dănuț Aelenei (deputat, 60 de ani): fost marinar, devenit proprietar de pensiune în Năvodari

Este moldovean stabilit în Dobrogea. Născut în comuna Blăgești, județul Bacău, a absolvit Liceul Industrial de Chimie din Onești și Institutul de Marină ”Mircea cel Bătrân” din Constanța (promoția 1984).

Este inginer electrotehnic și locuiește în Năvodari. Multă vreme a navigat pe mările şi oceanele lumii, iar acum are o pensiune în Mamaia Sat, de care s-a ocupat împreună cu soția sa până în decembrie 2020, când amândoi au devenit parlamentari.

Deputatul Aelenei a mai încercat un început de carieră politică, la alegerile locale din septembrie 2020, când a candidat pentru funcţia de primar al orașului Năvodari. Fără succes: a luat doar 180 de voturi.

Evdochia Aelenei (senator, 57 de ani): asistentă medicală reprofilată pe turism, soție de deputat

Evdochia Aelenei a lucrat timp de 30 de ani în domeniul medical. Ultimii 4 ani şi i-a petrecut la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, ca asistent medical la Anestezie Terapie Intensivă (ATI).

Anul electoral 2020 a găsit-o în postura de coproprietară a unei pensiuni din Mamaia Sat, de care se ocupa personal, împreună cu soțul său.

Nu avea ambiții politice, dar soțul ei a convins-o s-o pună pe listele de candidați pentru Parlament, într-o vreme în care AUR nu reprezenta nimic, iar șansele de a face pragul electoral de 5% păreau nule. Dănuț Aelenei s-a instalat în fruntea listei pentru Camera Deputaților, soției i-a rezervat o misiune și mai grea – să candideze pentru Senat, unde se ajunge și mai greu.

Soții Dănuț și Evdochia Aelenei

Soții Aelenei au ajuns parlamentari la 6 luni de când s-au înscris în AUR. În iunie au găsit pe pagina de Facebook a partidului câteva mesaje ale acestuia. La debutul lor în politică, filiala Năvodari a AUR număra 7 membri.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Un ziarist de casă al AUR amenință doi procurori DNA: „Vă calc pe cap puternic, f***-vă-n gură! Patru parlamentari am, varză vă fac!”

* Dezlănțuire de ură a unui anti-vaccinist român din Suedia față de fiica sa, doctorița Laura Ghibu, care a îndrăznit să-i pună la punct idolii conspiraționiști: Dana Budeanu, Monica Pop și popa Terheș

* AGENȚII HAOSULUI (1). Leșinata Revoluție Neofascistă. De ce au eșuat Batalioanele de Asalt ale AUR în tentativa de ocupare a Parlamentului

* Nemernicia propagandiștilor PSD: îi compară pe huliganii AUR cu protestatarii anticorupție din 10 august

Radu Moraru către Șoșoacă: „Diana, draga mea, te implor: ia-mă consilier!” / „Ești inteligentă, Kovesi e zero pe lângă tine” / „Te-aș pune șefa procurorilor din România, să bagi spaima în toți” / „Dacă facem echipă, nu ne mai învinge nimeni”

* Mișcare de maximă gravitate: CCR aruncă România în afara UE, nerecunoscând supremația legislației europene! Dorneanu respinge o hotărâre a Curții de Justiție a Uniunii Europene

* Inspecția Judiciară i-a pregătit lui Cristi Danileț o nouă execuție. După ce l-a făcut „infractor TikTok”, îl bagă la „magistrați politici”

* Judecătoarea care l-a ajutat pei Dragnea să iasă din pușcărie, promovată la șefia Curții de Apel București. S-a ocupat gruparea Savonea din CSM

* SERIAL: „Sfârșitul Ceaușeștilor” (36) / Moartea lui Milea

* Părinții lui Nicolae Ceaușescu sunt pictați pe pereții bisericii din Scornicești. Andruță și Alexandrina stau lângă Mihai Viteazul și Tudor Vladimirescu

3 COMENTARII

  1. Dacă toate televiziunile promovează aur, atunci la viitoarele alegeri vor ieși primii și ne vor scoate din europa, și asta este dorința naționaliștilor de pretutindeni, se pare că revenim la tradiția de neam trădător, mereu n-am trădat aliații, uitați-vă numai la ultimele războaie mondiale, am început cu unii și am terminat cu alții !!!!

  2. Dac-am avea procurori și instituții s-ar rezolva problema acestor supermeni și women instantaneu. Ca și problema acestui partid neolegionar.
    Problema e că nu avem. De ce? Nu ne răspunde nimeni. Noi știm de ce: salarii, pensii speciale, pensionări la 40 de ani, etc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here