Corupție fără sfârșit la Poliția Suceava: fostul șef al serviciului permise, reținut de DNA pentru luare de mită. Lua șpăgi ca să elibereze permise auto

2
2060
Florin Valy FIniș, fostul șef al Serviciului Permise Auto Suceava, săltat de DNA pentru luare de mită. FOTO: Ziarul de Iași

Poliția Suceava pare un focar nesfârșit de corupție: DNA l-a reținut și pe comisarul-șef Florin Valy Finiș, fost șef al Serviciului Permise și Înmatriculări, sub acuzația de luare de mită. Finiș încasa șpăgi între 70 de lei și 500 de euro pentru a aproba înmatriculări fără programare și pentru a-i ajuta pe candidații la permis auto să treacă proba practică.

Șirul șefilor de la Permise Auto Suceava săltați pentru corupție este năucitor. Acum exact 3 luni, pe 8 aprilie 2021, era reținut pentru luare de mită, cumpărare de influență și accesare ilegală de sistem informatic șeful de atunci al Serviciului Permise Auto – Viorel Donciu.

Acesta, la rândul lui, era în funcție de doar două săptămâni, după ce astă-toamnă DNA destructurase, tot la Serviciul Permise Auto Suceava, o rețea de polițiști infractori care vindeau permisele auto și țineau banii în găleți!

Finiș are legătură cu acest din urmă caz. El va fi adus în fața judecătorului pentru drepturi și libertăți de la Tribunalul Suceava, cu propunerea de arestare preventivă.

Comunicatul DNA: Finiș lua mită până la 500 de euro ca să “rezolve“ proba practică a examenului pentru permis auto

„Într-una din cauzele mediatizate prin comunicatul 820/VIII/3 din 27 noiembrie 2020, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Suceava au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 07 iulie 2021, a inculpatului FINIȘ FLORIN VALY, comisar șef de poliție, la data faptelor șef al Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor (SPCRPCIV) Suceava, ofițer responsabil pe linie de înmatriculări auto în cadrul Compartimentului Înmatriculări și Evidență a Vehiculelor Rutiere și ofițer examinator auto, în sarcina căruia s-a reținut comiterea a trei infracțiuni de luare de mită, în formă continuată.

În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt:

În perioada 2018 – 2020, inculpatul Finiș Florin Valy, în calitățile menționate mai sus, ar fi primit direct sau prin intermediar, de la mai multe persoane, diferite sume de bani (cuprinse între 70 lei și 500 euro), care nu i se cuveneau, pentru aprobarea cererilor de înmatriculare fără programare a unor autoturisme și pentru promovarea probei practice în vederea obținerii permisului de conducere categoria B.

Inculpatului i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.

La data de 08 iulie 2021, inculpatul Finiș Florin Valy urmează să fie prezentat Tribunalului Suceava cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

În cauză, se desfășoară acte de urmărire penală și față de alte 10 persoane fizice, în cazul acestora fiind dispuse și măsuri preventive.

Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.“

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Planul Guvernului de a aduce 1,2 milioane de zilieri și lucrători casnici sub protecția pensiei și a asigurării de sănătate

* Omul fostului ministru Răzvan Cuc (PSD), reținut de DNA pentru o șpagă de 460.000 de lei în scandalul navelor cumpărate de stat la suprapreț. Petre Neacșa e director în Ministerul Transporturilor

* Comisia Europeană: România are cea mai mare creștere economică din UE în 2021 – 7,4%. Urmează Irlanda, cu 7,2%

* VIDEO. Comportament „de cea mai joasă speță” al „polițistului-televizor” Christian Ciocan: 7 reguli încălcate, presiuni asupra agenților care i-au aplicat legea

* Schimbare majoră în sistemul de Educație: se revine la examenele de admitere în liceu! Reforma „România educată” e inițiată de președintele Iohannis

* Șeful Universității Agronomice din București a fost găsit spânzurat în biroul său. Avea 69 de ani, iar luni seara n-a ajuns acasă

* A murit, la 73 de ani, românul cu cea mai nesimțită pensie: 16.000 de euro pe lună. S-a pensionat la 57 de ani și a „mâncat” două milioane de euro, dintre care 93,4% abuziv!

* Prințesa Lia și prințișorul Carol Ferdinand au fost evacuați, din cauza datoriilor… iar „bravul” Prinț Paul se ascunde de 7 luni!

* „Trezorierul lui Dragnea”, 5 ani de pușcărie – definitiv! Și-a cumpărat vilă din subvenția primită de PSD de la stat

* Două finale de vis: Anglia – Italia (Euro 2020) și Brazilia – Argentina (Copa America). Englezii s-au calificat cu un penalty inventat

2 COMENTARII

  1. Ceva nou pe frontul romanesc, nu numai cel moldovenesc?!?! Toti o apa si-un pamant, cand ajung unii cu mana-n borcanul cu miere nu mai ramane nimic!!!! Plus ca daca se inregistreaza derapajul sefilor prinsi in flagrant, politistii cinstiti sunt luati la intrebari de BOSU mare, insusi dl BODE!!!!!!!
    Vedeti dle ministru, pt ca musamalizati ce fac nesimtitii din functiI inalte se ajunge la infractiuni ale sefuletilor care nu au nimic cu onoarea in Ministerul de interne, CA PESTELE SE IMPUTE DE LA CAP DLE BODE!!!!!!

  2. Bode, Vela și TOȚI predecesorii din fruntea M.A.I. sunt (DRECT!) VINOVAȚI de situația DEZASTRUOASĂ din Poliție: dacă ar avea un MINIMUM de onoare (și o umbră, măcar, de rușine!), NULITATEA de ministru de Interne și-ar da demisia!!!

    Iar prim-ministrul Cîțu, dacă ar fi avut – ceva… – minte și caracter, ar fi trebuit să-l demită… după primele săptămâni de mandat (dacăăă… tot a făcut PROSTIA de-a încredința un atât de important portofoliu unui asemenea… NĂROD-și-NESIMȚIT!!!!!), daaaaaaaaaaaa?!!!!!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here