Comandant ucrainean dintr-o unitate de asalt: „În drumul nostru nu mai există Brigada 72! S-a sfârșit”

0
1780
Maksim Jorin

Armata ucraineană a distrus aproape complet Brigada 72 a Federației Ruse. Kremlinul a reușit însă s-o peticească și s-o mențină pe poziții de avarie în zona Bahmut din regiunea Donețk. Cu toate astea, avansul armatei lui Zelenski continuă. Aceasta se războiește cu luptători din „Storm Z”, unde sunt înregimentați condamnați scoși din pușcării, ca și cei din Grupul PMC Wagner.

Într-un interviu acordat postului independent de televiziune Current Time, comandantul interimar al Brigăzii 3 de Asalt a Forțelor Armate Ucrainene, Maksim Jorin, declară că sarcina principală a luptătorilor săi este să înconjoare orașul distrus Bahmut.

El a mai condus în acest război Regimentul „Azov”.

Misiunea apărătorilor lui Zelenski este extrem de dificilă, fiindcă ocupanții au plasat în fața lor mine antipersonal și antitanc, făcându-și și fortificații solide.

„În regiunea Harkov s-a găsit o gaură în apărare, prin care inamicul a fost spart și apoi pus pe fugă. În cazul nostru, sarcina este să înconjurăm Bahmutul”

Current Time: Cum arată avansul vostru în practică? Din câte am înțeles, acestea sunt câmpuri minate, urmate de linia de tranșee, apoi de câmpuri cu mine, sau nu? Cum arată linia de apărare a armatei ruse?

Maksim Jorin (comandantul Brigăzii 3 de Asalt): Arată ca niște fortificații: tranșee, blindaje, niște portițe pe care au reușit să le pregătească, iar în fața lor sunt mine antipersonal și antitanc. Găsim puncte slabe în această apărare, ne strecurăm într-acolo și ne dezvoltăm în continuare succesul. O facem pe părți, bucată cu bucată în fiecare zi, nu la scară mare, pentru a salva viețile poporului nostru. În acest mod, reușim, în cele din urmă, să obținem un succes mai mare decât dacă, de exemplu, am desfășura niște acțiuni la scară largă.

Current Time: Dar asta nu mai este ceea ce era la un moment dat în timpul eliberării regiunii Harkov?

Maksim Jorin (comandantul Brigăzii 3 de Asalt): Absolut. Acestea sunt lupte diferite. Condiții diferite, teren diferit. Sarcinile sunt complet diferite. În regiunea Harkov s-a găsit o gaură în apărare, prin care inamicul a fost spart și apoi pus pe fugă. În cazul nostru, sarcina este să înconjurăm Bahmutul.

Current Time: Aveți deja echipament occidental nou care a fost dislocat pentru această contraofensivă?

Maksim Jorin (comandantul Brigăzii 3 de Asalt): Avem echipamente diferite. În prezent, folosim și echipamente sovietice vechi pe șenile – de exemplu, BMP-1, BMP-2, BND și tancuri sovietice. Avem și niște echipamente occidentale – de exemplu, M113, acestea sunt vehicule blindate occidentale de transport de trupe, cu care am învățat și să lucrăm, și să le folosim foarte eficient în atacurile și avansarea noastră.

Current Time: Ce fel de unități sunt împotriva voastră acolo?

Maksim Jorin (comandantul Brigăzii 3 de Asalt): În momentul de față, Brigada 72 a Federației Ruse s-a sfârșit deja pe drumul nostru. Avem în față, în majoritate, reprezentanți ai Brigăzii 57 a Federației Ruse. De asemenea, întâlnim foarte des luptători din „Storm Z”. Aceștia sunt aceiași condamnați ca și în PMC „Wagner”, care tocmai au semnat un contract oficial cu armata rusă. Mai sunt parașutiștii. Au fost aduși aici în încercarea de a stabiliza linia, de a ne opri.

