Procedura pentru demiterea Renatei Weber din funcția de șefă a instituției Avocatul Poporului a demarat marți dimineață, la Parlament, când comisiile juridice din Senat și Camera Deputaților s-au reunit în ședință comună.
Cele două comisii reunite au luat în dezbatere raportul de activitate al Avocatului Poporului pe 2019 și cel pe 2020.
Prima lovitură primită de Renate Weber: raportul pe 2019 a fost respins, cu unanimitatea de voturi a celor prezenți! Au votat parlamentarii PNL, USR-PLUS și UDMR. Senatorii și deputații PSD și AUR au boicotat ședința.
Dacă raportul va fi respins și în plenul Parlamentului, se va repeta situația de la TVR și Radioul Public: actuala titulară a Avocatului Poporului va fi demisă de facto.
Numită în acest post de coaliția PSD-ALDE în 26 iunie 2019, avocata Renate Weber, fostă europarlamentară ALDE, s-a dovedit a fi de o toxicitate extremă pentru societate, transformându-se începând cu primăvara lui 2020 de-a dreptul într-o vulnerabilitate a statului român. Toate inițiativele și mutările făcute de Avocatul Poporului au fost dictate strict de interese care au aparținut mai mult sau mai puțin unor interese de partid din interiorul României, uneori impresia fiind că se urmărește și agenda Rusiei.
Sputnik, oficiosul Rusiei în limba română, s-a inflamat deja pe această temă, sărind în apărarea „patrioatei”.
În locul celei care și-a câștigat renumele de “Avocatul Poporului PSD”, actuala coaliție de guvernare ia în discuție două nume: profesorul Flavius Baias (susținut de PNL, acesta a fost decanul Facultății de Drept de la Universitatea București) sau profesorul Gyula Fabian (susținut de UDMR, acesta a fost procuror și profesor de drept la Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj).
Bine că scăpăm (ÎN SFÂRȘIIIIIT!!!) și deee… „BUHA-BUHA”!!!