Talibanii îi caută pe cei care s-au convertit la creștinism. Șaria îi pedepsește cu moartea pe musulmanii care renunță la religia lor

5
1008
Talibanii au anunțat că vor conduce țara după Șaria, legea musulmană care prevede moartea pentru cei care se convertesc la alte religii

Soarta comunității creștine din Afganistan, între 10 și 12.000 de suflete, e sub semnul întrebării după venirea la putere a regimului taliban, care promovează Islamul radical, scrie site-ul american The Hill, citat de Aktual24.ro. Talibanii îi caută deja pe creștini, pentru că majoritatea dintre ei sunt persoane care s-au convertit de la mahomedanism, iar acest lucru e pedepsit cu moartea de Șaria, legea musulmană.

Situația creștinilor afgani e foarte complicată. Există temerea întemeiată că talibanii îi vor vâna, pentru a-i pedepsi exemplar pentru gestul lor de a renunța la mahomedanism pentru creștinism. Sunt deja informații că se efectuează asasinate în rândurile comunității creștine, dar și ale altor minorități. Celor capturați li se verifică telefoanele și, dacă au aplicații sau PDF-uri care au legături cu creștinismul, sunt executați.

Noul regim de la Kabul a dat publicității un plan de “eradicare a ignoranței religioase”. Dincolo de formulările ambigue sau diplomate ale documentului, acesta se traduce în practică prin luarea femeilor și fetelor de alte religii ca sclave sexuale. Băieții sunt încorporați și îndoctrinați, ca să servească drept soldați.

Persoane de religie creștină spun că primesc pe telefoanele mobile SMS-uri cu mesaje precum: „Știm unde sunteți și ce faceți”.

Pentru acești oameni, dintre care unii s-au închis în case, iar alții au fugit în pustietate, sunt puține opțiuni. Pe ei, americanii nu-i vor “extrage” din Afganistan. Cei mai mulți nu au nici măcar pașapoarte, scrie publicația americană. Fără documente de acest fel, plecarea din Afganistan sau primirea lor în SUA sau Europa este aproape imposibilă.

Se caută soluții la nivel guvernamental în Uniunea Europeană pentru grupurile în pericol din Afganistan, dar timpul trece și acești oameni nu mai au foarte mult la dispoziție.

În scurt timp, aeroportul din Kabul va trece în mâinile talibanilor. Din acel moment, șansele de a scăpa ale creștinilor afgani și ale celor care au colaborat într-un fel sau altul cu fostul guvern și forțele internaționale se vor reduce dramatic.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Bilanț sinistru la Kabul: cel puțin 60 de morți, dintre care 12 militari americani, în atentatul sinucigaș de la aeroport. Plus 140 de răniți, dintre care unii în stare foarte gravă

* VIDEO. Exploziile de la Kabul: două infernale „globuri de foc”. Teroriștii ISIS-K au revendicat atentatul

* Suceveanca Ermina, care refuză să plece din Afganistan, face propagandă pro-talibani, critică Occidentul și jignește presa internațională: „jurnalism înfometat”! Și părinții ei din România și-au pierdut încrederea în judecata ei

* VIDEO. Ultimele clipe din viața comediantului afgan mitraliat și decapitat de talibani pentru că a făcut glume pe seama lor. A continuat să râdă de ei până în ultima clipă

* Gigi Becali, „dat în primire” de fostul său avocat: a făcut pe bolnavul ca să iasă din pușcărie. „Se făcea banditu’ că e cocoșat. Vrăjeală! Escrocule, pe tine nu te doare nici glezna!”

* Caz grav la Timișoara: pacienți fals vaccinați ajung în stare critică la spital. Unii medici de familie eliberează certificate false pentru o șpagă de 300 de euro

Baronul Oprișan s-a însurat cu fosta sa secretară, pe care a făcut-o directoare la CJ Vrancea. Familia tradițională PSD-istă: el 56 de ani, ea 37, împreună au trei copii din căsătorii anterioare

* A murit o mare sportivă: Ileana Gyulai Drîmbă Ienei, soția lui Emeric Ienei. A fost campioană mondială și dublă medaliată olimpică

* Spatele tare al Colonelului Turcescu. De la „rucsacul cu pietre” la sacii cu vinete

5 COMENTARII

  • Pai tocmai aici e problema. Si mortii nostri de la Fantana Alba tot crestini adevarati erau si in loc sa fie inarmati si antrenati ei mergeau cu popii cu icoane si prapuri in frunte.

   In consecinta, Iisus in bunatatea si intelepciunea lui a permis ca romanii sa fie exterminati pe pamanturile lor iar bogatia lor a fost data unor criminali sadici, in timp ce femeile si copiii lor erau decapitati de rusi si georgieni.

   Aici e marea problema. Pentru ca la Romani buserica vrea sa tina locul la toate. In loc de vaccin, in loc de spital, in loc de buget la aparare.

   Cam seamana a Constantinopole 1453. Sau Manzikert 1071… ca era deja terminata treaba. Cat de prosti, salbatici si slabi erau turcii ca le-a mai trebuit inca 400 de ani.

   Crestinismul este o forta a disolutiei, cel mai bine explicata prin viata „sfantului” Dumitru – un putoi de bani gata isi permite sa insulte un erou, invingator in razboaiele cu partii – imparatul Galerius. Ce fac crestinii? Preiau cateva atribute ale Zeitei Demetra, inventeaza cateva povesti de adormit copii in care se rastoarna valorile… si lumea sarbatoreste un incompetent in locul unui mare aparator al civilizatiei.

   Crestinii adevarati sunt un pericol pentru civilizatie dar si pentru ei insisi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here