„Încercăm să ne deplasăm în jurul Bahmutului prin plantații forestiere și câmpii, acoperind astfel așezările din zona Kleșceevka și Kurdiumovka”

Current Time: Ce aveți în vedere când spuneți că Brigada 72 „s-a sfârșit”?

Maksim Jorin (comandantul Brigăzii 3 de Asalt): În drumul nostru nu mai există Brigada 72. Rămășițele ei, se pare, au fost acum completate undeva și au primit o zonă mai mică de responsabilitate în Bahmut. Știu că nu au fost scoși de aici, pur și simplu li s-a redus sarcina din cauza faptului că au suferit pierderi foarte mari de personal.

Current Time: Cum le evaluați defensiva și cum luptă pe front?

Maksim Jorin (comandantul Brigăzii 3 de Asalt): Sistemul de apărare în sine este construit destul de abil. Ei încearcă s-o facă în conformitate cu știința militară, cu o carte militară. Oamenii lor încearcă să țină pasul. Din păcate, momentan nu pot spune că există poziții pe care ei le abandonează și o iau la fugă. Inamicul încearcă să se țină de toate pozițiile, încearcă să lupte, acest lucru ne încetinește înaintarea, dar nu o oprește. Inamicul, în acest moment, este încă în starea în care încearcă să se țină pe poziții, dar nu mai e capabil întrutotul.

Current Time: Bătăliile voastre specifice au loc acum pe unele câmpuri sau există și în așezări mici, în suburbii?

Maksim Jorin (comandantul Brigăzii 3 de Asalt): Practic, în acest moment, încercăm să ne deplasăm în jurul Bahmutului, prin plantații forestiere și câmpii, acoperind astfel așezările din zona Kleșceevka și Kurdiumovka.

Current Time: Există încă civili acolo, au rămas pe undeva?

Maksim Jorin (comandantul Brigăzii 3 de Asalt): Nu. Acolo unde executăm acțiunile noastre ofensive nu există populație civilă.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Atunci am păcălit cenzura sovietică! Lupta noastră pentru alfabetul latin, în imperiul limbii ruse

* Regimul Iohannis-PSD, pus la zid de SUA: a redus lupta contra traficului de persoane și i-a scăpat pe infractori prin metoda prescripției. Există bănuiala complicității la nivel înalt!

* Paleologu, după Congresul USR: „E extraordinar de important ca Drulă, Tomac și Orban să facă împreună ceva, eventual să discute și cu UDMR. Dacă ei nu propun o alternativă, ne ducem dracului!”

* Caracatița din Buzău a lui Ciolacu: 104 rubedenii și prieteni care sug de la stat peste 6 miliarde de lei! Șeful PSD, viitor premier, n-a muncit până la 37 de ani

* Minciuna lui Iohannis: „Românilor li s-a promis stabilitate și au primit stabilitate”. În realitate, românilor li s-a promis „fără PSD” și „fără pensii speciale”, dar au primit PSD și super-pensii speciale! Iar stabilitatea a fost doar politică, nu și în privința prețurilor

* Prostie bubuitoare la Realitatea Plus. Fiica patronului: „Cei de la OMV-Petrom au găsit mai mulți țiței. Cei mai mulți țiței din ultimele decenii!”

* Un decret rușinos semnat de președintele Emil Constantinescu în 1999: grațierea lui Maricel Păcuraru, infractor cu vocație de recidivist. Acum e patronul Realitatea Plus, televiziune care face politică anti-europeană și rusofilă

* Prigojin anunță un viitor sumbru pentru banda lui Putin: „Suntem la 2-3 luni de plutoanele de execuție” / „Rusia va pierde teritorii”

* VIDEO+FOTO. Înregistrarea-cheie din TVR: cele 14 secunde în care Olaianos o „gâtuie” pe colega sa Nadine Vlădescu. O ridică în aer și o izbește de perete. Filmul agresiunii în 22 de fotografii

* Furia tâmpă a lui Olăroiu: „Eu, când aud de UE, înnebunesc! Ce ne dă nouă Europa?! Ne pune tot felul de restricții, dar nu ne dă nimic în schimb”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here