Conducătorii milițiilor pro-ruse din Donbass sunt „rași”, după ce au creat armate inexistente pentru capturarea Ucrainei

3
3885
Leonid Pasecinik - Denis Pușilin

Cutremur la vârful puterii în Donbass. S-a descoperit că printre marii vinovați pentru dezastrul „operațiunii speciale” declanșate de tiranul Vladimir Putin la data de 24 februarie se numără și conducătorii milițiilor pro-ruse din Donețk și Lugansk, acolo unde Kremlinul credea că deține controlul absolut. În realitate, aceștia au furat aproape toți banii trimiși de Moscova în vederea creării unei armate puternice, care ar fi urmat să sprijine planul diabolic întocmit în laboratoarele „denazificatorilor”.

O schimbare a liderilor pro-ruși din Donbass este iminentă. De curând, în zonă a sosit o delegație din capitala Rusiei, trimisă de primarul Serghei Sobianin la ordinul expres al dictatorului Vladimir Putin. Emisarii Moscovei au primit ca sarcină principală înlocuirea tuturor șefilor și colaboratorilor din teritoriile ocupate cu oficiali din Federația Rusă. Pe lista celor înlăturați se află inclusiv „vedetele” Denis Pușilin și Leonid Pasecinik.

Informația a apărut pe site-ul postului ucrainean de televiziune Canal 24. Se mai arată că un alt obiectiv al reprezentanților Rusiei este de a verifica utilizarea intenționată a fondurilor pe care Moscova le-a alocat timp de 8 ani „pentru dezvoltarea Donbass-ului”. Adică, de la momentul anexării Crimeii printr-un referendum fals, nerecunoscut de UE, SUA sau de vreun alt stat democratic.

Ziaristii.com vă prezintă dezvăluirile făcute de Canal 24.

„Pentru fiecare dintre luptătorii inexistenți, Rusia a plătit un salariu, a alocat fonduri pentru întreținere și tratament. Banii au ajuns în portofelele generalilor”

Armată inventată. „După 24 februarie, s-a dovedit că numeroasele «armate» ale împuterniciților Kremlinului existau doar pe hârtie. Înainte de invazia pe scară largă a Rusiei, în Donbass-ul ocupat erau doar câteva mii de militanți foarte bine pregătiți, dar în rapoartele conducătorilor corpurilor de armată 1 și 2 exista un număr incredibil de «suflete moarte». Pentru fiecare dintre luptătorii inexistenți, Rusia a plătit un salariu, a alocat fonduri pentru întreținere și tratament. De fapt, banii au ajuns în portofelele comandanților, generalilor, inclusiv în cele ale șefilor Pușilin și Pasecinik.”

Corupție cât Donbass-ul. „Autoritățile de la Kremlin s-au gândit din nou serios să scoată din «posturile» lor toți colaboratorii din teritoriile ocupate și să-i înlocuiască cu oficiali ruși. Motivul poate fi incredibila corupție, furtul de bani de către «guvernele» cvasi-republicilor.”

Jaful era cunoscut în Rusia. „Toată lumea din Rusia știa că, în cei 8 ani de existență, «puterea» cvasi-republicilor a jefuit fără rușine banii trimiși de la Moscova. O astfel de situație se potrivea puterii de la vârful Kremlinului. Până la urmă, apropiații lui Putin au profitat și de pe urma finanțării așa-numitelor DPR și LPR (Republica Populară Donețk și Republica Populară Lugansk – n. red.). Nimeni nu s-a gândit vreodată la viitorul Donbass-ului.”

„Nu existau rezerve în cadrul armatelor. Din această cauză, în DPR și LPR sunt recrutați studenți și mineri neinstruiți pentru trimiterea în prima linie”

Studenți și mineri pe post de rezerviști. „În același timp, după cum s-a demonstrat, nu existau rezerve în cadrul armatelor. Din această cauză, în DPR și LPR sunt recrutați studenți și mineri neinstruiți, pentru trimiterea lor instantanee în prima linie. Prin urmare, s-a întâmplat ca Putin și anturajul său să creadă că grupările «republicilor» ar putea întări armata rusă, dar n-a fost așa.”

Vin apropiații lui Putin. „După incredibilul eșec militar suferit de «cea de-a doua armată din lume», cei de la Kremlin au început să se gândească la necesitatea înlocuirii vârfului cvasi-republicilor cu oameni mai apropiați de Putin. Kremlinul nu poate aranja însă o revoluție sau o altă lovitură de stat și să explice asta prin furturile din armate. Pentru că Rusia nu-și poate permite să admită slăbiciunea.”

Șefii milițiilor din Donețk și Lugansk sunt aproape de pușcărie. „A-i acuza pe Pușilin și Pasecinik de corupție și a le explica oamenilor că Donbass-ul a trăit prost doar din cauza lăcomiei «elitelor» este un pas complet logic pentru ruși. Așa că, deja în timpul primelor verificări, delegații au început imediat să pregătească rapoarte.”

Din planul lui Putin s-a realizat maximum 10%. „Banii pe care capitala rusă i-a alocat timp de mulți ani din bugetul său în sprijinul DPR și LPR ar fi trebuit să fie folosiți pentru a construi și repara drumuri și case avariate, rețeaua de încălzire și alte dotări de infrastructură. Cu toate acestea, doar 5-10% din ceea ce era planificat a fost realizat.”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Viceprimarul Guru din regiunea Herson, instalat în funcție de invadatorii ruși, a fost împușcat în propria casă

* Asasinii GRU trimiși de Putin să-i ucidă pe ministrul Apărării și pe șeful GRU din Ucraina au fost arestați de serviciile secrete de la Kiev

* „Când vă lamentați de prețul energiei, amintiți-vă prețul pe care fiecare ucrainean îl plătește pentru pacea voastră!”

* ANALIZĂ. De ce este Rusia neputincioasă în fața loviturilor HIMARS. Ucrainenii au distrus aproape toate depozitele de carburanți și muniție ale armatei ruse în teritoriile ocupate

* Partizanii ucraineni din Crimeea le-au livrat rușilor plăcinte cu otravă pentru șobolani. 8 invadatori au murit pe loc, iar 18 sunt la terapie intensivă

* După divorț, Putin și-a făcut miliardară fosta soție, pe banii rușilor. Liudmila trăiește în Occident fără niciun fel de sancțiuni

* Fiica patronului de la Realitatea Plus, osanale grețoase aduse catastrofei Firea: „De fiecare dată a dat dovadă de onestitate” / „Până şi cei care au votat USR plâng acum după dvs.”

* Parchetul Militar se jură că de data asta chiar îi înfundă pe Iliescu, Voican și generalul Rus (media de vârstă: 87 de ani). „Dosarul Revoluției” a fost retrimis în judecată

* Mesajul de adio al artistei care s-a sinucis la a 5-a încercare, înecându-se în Lacul Morii. A activat la Festivalul „George Enescu”, dar a fost răvășită de „o iubire neîmpărtășită”

* FOTBAL. Turul 3 preliminar e deja prea greu pentru echipele românești! Iar până la grupe ar mai fi și turul 4…

3 COMENTARII

  1. Idioții utili, care au crezut că pot juca la nesfîrșit la mica ciupeală între autoritățile ucrainiene și bandiții dela Kremlin. Nu le va plînge nimeni de milă. Sper doar că marionetele din Tiraspol au tras învățămintele și își vor tăia sforile înainte să apuce călăii lui Putin să ajungă la ele.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here